Κυριακή 28 Απριλίου 2024
25 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γιάννης Βαρούχας: Επιθυμώ το πέρασμά μου απ’ τον θεσμό της Περιφέρειας να συνδεθεί με σημαντικό έργο (video)

Στην εκπομπή “Το Βήμα του πολίτη” του Σάκη Βούτου και στον ραδιοφωνικό σταθμό Νησί 939 στα fm φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά-Θεόδωρος Γαλιατσάτος και πολιτικός μηχανικός κ. Γιάννης Βαρούχας.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση είχα στην αρχή της εβδομάδας με τον δημοσιογράφο κ. Σάκη Βούτο σχετικά με την υποψηφιότητά μου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. “Γιατί κάποιος να ψηφίσει τον Γιάννη Βαρούχα” ήταν το 1ο ερώτημα που δέχθηκα. Ευθύς αμέσως απάντησα ότι οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μου μπορούν να μου εμπιστευθούν την ψήφο τους διότι είμαι γνώστης, απ’ την επταετή θητεία μου ως επιστημονικός συνεργάτης της Βουλευτή Κεφαλληνίας & Ιθάκης, όλων των ζητημάτων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας, γνωρίζω πως λειτουργεί η δημόσια διοίκηση και έχω τη θέληση να προσφέρω και να υπηρετήσω τα νησιά μας υπέρ του κοινού καλού απ’ την 1η μέρα χωρίς καμία περίοδο χάριτος!

Στη συνέχεια ο κ. Βούτος με ρώτησε σχετικά με τις προτεραιότητες που θα θέσω αν ο λαός των νησιών μας με εκλέξει σε θέση ευθύνης. Ως πολιτικός μηχανικός έβαλα μπροστά το μεγάλο ζήτημα της πολιτικής προστασίας. Πρέπει οι πολίτες να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς. Να μην είναι έρμαια των ακραίων καιρικών φαινομένων που παρουσιάζονται ολοένα και συχνότερα με μεγαλύτερη ένταση. Προτείνουμε την ενίσχυση, στελέχωση και εξοπλισμό της Πολιτικής Προστασίας έναντι πλημμυρικών και σεισμικών φαινομένων. Οφείλουμε να θωρακίσουμε τα δημόσια κτίρια έναντι του σεισμού, καθώς είμαστε η πλέον σεισμογενής περιοχή της Ελλάδας και της Ευρώπης, και να προχωρήσουμε σε όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στην Αγία Ευφημία, τα Σιμωτάτα, το Νύφι, το Ληξούρι και τις λοιπές περιοχές που τα έχουν ανάγκη.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε πολλές ενδιαφέρουσες τεχνικές λεπτομέρειες για τα υφιστάμενα έργα αλλά κι αυτά που πρέπει να γίνουν.

Στη συνέχεια δήλωσα ότι απ’ την 1η Γενάρη που αναλαμβάνει η νέα Περιφερειακή Αρχή τελειώνει αυτό το παραμύθι με τους “αρμόδιους-αναρμόδιους”. Η Περιφερειακή Αρχή της ΑΝΑΣΑ 2014-2019 παρέδωσε στον Κεφαλονίτικο και τον Ιθακήσιο λαό χειροπιαστό έργο. Θυμίζουμε το λιμάνι του Πισαετού, τη γέφυρα του Χάρακα που έγινε σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, τις εκτεταμένες βραχοπροστασίες, τον ηλεκτροφωτισμό του Κουτάβου, τα Λύκεια στο Φαραώ και πολλά άλλα. Παραδώσαμε έργα χειροπιαστά που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά μας, όχι μακέτες! Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή Κράτσα δεν έχει να μας πει τίποτα για ούτε ένα έργο!

Σε μία αναφορά του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου για την πάλαι ποτέ Ιόνιο Πολιτεία και την ανεξαρτησία της, μου δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσω ως λάτρης της ιστορίας την οποία τιμώ και αγαπώ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες των Ιονίων Νήσων ήταν μόνο κατ’ επίφαση ανεξάρτητες καθώς προσδιοριζόντουσαν πλήρως πολιτικά και διοικητικά από το Βρετανικό στέμμα και τον Βρετανικό Αρμοστή. Γι’ αυτό και γεννήθηκαν στην Κεφαλονιά οι Ριζοσπάστες που οραματίστηκαν την αληθινή ανεξαρτησία μας και την ένωσή μας με την Ελλάδα που όμως, αλίμονο, εκκρεμεί σε σχέση με το αληθινό όραμα των Ριζοσπαστών…

Πίσω στο εδώ και στο τώρα, η συζήτηση συνεχίστηκε με τα προγράμματα που αφορούν την Περιφέρεια των Νησιών μας. Σημείωσα ότι η ΠΙΝ-Κράτσα πάει για ρεκόρ αρνητικού έργου, δυστυχώς για τα νησιά μας, καθώς στην περίοδο 2021-2027 η Περιφέρειά μας είναι ουραγός στην απορροφητικότητα μαζί με το Νότιο Αιγαίο. Αντιθέτως, την περίοδο 2014-2019 και ενώ βρισκόμασταν στο δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον των μνημονίων, η ΠΙΝ-ΑΝΑΣΑ κρατούσε την Περιφέρειά μας στην 4η θέση! Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται του λόγου το αληθές:

Στο κλείσιμο της εκπομπής ο Σάκης Βούτος ζήτησε το μήνυμά μας, γιατί να μας εμπιστευτεί ο κόσμος για τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου. Το μήνυμά μου ήταν το εξής: Ζητάω την εμπιστοσύνη του κόσμου και την ψήφο του γιατί έχω τη γνώση, την ικανότητα και τη θέληση να προσφέρω στα νησιά μας άμεσα. Είμαστε εδώ όχι για κάποια προσωπική φιλοδοξία αλλά για να αναλάβουμε μία βαριά ευθύνη. Το βράδυ των εκλογών που το αποτέλεσμα θα είναι νικηφόρο, η τιμή και η ευθύνη θα βαραίνει το ίδιο. Θα αναλάβουμε να υλοποποιήσουμε τα έργα που προβλέπει το πρόγραμμά μας. Επιθυμία μας είναι το πέρασμά μας απ’ αυτόν τον θεσμό να συνδεθεί με σημαντικό έργο που θα αφήσουμε για τα παιδιά μας. Να μπορούμε αύριο να τα κοιτάζουμε στα μάτια με ειλικρίνεια και να τους λέμε ότι αυτά κάναμε για τον τόπο μας και γι’ αυτό είμαστε ευτυχισμένοι.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ