Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022
14.8 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Καλέσματα-μηνύματα για τη γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ:ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9ης  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στηρίζουμε τη γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Συμμετέχουμε όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στη Πλατεία Αργοστολίου, στις 10.30 το πρωί.Η ακρίβεια Μητσοτάκη τσακίζει τους εργαζόμενους – φτωχοποιεί την κοινωνία. Επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

 • Η ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια στην ενέργεια, οι υψηλοί έμμεσοι φόροι σε τρόφιμα και καύσιμα.
 • Η απορρύθμιση της εργασίας, η εργοδοτική ασυδοσία και ο εργασιακός μεσαίωνας .

Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε ισχυρό μήνυμα. Αγωνιζόμαστε για:

 • Αύξηση μισθών και ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων
 • Ισχυρές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
 • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων Μητσοτάκη/Χατζηδάκη
 • Για το δικαίωμα στην Εργασία – Για Εργασία με δικαιώματα
 • Υγεία, ασφάλεια και αυστηρούς ελέγχους στην εργασία
 • Ισχυρό Κοινωνικό Κράτος

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται πεισματικά να λάβει μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας, στηρίζει τους λίγους και λεηλατεί την κοινωνία. Για την πλειονότητα των πολιτών δεν βγαίνει ο μήνας. Ο μισθός με δυσκολία καλύπτει τις ανάγκες του πρώτου δεκαπενθήμερου. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έχει καταφέρει» η Ελλάδα σήμερα:

 • Να δίνει ο εργαζόμενος δύο μισθούς μόνο για το κόστος της ενέργειας. Με όρους αγοραστικής δύναμης, η Ελλάδα έχει το τρίτο υψηλότερο κόστος ενέργειας στην ΕΕ. Η δήθεν «κατάργηση» της ρήτρας αναπροσαρμογής αύξησε τελικά το κόστος του ρεύματος 57% σύμφωνα με τη ΡΑΕ και τα  υπερκέρδη έφτασαν στα 500 εκατ. μόνο τον Σεπτέμβριο. 
 • Να έχει την πιο ακριβή τιμή καυσίμων σε σχέση με το εισόδημα και τον μεγαλύτερο ενεργειακό πληθωρισμό στην Ευρώπη.
 • Να είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που ο βασικός μισθός είναι χαμηλότερος από τα επίπεδα του 2010.
 • Να είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που ο βασικός μισθός είναι χαμηλότερος από τα επίπεδα του 2010.
 • Τα ασθενέστερα νοικοκυριά να ξοδεύουν το 80% του εισοδήματος τους σε ενοίκιο και τρόφιμα και το 71% των εργαζομένων να έχει μειώσει την κατανάλωση βασικών ειδών διατροφής.

Το δόγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι «από τις τσέπες των πολιτών μέσω ΦΠΑ στις τσέπες των εταιρειών ενέργειας μέσω των επιδοτήσεων».  

Να βάλουμε στοπ στην ακρίβεια Μητσοτάκη. Άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και της κοινωνίας:

 • Επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ – Ανάκτηση του 51% του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο
 • Αποσύνδεση της τιμής χονδρεμπορικής ρεύματος από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου (μοντέλο Ιβηρικής)
 • Θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στην παραγωγή ενέργειας στο 5%
 • Θέσπιση ανώτατου ορίου τιμής λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας ανά μεγαβατώρα
 • Επιβολή διατίμησης στη λιανική φυσικού αερίου και πετρελαιοειδών
 • Προστασία από τις αποκοπές ρεύματος των ευάλωτων συμπολιτών μας
 • Μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, βενζίνη, φυσικό αέριο) στο χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ
 • Μη καταβολή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο
 • Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%
 • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και μηχανισμός τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ετησίως στους μισθούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Καθορισμός κατώτατου μισθού με την ΕΣΕΕ, με κατώτατο όριο την τιμαριθμική αναπροσαρμογή κάθε έτους.

Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε πίσω τον λογαριασμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Για ένα μεγάλο και ισχυρό κοινωνικό κίνημα κατά της ακρίβειας, για άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και κοινωνική αλληλεγγύη!

Αργοστόλι 7 Νοεμβρίου 2022

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9-11-2022  

  Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς απεργεί στις 9-11-2022 μαζί με τους άλλους εργαζόμενους του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.

Τα νοσοκομεία υποφέρουν από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Είναι ενδεχόμενο το χειμώνα με τη συνάντηση γρίπης και κορονοϊού να καταλήξουν τα νοσοκομεία πάλι σε μονοθεματική λειτουργία σε βάρος ασθενών άλλων παθήσεων με αναστολή χειρουργείων, θεραπειών, εξετάσεων κλπ.

Υπάρχει αυξητική τάση αποχωρήσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού από τα νοσοκομεία λόγω των δυσμενών συνθηκών εργασίας και τους μισθούς πείνας που λαμβάνουμε. Τα προβλήματα με την έλλειψη κλινών ΜΕΘ είναι διαχρονικά. Με βάση τα διεθνή κριτήρια θα πρέπει να λειτουργούν στην Ελλάδα 3.500. Με εμφανείς ελλείψεις προσωπικού λειτουργούν 930. Ασφαλώς θα πρέπει να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με προσωπικό και να αυξηθούν περαιτέρω οι κλίνες ΜΕΘ για να μην ξαναζήσουμε τη δυσάρεστη κατάσταση το χειμώνα με δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ που οι πιθανότητες επιβίωση είναι ελάχιστες.

Με την έκδοση του καθηκοντολογίου 10.000 ΔΕ Νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται σε τμήματα πρώτης γραμμής ασκώντας νοσηλευτικά καθήκοντα σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών τους, αδρανοποιείται υποβιβαζόμενοι σε Βοηθοί Θαλάμου. Εξαιτίας αυτού επικρατεί μεγάλος αναβρασμός και αδιέξοδο στη λειτουργία των νοσοκομείων.

1η Σεπτεμβρίου 2022 έκλεισε ένα χρόνο το άδικο μέτρο των Αναστολών Εργασίας των υγειονομικών που στερεί από το ΕΣΥ τις υπηρεσίες 7.000 Υγειονομικών κατά χρονικά διαστήματα, χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος.

Πάνω από ένα χρόνο βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας το θετικό πόρισμα της Επιτροπής Μπεχράκη που σύστησε το ίδιο το Υπουργείο για την ένταξή μας στα ΒΑΕ.

Πλέον των 30.000 Συμβασιούχων εργάζονται στα Νοσοκομεία, τις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια, Επικουρικό προσωπικό μέσω του ΟΑΕΔ και άλλων συμβάσεων. Στα Νοσοκομεία εργάζονται 22.000 συμβασιούχοι με 45.000 κενές οργανικές θέσεις και χιλιάδες καταργημένες στις υπηρεσίες στήριξης.

Αντί να μονιμοποιηθεί το σύνολο των συμβασιούχων, προκηρύχθηκαν μόνο 3720 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Αντίστοιχα και στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς προκηρύχθηκαν μόνο 12 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού ενώ εργάζονται περίπου 100 συμβασιούχοι. Καμία θέση ΥΕ τραυματιοφορέων και νοσοκόμων, καμία θέση στο Μικροβιολογικό-Ακτινολογικό, Διοικητικό, Τεχνικό, υποστηρικτικό προσωπικό φύλαξης, καθαριότητας και σίτισης, που παραδίδονται βορά στους ιδιώτες, όπως σωστά είχαμε ενημερώσει στις 19-5-2022.

  Συνεχίζουμε να παλεύουμε για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων επικουρικών και  ΟΑΕΔ, επιστροφή εδώ και τώρα των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ενιαίο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα και κατάργηση της λέξης «Βοηθός» από την κατηγορία Δ.Ε. Βοηθών Νοσηλευτών, αύξηση μισθών τουλάχιστον ίση με την αύξηση του πληθωρισμού,  επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής, ενίσχυση του Γ. Νοσοκομείου Ληξουρίου, των Κέντρων Υγείας Σάμης και Ιθάκης, και του ΕΚΑΒ.

  Να μην περάσει το νομοσχέδιο που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες γιατρούς να εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας και επιτρέπει τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία με πληρωμή των ασθενών και την ώρα που ακριβαίνουν τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, το ρεύμα και τα καύσιμα, να οδηγείται ο λαός στον αποκλεισμό ακόμα και από στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας.

  Συνεχίζουμε να παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία. Όλοι στην πλατεία Αργοστολίου, την Τετάρτη 9-11-22 στις 10:30 π.μ.

                ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


                       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

   I.Μομφεράτου 1 &  Ι.Μεταξά , Αργοστόλι Τ.Κ. 28100 .Τηλ. 2671026336

                                     Email:spsnk27@yahoo.com                                                            

      Συμμετέχουμε  στην Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη και απαιτούμε αύξηση στις συντάξεις μας,και φθηνά ρεύμα και τρόφιμα γιατί  αρνούμαστε να ζούμε με δελτία θέρμανσης και φαγητού.

      Στις 9 Νοέμβρη ο Σύλλογος μας συμμετέχει στην Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ κι ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζομένους, τους νέους, τους άνεργους  και τους υπόλοιπους  συνταξιούχους διεκδικώντας  αξιοπρέπεια και μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

      Με την ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους , που μόνο εισαγόμενη δεν είναι και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, μετά από τόσα χρόνια εργασίας αντί να απολαμβάνουμε τους κόπους μας δυσκολευόμαστε να βγάλουμε το μήνα και να καλύψουμε βασικές ανάγκες.

      Η κοροϊδία όπως κι η αισχροκέρδεια στο κόστος της ενέργειας και των τροφίμων πρέπει να σταματήσει τώρα κι η κυβέρνηση που μετακύλησε  όλες τις επιβαρύνσεις στην πλάτη μας , να  πάρει το μήνυμα ότι δεν αντέχουμε πλέον και να μειώσει τους φόρους σε καύσιμα και τρόφιμα και να φορολογήσει τα τεράστια υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών.

      Μπορεί η κρίση ακρίβειας να είναι πανευρωπαϊκή υπόθεση αλλά δεν χτυπά την ελληνική κοινωνία με τον ίδιο τρόπο που χτυπά τους πολίτες άλλων  χωρών, διότι στη χώρα μας εξαιτίας των επιλογών της   κυβέρνησης Μητσοτάκη  κάποιοι σωρεύουν ανεξέλεγκτα υπερκέρδη, και κερδοσκοπούν σε βάρος της πλειονότητας της κοινωνίας.

                                                                     ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

      Ο Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέα           Παν.Κοψαχείλης                                    Μαρ. Λυκούδη


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται