Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023
14.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εξισωτική Αποζημίωση 2023 για τους παραγωγούς Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εξισωτική Αποζημίωση 2023 για τους παραγωγούς Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Οι άμεσες ενισχύσεις στο πλαίσιο των Ταμείων Αγροτικής Ανάπτυξης συμβάλλουν στη διατήρηση της γεωργίας και των αγροτικών μέσων διαβίωσης σε περιοχές της με φυσικούς ή άλλους ειδικούς περιορισμούς.

Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη οι περιοχές αυτές είναι εκείνες στις οποίες η αγροκτηνοτροφική εκμετάλλευση είναι πιο δύσκολη λόγω δυσμενών συνθηκών, όπως το υψόμετρο, η κλίση, η ξηρότητα, η χαμηλή θερμοκρασία, η δυσμενής υφή και το πετρώδες έδαφος.

Οι δικαιούχοι συμπατριώτεςαγρότες και κτηνοτρόφοι μπορούν να λάβουν εισοδηματική στήριξη από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, επιπλέον της μέσης ετήσιας επιδότησης ανά εκτάριο, για να αντισταθμίσουν τα μειονεκτήματα που επιφέρουν οι υφιστάμενοι περιορισμοί. Πρόκειται για τη λεγόμενη Εξισωτική Αποζημίωση.

Σύμφωνα με τηνυπουργική απόφαση (ΦΕΚ 4883/3.8.2023) με θέμα «Υλοποίηση της Παρέμβασης Π3-71 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027» η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων της εν λόγω στήριξης, συνολικού προϋπολογισμού 255.076.923€, είναι έως Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Τονίζεται ότι με το ποσό των 122,20€ ανά εκτάριο ενισχύονται οι εκμεταλλεύσεις σε ορεινές περιοχές ενώ με 89,90€ ανά εκτάριο αυτές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών καθώς και περιοχές με μειονεκτήματα στο πλαίσιο της Εξισωτικής Αποζημίωσης για το 2023.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται