Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
29 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Με την πρώτη κατοικία ή με τους πάτσηδες

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. 

Η κυβέρνηση, που ενθυλάκωσε στην κοινοβουλευτική της ομάδα κοράκια των εισπρακτικών εταιρειών, είναι και η κυβέρνηση που βγάζει στο δρόμο φτωχούς συνταξιούχους, αρπάζοντας το ένα και μοναδικό διαμέρισμά τους για 15000 ευρώ. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η κυβέρνηση που έκανε τους πλειστηριασμούς καθημερινότητα, κάτι που δεν είχε τολμήσει να κάνει ούτε καν η κυβέρνηση Σαμαρά την εποχή των μνημονίων.

Κυριαρχούν εικόνες έξωσης και δυστυχίας, με σπασμένες πόρτες και ξυλοκοπημένους γέροντες. Σε μια Ελλάδα που μαστίζεται από την ακρίβεια και τα απανωτά ρεκόρ πληθωρισμού. Σε μια Ελλάδα όπου οι συνταξιούχοι έχασαν τις συντάξεις τους για να σωθούν οι τράπεζες και τώρα ο κ. Μητσοτάκης νομιμοποιεί τις τράπεζες να παίρνουν τα σπίτια τους, γιατί έχουν κομμένες συντάξεις. 

Ο πτωχευτικός νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη εντάσσεται σε μια και μόνο ιδεολογική αντίληψη για την κοινωνία: η ανισότητα είναι φυσικό φαινόμενο και, άρα, όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει. 

Απόδειξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τα έβαλε ανερυθρίαστα με την πληττόμενη συνταξιούχο για να τα μαζέψει μετά, όταν το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης έπνιξε την ασυδοσία τους.

Και μετά ξεκίνησαν τα ψέματα. Το πολιτικό πουλέν του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Σκυλακάκης, τα έριξε για μια ακόμη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει η πραγματικότητα να τον διαψεύσει.

Όμως αυτοί ήταν που αποφάσισαν και ψήφισαν στη Βουλή:

– Την οριζόντια κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας
– Τη διάλυση κάθε νομοθετικού πλαισίου που να επιτρέπει στον αδύναμο πολίτη να κρατήσει το σπίτι του
– Την ακύρωση κάθε δεσμευτικότητας των πιστωτών να προβούν σε πρόταση ρύθμισης
– Την ακύρωση κάθε υποχρέωσης των τραπεζών και των funds να δεχθούν έστω μια πρόταση για ρύθμιση από τον πολίτη
– Τη σύνδεση του νόμου “Ηρακλής” με τον νόμο του 2003, που ήταν μια άλλης εποχής, για τις τιτλοποιήσεις δανείων, όπου τότε δεν προβλεπόταν καμία προϋπόθεση για πρόταση ρύθμισης, πριν γίνουν πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης.

Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Λόγω των πολιτικών Μητσοτάκη, η χώρα έχει μπει ξανά σε μια οικονομική περιδίνηση που πλήττει πρώτα απ’ όλους τους οικονομικά ανίσχυρους.

Το δίλημμα είναι σαφές: με την πρώτη κατοικία ή με τους πάτσηδες.

isyriza.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ