Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023
14.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αλιβιζάτου & Βαρούχας μίλησαν στο ΔΙΕΚ Κεφαλληνίας για το kefaloniastatus.gr

Το ΔΙΕΚ Κεφαλληνίας επισκέφτηκαν χθες, Παρασκευή 10/11/23, τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής του kefaloniastatus.gr, Αλιβιζάτου Ευαγγελία και Βαρούχας Ιωάννης. Εκεί τους υποδέχθηκαν η κ. Αλεξάνδρα Λάντου, που τους είχε απευθύνει την πρόσκληση, καθώς και η διευθύντρια κ. Κατερίνα Σπυράτου η οποία εκφράστηκε με θερμά λόγια για τους καλεσμένους.

Ακολούθησε μία ανοικτή συζήτηση με την ενεργή συμμετοχή των σπουδαστριών και των σπουδαστών του τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων, marketing και οικονομίας. Ο Γιάννης Βαρούχας μίλησε για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί μία διαδικτυακή επιχείρηση ενημερωτικού χαρακτήρα, ποιές είναι οι προκλήσεις που παρουσιάζονται καθώς και ποιά είναι η αποστολή που θα πρέπει να υπηρετεί. Η διάλεξή του επεκτάθηκε σε διασυνδεόμενα πεδία σχετικά με το αντικείμενο όπως είναι τα ΜΚΔ (μέσα κοινωνικής δικτύωσης), η φωτογραφία, το βίντεο, οι λογιστικές και οι νομικές προεκτάσεις, η διαφήμιση και η καινοτομία. Λυδία λίθος για την επιτυχία του εγχειρήματος η απήχηση και η αποδοχή από τους χρήστες του διαδικτύου.

Η Ευαγγελία Αλιβιζάτου επικεντρώθηκε στην ομιλία της στο πώς μπορεί κάποιος να γίνει συντάκτης, ποιές μεθοδολογίες μπορεί να χρησιμοποιήσει και πώς μπορεί να προωθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προϊόν του. Όντας συνεργάτιδα σε πολλές ιστοσελίδες εντός και εκτός Ελλάδας, η κ. Αλιβιζάτου έφερε πολλά χειροπιαστά παραδείγματα σχετικά με τους παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο όπως για παράδειγμα ο τίτλος του άρθρου, η συνοδευτική φωτογραφία και η σημασία τόσο των πρώτων γραμμών του κειμένου όσο και των τελευταίων. Ενημέρωσε επίσης για μία νέα προωθούμενη πλατφόρμα που ήδη λειτουργεί στην Αμερική και που έχει να κάνει με την κλεψιτυπία. Μέσω αυτής θα δίνεται η δυνατότητα πιστοποίησης για την αυθεντικότητα του κάθε κειμένου. Τέλος, χρησιμοποίησε πολλά παραδείγματα απ’ την προσωπική της πορεία που πυροδότησαν συζητήσεις με το κοινό και την εκπαιδευτικό.

Την αντιπροσωπεία μας συμπήρωσε με την παρουσία του ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, επίσης συντάκτης μας, που κοσμεί την ιστοσελίδα μας με τις αλληγορικες ιστορίες του και τις προσεγγίσεις του πάνω σε κοινωνικά ζητήματα που μας αφορούν όλους.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν εξαιρετικά πλούσια και άγγιξε θέματα όπως οι δυσμενείς επιπτώσεις της μονοκαλλιέργειας του τουρισμού, η υψηλή ανεργία, οι τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να ξεχωρίσει το προϊόν ή την υπηρεσία που παρέχει καθώς και οι δυνατότητες λειτουργίας επιχειρήσεων κατά τους χειμερινούς μήνες που μπορούν να προσδώσουν μία άλλη δυναμική στον τόπο και να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. Η δημιουργία θεματικών πάρκων, η αξιοποίηση του Αίνου και οι θρησκευτικοί προορισμοί του νησιού μας ήταν μερικά απ’ τα θέματα που μας απασχόλησαν ενώ αναλύθηκε εκτενώς η χρήση του διαδικτύου ως μέσου προβολής κάθε επιχειρηματικότητας.

Εκ μέρους της Συντακτικής Επιτροπής μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Λάντου για την ευκαιρία που μας έδωσε να επικοινωνήσουμε την προσπάθειά μας με νέους και νέες του τόπου μας, να παρουσιάσουμε το έργο μας και να μεταφέρουμε την εμπειρία μας. Ελπίζουμε η παρουσία μας στο ΔΙΕΚ να ήταν χρήσιμη και να αποτέλεσε έτσι ένα παραγωγικό απόγευμα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα μαθήματα που είναι μπροστά και καλή δύναμη για τη συνέχεια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται