Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ικανοποίηση απ’ το Δήμο Ληξουρίου για την ένταξη του έργου της αγροτικής οδοποιΐας στο Αντώνης Τρίτσης

Το μεγαλύτερο έργο Αγροτικής οδοποιΐας που έχει γίνει ποτέ στην περιοχή της Παλικής μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης από χθες που υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα η ένταξή του για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
Συγκεκριμένα , εγκρίθηκε η πρόταση που υπέβαλλε ο Δήμος μας ύψους 4.073.400 € που αφορά σε ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις σε περίπου 40 χιλιόμετρα Αγροτικής οδοποιΐας σε όλες τις Κοινότητες της Παλικής.
Πολλαπλά τα οφέλη που θα έχουν τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες του Δήμου μας :
Ασφαλή πρόσβαση , ανάδειξη νέων διαδρομών με εξαιρετικό ενδιαφέρον (φυσικές ομορφιές , επισκέψιμες παραγωγικές μονάδες κτλ) και διασύνδεση του δευτερογενούς δικτύου με το πρωτογενές , εξοικονόμηση πόρων από μείωση δαπανών συντήρησης , καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους παραγωγούς.
Παράλληλα , στην τελευταία οικονομική επιτροπή εγκρίθηκαν τρεις μελέτες και προχωράει η διαδικασία δημοπράτησης των έργων που αφορούν : α) “Αποκατάσταση πεζοδρομίων πόλεως Ληξουρίου” 78.000 € , β) “Αποκατάσταση Δημοτικών κτηρίων” 137.000 € που περιλαμβάνει τα Κοινοτικά καταστήματα Σουλλάρων , Κουβαλάτων , Λιβαδίου , Χαβδάτων και Χαβριάτων , γ)”Αποκατάσταση Δημοτικής και Αγροτικής οδοποιΐας” 393.000 € που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αποκατάσταση τοιχίων Αγίου Δημητρίου , Χούνης και Παρισάτων , ένα χιλιόμετρο περίπου ασφαλτοστρώσεις εντός πόλεως Ληξουρίου και σημειακές παρεμβάσεις σε Αγροτικούς δρόμους.
Με συνέπεια συνεχίζουμε να προετοιμάζουμε , να ωριμάζουμε και να υλοποιούμε όσα έχουμε σχεδιάσει.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ