Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Viva voce με το Βουλευτή Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτο (video εκπομπή)

Το kefaloniastatus.gr παρουσιάζει μία μεγάλη και σημαντική συνέντευξη του Βουλευτή Κεφαλληνίας-Ιθάκης, κ. Παναγή Καππάτου, στο Γιάννη Βαρούχα και την εκπομπή “Viva Voce“. Στην 4η κατά σειρά συνέντευξη αυτής της πρωτοποριακής για τα νησιά μας βίντεο εκπομπής, ρωτάμε τον κ. Καππάτο για όλα όσα οι συμπολίτες μας επιθυμούν και οφείλουν να γνωρίζουν. Η ροή της συνέντευξης παρουσιάζει αμείωτο ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκειά της, καθώς θέσαμε στον κ. Βουλευτή όλα τα καυτά ερωτήματα, χωρίς περιστροφές, για να λάβουμε ειλικρινείς, θεωρούμε, απαντήσεις, ασχέτως με το αν συμφωνεί κάποιος ή όχι με το περιεχόμενο τους και με τις πολιτικές που υπηρετούνται.

Η συζήτησή μας ξεκινά με την επιλογή των υποψηφίων του εθνικού ψηφοδελτίου της ΝΔ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019. Δείτε τις μας είπε ο κ. Καππάτος για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να “κόψει” τους κ. Παπαδάτο και Λυκούδη απ’ το εθνικό ψηφοδέλτιο και για τα κριτήρια που τη συνόδευσαν στην 1η ερώτηση της συνέντευξης.

Από το 05:03 λεπτό μπορείτε να παρακολουθήσετε το μπαράζ ερωτήσεων για τη δημόσια υγεία των νησιών μας καθώς και για τα Νοσοκομεία μας. Η επιλογή Διοικητών, το ενδεχόμενο κατάργησης του Μαντζαβινάτειου Νοσοκοκομείου και η επιδείνωση των ελλείψεων στο στελεχιακό δυναμικό είναι μερικά απ’ τα ζητήματα που μας απασχόλησαν.

Στο 17:32 ξεκινάει η ενότητα που αφορά τη δημόσια παιδεία. Η διαγραφή του Ληξουρίου απ’ το χάρτη της Γ/βάθμιας εκπαίδευσης, η σχολική παραγκούπολη στο Αργοστόλι, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και το πλήγμα που δέχθηκε απ’ την εφαρμογή της το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το φάντασμα του Μουσικού Σχολείου Κεφαλονιάς κ.α. συναφή θέματα συζητούνται με ενδιαφέρον.

Ακολουθούν στο 35:10 τα πολιτιστικά ζητήματα όπου ρωτάμε για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, το Κοργιαλένειο Μουσείο, την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη αλλά και για τις τοποθετήσεις του πρώην Περιφερειάρχη, κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου, περί “cheap thief” όσο αφορά τα έργα που γίνονται για τον πολιτισμό και τα 8 εκατομμύρια των χρηματοδοτήσεων.

Στη συνέχεια και στο 49:40 η συζήτησή μας περνάει σε θέματα περιβάλλοντος με το Βουλευτή να απαντάει για τις Ανεμογεννήτριες, για το ενδεχόμενο εξόρυξης Υδρογονανθράκων και το περιβαλλοντικό έγκλημα με την πυρκαγιά της Παλλοστής.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη.

Τη σκυτάλη παίρνει ο ΦΟΔΣΑ στο 52:44 ο οποίος αποτέλεσε μία ξεχωριστή ενότητα στη συζήτησή μας αφού κρίνεται ως ένα θέμα ιδιαίτερης σημασίας για όλα τα Ιόνια αλλά και για τη χώρα στο σύνολό της.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε και για τον ΙΑΝΟ, στο 1:00:43, με το Γιάννη Βαρούχα να ρωτάει αν υπάρχει το ενδεχόμενο η “βροχή” των πριμοδοτήσεων να μετατραπεί σε μία “καταιγίδα” προστίμων…

Η συνεργασία του κ. Βουλευτή με το Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Μιχαλάτο είχε το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον λόγω της αρθρογραφίας που βλέπει κατά καιρούς τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και λόγω των αντιδράσεων στο εσωτερικό της τοπικής ΝΔ. Δείτε τη σχετική ερώτηση στο 1:08:15.

Λίγο πριν το τέλος και μετά από “πάσα” του κ. Καππάτου, μας απασχολεί το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Απ’ τη σχετική ερώτηση προκύπτει μία σημαντική πληροφορία καθώς σύμφωνα με τον κ. Καππάτο, λόγω της διάσπασης του Δήμου Κεφαλονιάς και την ύπαρξη πλέον 4 Δήμων για το νομό μας, η χρηματοδότηση πολλαπλασιάζεται και έτσι αντί για 22 εκατομμύρια που προβλέπονται λόγου χάρη για τη Λευκάδα που είναι ένας Δήμος, τα νησιά μας θα μπορούν να εκμεταλλευτούν 52 εκατομμύρια €! Δείτε πολύ περισσότερα σχετικά με το εν λόγω πρόγραμμα στο 1:12:28.

Τέλος, κλείνουμε τη συζήτησή μας μ’ ένα ζήτημα εθνικής και διεθνούς εμβέλειας, αυτό της συμφωνίας των Πρεσπών. Αποτελεί μία θετική παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ η εν λόγω συμφωνία και γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δε φέρνει στη Βουλή τις αναγκαίες κυρώσεις που την ακολουθούν προκαλώντας διεθνή προβληματισμό και διπλωματική αναστάτωση; Δείτε τι μας είπε ο κ. Καππάτος σχετικά με το θέμα αυτό και πριν πραγματοποιήσει το δικό του κλείσιμο στο 1:20:22.

Σας συστήνουμε να δείτε τη συνέντευξη απ’ την αρχή μέχρι το τέλος και να είστε σίγουροι πως θα “αποζημιωθείτε” για το χρόνο που θα αφιερώσετε, καθώς όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον:

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παναγή Καππάτο και δύο εκ των συνεργατών του που μας υποδέχτηκαν και μας φιλοξένησαν υποδειγματικά στο πολιτικό του γραφείο στο Αργοστόλι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ