Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
31 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερώσεις Δήμου Σάμης

Λειτουργία των σπηλαίων Μελισσάνης και Δρογκαράτης

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι τα Σπήλαια Μελισσάνηςκαι Δρογκαράτηςαπό αύριο, Σάββατο 9 Απριλίου 2022 θα λειτουργούν καθημερινά μεωράριο λειτουργίας  ως εξής:

Μελισσάνη:10.00π.μ.-14.00 μ.μ.

Δρογκαράτη: 10.00 π.μ.-14.00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε  στο τηλέφωνο: 2674360512 (Δήμος).

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης


Αγροτική Οδοποιία Δήμου Σάμης

Μετά από επίπονη και επιτυχή προετοιμασία από το Δήμο μας, εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης το έργο «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Σάμης» ύψους 3.354.200,00 ευρώ.

Η ένταξη αφορά βελτίωση αγροτικών δρόμων (ασφαλτόστρωση) 17 χιλιομέτρων σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς σε επίπεδο υπουργείων αλλά και τοπικό, ο Δήμος παρά τα αντικειμενικά προβλήματα στελέχωσης του, προσπαθεί και διεκδικεί έργα προς όφελος των δημοτών και των παραγωγικών τάξεων του τόπου μας.

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, έχει ήδη εγκριθεί και η πρόταση μας με τίτλο «Συντήρηση και Επισκευή Σχολικών Μονάδων και αύλειων χώρων Δήμου Σάμης».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σάμης


7η Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ο Δήμος Σάμης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που καθιερώθηκε το 1948 και άρχισε να γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1950.Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ορίσει την 7η Απριλίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας θέλοντας να επικεντρωθεί στα επικρατέστερα ζητήματα υγείας που απαιτούν την άμεση προσοχή μας.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας για το 2022 είναι «Ο πλανήτης μας, η υγεία μας», με τη φετινή επιλογή να έχει ως στόχο να κατευθύνει την παγκόσμια προσοχή προς την ευημερία του πλανήτηκαι των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν.

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια που μπορούν να αποφευχθούν. Αυτό περιλαμβάνει την κλιματική κρίση που είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Μετά και την παγκόσμια κρίση υγείας που βιώνουμε λόγω της Πανδημίας του Covid 19, είναι σημαντικότερο από ποτέ άλλοτε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, έχοντας ως όπλα την ατομική ευθύνη και την εμπέδωση κουλτούρας πρόληψης.

Όποιος έχει υγεία μπορεί να έχει δύναμη και ελπίδα και όποιος έχει αυτά έχει τα πάντα!

Η Αρμόδια Αντιδήμαρχος

Αριστέα Αμίτση


Μονοπάτια Δήμου Σάμης

Ο Δήμος Σάμηςέχει εκδώσειφυλλάδιοκαταρχήν για τρεις από τις πεζοπορικές διαδρομέςπου υπάρχουν στα όρια του και ειδικότερα για τα μονοπάτια:

  • Νερόμυλοι – Μουζακάτα – Άγιοι Φανέντες – Σάμη – Αντίσαμος
  • Αντίσαμος – Κουτσουπιά
  • Αγία Ευφημία – Δρακοπουλάτα – Μονή θεμάτων

Οι εν λόγω πεζοπορικές διαδρομές συνδέουν ιστορικούς, θρησκευτικούς, αρχαιολογικούς χώρους αλλά και τοπία με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Να σημειώσουμε ότι ο περιπατητικός – φυσιολατρικός τουρισμός παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια.  Ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους επισκέπτες του νησιού μας και του Δήμου μας για σχετικό πληροφοριακό υλικό. Στα πλαίσια της ενιαίας τουριστικής προβολής της Κεφαλονιάς, η ανάπτυξη περισσότερων προσφερόμενων υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού είναι μία από τις βασικές στρατηγικές μας.

Το φυλλάδιο, που έχει τύχει ήδη μεγάλης ανταπόκρισης, υπάρχει τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει τα φυλλάδια στην ηλεκτρονική μορφή τους με μια επίσκεψη την ιστοσελίδα του Δήμου μας, https://www.sami.gov.gr,κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Μονοπάτια (https://sami.gov.gr/monopatia-sami).Παράλληλα,τα μονοπάτια είναι καταχωρημένα σε εξειδικευμένες εφαρμογές για περιπατητές και

ποδηλάτες τις Garminκαι Wikiloc, μέσω των οποίων μπορείκανείς να βρει περισσότερες λεπτομέρειες και χρήσιμες πληροφορίες για τις διαδρομές.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι πολύ σύντομα θα επανακυκλοφορήσει από τον Δήμο Σάμης σε έντυπη μορφή το φυλλάδιο με τις πεζοπορικές διαδρομές της Ερίσου.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Αντώνης Καλλιβωκάς


Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνειότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσωνσυγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληγέντες του πολέμου στην Ουκρανία.

Τουλάχιστον 3εκατομμύρια άνθρωποι έφυγαν από την Ουκρανία αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πρόσφατο απολογισμό που δημοσιοποίησε ο ΟΗΕ. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γυναίκες και παιδιά που καλούνται να καλύψουν βασικές ανάγκες όπως στέγη, σίτιση και ένδυση.

Εκτός από τις εκατομμύρια οικογένειες που μετατράπηκαν σε πρόσφυγες μέσα σε μια νύχτα, πάνω από 3,5 εκατομμύρια παιδιά παραμένουν σε άμεσο κίνδυνο εντός της Ουκρανίας, με πάνω από 100.000 παιδιά να ζουν σε ιδρύματα, ορφανοτροφεία ή νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων παιδιών με αναπηρία, καθιστώντας την μετακίνησή τους ακόμα πιο δύσκολη και επικίνδυνη.

Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε τους πληττόμενους συνανθρώπους μας με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε. Στην προσπάθεια αυτή, λοιπόν, θέλουμε συμμάχους τους πολίτες του Δήμου Σάμης, οι οποίοι έχουν αποδείξει πως διαθέτουν υψηλά αντανακλαστικά ευαισθησίας και αλληλεγγύης, όποτε απαιτείται.

Όποιος ενδιαφέρεται να στηρίξει την προσπάθεια αυτή, να απευθυνθεί για πληροφορίες ή την παράδοση αγαθών στο Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας Δήμου Σάμης (δίπλα από ΔΕΥΑΚ),  καθημερινά 09.30 – 13.30.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2674360512.

Μετά το ρήμα «αγαπώ», το «βοηθώ» είναι το πιο ωραίο ρήμα στον κόσμο.

~BerthavonSuttner

Από το

Αυτοτελές Γραφείο Πρόνοιας του Δήμου Σάμης


Ενημέρωση για το πρόγραμμα στειρώσεων

Ο Δήμος Σάμης σε συνεργασία με την παγκοσμίου φήμης ζωοφιλική εταιρία  Network for Animals και τον κτηνίατρο κ. Τράκα Δημήτριο, το χρονικό διάστημα 20 έως 27 του Φλεβάρη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Φισκάρδο, προέβη σε στειρώσεις αδέσποτων γατιών. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος  στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν και τσιπαρίστηκαν 220 γατιά.

Η κινητοποίηση του κόσμου στην προσπάθεια αυτή ήταν πρωτοφανής και η συμβολή και συστράτευση των εθελοντών μας για την επιτυχία του προγράμματος ήταν καθοριστική. 

Ευχαριστούμε τη Network for Animals για την προσφορά τους και βεβαίως συγχαρητήρια στους εθελοντές μας . 

Ο ΕΝΤ.ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3,714ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,393ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
85ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται