Σάββατο 18 Απριλίου 2026
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

“Σηκώνει το γάντι” ο Δ. Δημουλιός μετά τη συνέντευξη του Βουλευτή στο kefaloniastatus.gr

Λίγο μετά τη σημαντική συνέντευξη του Βουλευτή Κεφαλληνίας, κ. Καππάτου στο kefaloniastatus.gr και στην εκπομπή viva voce του Γιάννη Βαρούχα, η οποία προκάλεσε αίσθηση στην τοπική κοινωνία, ο πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου, κ. Δημήτρης Δημουλιός, προχώρησε σε μία ανάρτηση με νόημα. Ο κ. Δημουλιός υπερασπίστηκε τη θητεία του στο Μαντζαβινάτειο και ανέτρεψε πολλά απ’ τα στοιχεία τα οποία ανέφερε στην παραπάνω συνέντευξη ο κ. Καππάτος.

Θυμίζουμε ότι μετά την εκλογή του κ. Καππάτου ως βουλευτή Κεφαλληνίας, ο κ. Δημουλιός απομακρύνθηκε από τη θέση που κατείχε χωρίς δημόσια να δικαιολογηθεί η απόλυσή του. Ο κ. Δημουλιός είχε τοποθετηθεί ως Διοικητής του Μαντζαβινάτειου επί ΣΥΡΙΖΑ, αν και ο ίδιος ήταν φίλα προσκείμενος στη ΝΔ, καθώς πέρασε όλες τις διαδικασίες ΑΣΕΠ με επιτυχία τις οποίες είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση για την επιλογή Διοικητών. Ωστόσο, απ’ ό,τι φαίνεται, με την κυβέρνηση της ΝΔ επιστρέφουμε στο μοντέλο “διά των ενεργειών μου” και στην ανάγκη να έχει κανείς “μπάρμπα στην Κορώνη” για να ανελιχθεί στη δημόσια διοίκηση… Τελικά ο κ. Δημουλιός έχασε τη θέση του απλά και μόνο επειδή την κατέκτησε επί της θητείας μιας άλλης κυβέρνησης;

Δείτε την ανάρτηση του κ. Δημουλιού:

Αληθομυθέειν χρεών, ου πολυλογέειν,
(2018-2021)
Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο

• Με την επίπονη εργασία των συνεργατών μου, υπαλλήλων του Νοσοκομείου και την αμέριστη στήριξη της ΠΙΝ εντάχθηκε το Νοσοκομείο σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αξίας 500.000 ευρώ και σύντομα θα γίνει προμήθεια: φηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος, ψηφιακού μαστογράφου μοναδικού στα Νοσοκομεία, μηχανήματος μέτρησης οστικής πυκνότητας και νέου πλυντηρίου.

• Μετά την συνταξιοδότηση τριών παθολόγων, με την αμέριστη στήριξη της 6ης ΥΠΕ, στο Νοσοκομείο μετακινήθηκαν τρεις γενικοί Ιατροί οι οποίοι στήριξαν το τμήμα επειγόντων και το Νοσοκομείο μαζί με τους Ιατρούς υπαίθρου και τις υπόλοιπες ειδικότητες στήριξαν την 24ωρη λειτουργία της δομής.

• Δυο φορές εκδόθηκαν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη παθολόγων οι οποίες κρίθηκαν άγονες, το 2018 και το 2019.

• ζητήθηκε θέση παιδιάτρου το 2019 και προκηρύχτηκε , τελεσφόρησε και πλέον το Νοσοκομείο έχει δυο παιδιάτρους.

• (το 2019) ήρθε με μετακίνηση Νευρολόγος.

• Με μετάταξη και μια επιπλέον πρόσληψη η δομή στελεχώθηκε με δυο ακτινοδιαγνώστες.

• Ο χειρουργός της δομής διατηρήθηκε και παρέμεινε για εξωτερικά Ιατρεία.

• Με πρωτοστάτη τον Δντή Ιατρικής υπηρεσίας και την Δντρια Νοσηλευτικής υπηρεσίας στην δομή και του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, αντιμετωπίσαμε το πρώτο κύμα της πανδημίας και εξοπλίστηκε προκάτ χώρος διαλογής και χώρος rapid tests.

• Η δομή έφτασε να αριθμεί 41 άτομα πλην της προσθήκης των 6 επικουρικών κατά την διάρκεια της πανδημίας.

• Στην δομή ξεκίνησαν με επιτυχία οι εμβολιασμοί κατόπιν σχεδιασμού με τους αντίστοιχους Διευθυντές Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Διοικητικής υπηρεσίας και με την αμέριστη συμπαράσταση του Νοσηλευτικού προσωπικού, της επισκέπτριας υγείας και της Φαρμακοποιού μας.

• Ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό για μονάδα αιμοκάθαρσης στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο με την αξιοποιήση της Δωρεάς Λιβιεράτου( αξίας 900.000 ευρώ)

Όλα τα παραπάνω έγιναν κατόπιν συστηματικής εργασίας των στελεχών του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, της στήριξης των δωρητών μας, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας έδειξαν την αγάπη τους για τον τόπο( απλοί πολίτες, Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς ΑΕ, Κοινοπραξία IONIAN SEA FERRIES, KEFALONIAN LINES κ.ά)
Και του Ιδρύματος Παναγή και Αντωνίας Μαντζαβινάτου που πάντα ήταν κοντά μας.

Δημήτρης Δημουλιός
MSc Διοίκηση μονάδων Υγείας
Υποψήφιος Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ