Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τραγέλαφος: Υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ απαγόρευσε σε πρόεδρο Συλλόγου Γονέων τη συμμετοχή επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ!

Σε μία ακατανόητη ενέργεια ολοκληρωτικού τύπου προέβη σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Μαντζουράτος, που είναι επίσης και πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Γραμματέας της ΕΛΜΕ-ΚΙ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημο Ληξουρίου και δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου.

Ως γνωστόν σήμερα έγιναν πανελλαδικές κινητοποιήσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα ενάντια στις πολιτικές Κεραμέως που εισάγουν πανελλαδικές εξετάσεις στο Δημοτικό (!), αξιολόγηση συνδεδεμένη με τις μισθολογικές αμοιβές και την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων καθώς και επαναφορά του επιθεωρητισμού. Απέναντι σε αυτές τις σκοταδιστικές αντιλήψεις για τη δημόσια παιδεία που αν περάσουν θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του δημόσιου σχολείου έτσι όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, χρειάζεται όπως είναι αυτονόητο ενωτικό μέτωπο από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα!

Δυστυχώς κάποιοι έχουν πολύ στενή θεώρηση των πραγμάτων και το μόνο που, απ’ ό,τι φαίνεται, τους ενδιαφέρει είναι να πηγαίνουν καλά τα δικά τους “μαγαζάκια”! Είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τη λαϊκή ενότητα και να διχάσουν το κίνημα προκειμένου να μη θιχτεί ο εγωισμός και οι προσωπικές τους ιδέες.

Η τοπική κινητοποίηση εκδηλώθηκε αρχικά στο “Σπίτι του Δασκάλου” στο Αργοστόλι. Με ικανοποιητική συμμετοχή και με αρκετούς νέους εκπαιδευτικούς να δίνουν το παρόν, ξεκίνησε μία πορεία προς τις Διευθύνσεις της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που σκοπό είχαν την παράσταση διαμαρτυρίας. Λόγω αποστάσεων η πρώτη στάση ήταν η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ο κ. Μελισσάς Μιλτιάδης.

Το κλίμα ήταν καλό ενώ ακούστηκαν και τραγούδια από τους εκπαιδευτικούς. Τίποτα δεν προμήνυε το πραξικόπημα που ακολούθησε! Όταν ήρθε η στιγμή να μπει μία αντιπροσωπεία για να καταθέσει τη διαμαρτυρία και τις θέσεις της στον προϊστάμενο εκπαίδευσης, κι αφού είχαμε εισέλθει στο κτίριο της πάλαι ποτέ στρατολογίας, ο Δημήτρης Μαντζουράτος απαγόρευσε στον μοναδικό ίσως εκπρόσωπο του γονεϊκού κινήματος που βρισκόταν εκεί, τον Γιάννη Βαρούχα, τη συμμετοχή του στην παράσταση διαμαρτυρίας!

Όταν ο Γιάννης Βαρούχας εξήγησε ότι συμμετείχε στην κινητοποίηση ως εκλεγμένος πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, ο κ. Μαντζουράτος του απάντησε ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε μετ’ επί τάσεως και ολοκληρωτισμό να του απαγορεύει να ανέβει τα σκαλιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!

Προκειμένου τα πράγματα να μην ξεφύγουν εντελώς και καταλήξουν σε τραγελαφικές καταστάσεις, ο Γιάννης Βαρούχας υποχώρησε στην αξίωση του κ. Μαντζουράτου και επέστρεψε στο κύριο σώμα των εκπαιδευτικών. Οι τελευταίοι όταν έμαθαν για τις αξιώσεις του κ. Μαντζουράτου έπεσαν από τα σύννεφα! Αντί της αποχώρησης από την κινητοποίηση επιλέχθηκε η απάντηση της συμμετοχής του Γιάννη Βαρούχα στην επόμενη παράσταση διαμαρτυρίας που θα ακολουθούσε στο γραφείο του προϊσταμένου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Γιώργου Αλεξανδράτου.

Πράγματι, όταν η πορεία κατέληξε στην Α/βάθμια Διεύθυνση ο Γιάννης Βαρούχας συμμετείχε στην αντιπροσωπεία ενώ ο Δημήτρης Μαντζουράτος, βλέποντας προφανώς τη στήριξη των συναδέλφων του στο γονέα που είχε αποκλειστεί προηγουμένως, επέλεξε να μείνει εκτός.

Πέρα από τις πολιτικές μας διαφορές, είχαμε την αίσθηση ότι ο κ. Μαντζουράτος θα μπορούσε να διαχωρίσει μερικές πολύ στοιχειώδεις έννοιες. Λυπούμαστε πολύ που μας απέδειξε στην πράξη ότι δεν μπορεί.

Κατηγόρησε τον Γιάννη Βαρούχα ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό του απαγόρευσε τη συμμετοχή! Από πότε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεθεί εκτός νόμου στην Ελλάδα και δεν το γνωρίζαμε; Από πότε ένας πρόεδρος συλλόγου γονέων απαγορεύεται να έχει κομματική ιδιότητα; Αν στη θέση του Γιάννη Βαρούχα ήταν ένας άλλος γονέας που παράλληλα είχε και την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ, ο κ. Μαντζουράτος θα του απαγόρευε τη συμμετοχή;

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ, κυρία Σοφία Ποταμιάνου, που ήταν παρούσα στο επεισόδιο επέλεξε τη σιωπή και προχώρησε μόνη της μπροστά. Κρίμα γιατί είχαμε μία διαφορετική εικόνα για την προσωπικότητά της. Ο σιωπών, όμως, συναινεί…

Η στάση του Δημήτρη Μαντζουράτου μας κάνει ξεκάθαρο το γιατί το κίνημα έχει απαξιωθεί και εγκαταλειφθεί από την πλειοψηφία των πολιτών. Διότι με καπετανάτα, καπελώματα και ντιρεκτίβες δεν μπορεί να ανασάνει ένας αξιοπρεπής άνθρωπος κύριε Μαντζουράτε! Συνεπώς η ενότητα που ακουγόταν σήμερα απ’ τα συνθήματα ήταν ένα σύντομο ανέκδοτο… Όσο όμως δεν υπάρχει ενότητα και ικανότητα να διαχωρίζουμε τα αυτονόητα, και πολύς που μας πέφτει ένας Μητσοτάκης και μία Κεραμέως!!!

Γιάννης Βαρούχας

Υ.Γ.: Το παραπάνω κείμενο με την περιγραφή αυτού του απίθανου περιστατικού, το κατεθέτω στην εκπαιδευτική κοινότητα και την καλώ να σκεφτεί αν της αξίζουν τέτοιου είδους εκπρόσωποι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ