Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το Αργοστόλι αποκτά ξανά Αρχαιολογικό Μουσείο (;)

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την ανακατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου. Η ανακοίνωση έγινε χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες ή χρονοδιάγραμμα έργου. Δειτε το κείμενο:

Προχωρά από το #ΥΠΠΟΑ η ανακατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου, το οποίο παραμένει κλειστό, έπειτα από τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από τον ισχυρό σεισμό του 2014.

Η προμελέτη ανακατασκευής και επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου αφορά στη δομική και γεωμετρική «ανασχεδίαση» του υφιστάμενου κτηρίου και την αντικατάστασή του με νέο, στη μορφή που έχει σήμερα, διατηρώντας τον όγκο και την αισθητική του και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Μουσείων του ΥΠΠΟΑ.

Το #Αρχαιολογικό#Μουσείο Αργοστολίου σχεδιασμένο από τον Κεφαλονίτη αρχιτέκτονα Πάτροκλο Καραντινό, με τη μορφή περίπτερου ναού, στέγαζε μέχρι το 2014, τις μόνιμες εκθέσεις, τα εργαστήρια συντήρησης, τα γραφεία διοίκησης, τους χώρους υγιεινής και τους χώρους αποθήκευσης των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Λίνα Μενδώνη: «Το Αργοστόλι, με μεγάλο αριθμό επισκεπτών ετησίως από όλο τον κόσμο, παραμένει χωρίς Αρχαιολογικό Μουσείο από το 2014, εξ αιτίας των μεγάλων ζημιών που προκάλεσε στο κτήριο ο ισχυρός σεισμός, που έπληξε τότε το νησί. Είναι πραγματικά λυπηρό, ένα νησί με τόσο σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, όλα αυτά τα χρόνια να μένει χωρίς μουσείο. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών τροποποίησης του ρυμοτομικού, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχωρεί στην ανακατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και προδιαγραφές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ