Σάββατο 27 Απριλίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο Αλ. Αυλωνίτης στο Βίδο | Εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες Σέρβους πολεμιστές της περιόδου 1916-1918

Χρέος τιμής η παρουσία μου, κάθε χρόνο ανελλιπώς, στο Βίδο, στις εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες Σέρβους πολεμιστές της περιόδου 1916-1918. Μαζί με δεκάδες Κερκυραίες και Κερκυραίους, αλλά και Σέρβους που ταξίδεψαν για να βρεθούν κοντά μας, ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα.

Η Κέρκυρα αποδείχθηκε “νησί της σωτηρίας” για τους Σέρβους και δεύτερη πατρίδα τους την περίοδο 1916-1918, όταν οι πρόγονοί μας άνοιξαν τις αγκαλιές και τα σπίτια τους και φιλοξένησαν και φρόντισαν τους χιλιάδες Σέρβους, στρατιώτες και πολίτες, που κατέφυγαν εδώ.

Χρέος τιμής ήταν επίσης το στεφάνι που άφησα στο Σερβικό Μαυσωλείο και στον “υγρό τάφο” στη μνήμη εκείνων, 5.000 περίπου Σέρβων, που έμελε να αφήσουν εδώ την τελευταία τους πνοή, που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν από τις κακουχίες.

Εμείς, όλοι όσοι έχουμε θεσμικό ρόλο, οφείλουμε να είμαστε παρόντες, να κρατάμε ζωντανές τις ιστορικές μνήμες και να διατηρούμε τους φιλικούς δεσμούς, άρρηκτους στο πέρασμα των χρόνων.

Η παρουσία μου σήμερα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, συμβολίζει όμως και την ενίσχυση και υποστήριξη της ειρηνικής συμβίωσης των λαών, της οικοδόμησης εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης, της καλής γειτονίας και του αλληλοσεβασμού. Είναι ο δρόμος που μας έδειξαν οι πρόγονοί μας και είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε. Ο δρόμος της αλληλοκατανόησης, της ευγένειας και του σεβασμού μεταξύ μας, μεταξύ των ανθρώπων, μεταξύ των λαών.

Γραφείο Τύπου Αλέξανδρου – Χρήστου Αυλωνίτη
Βουλευτή Ν. Κέρκυρας


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ