Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
31 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δημήτρης Μεσσάρης: Να συγκλιθεί το ΔΣ για το θέμα της ίδρυσης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου.

Θέμα : «σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού συμβούλιου αναφορικά με την ίδρυση Ιδιωτικών  πανεπιστημίων  και το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ληξούρι.»

Οι πραγματοποιούμενες, σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της  χώρας , καταλήψεις σχολών, μετά από αποφάσεις  γενικών συνελεύσεων των φοιτητών,  λόγω της επικείμενης (σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες εντός του Γενάρη ) ψήφισης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, επιβάλλει να εκφράσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο την ξεκάθαρη  θέση μας, για το προκείμενο ζήτημα.

 Είμαστε, αδιαπραγμάτευτα, υπέρ της Δωρεάν Δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Απαιτούμε την αναβάθμιση όλων των Δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και την λήψη πτυχίων με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας . Στήριξη και ενίσχυση του ερευνητικού τους έργου με τους απαραίτητους πόρους .

Κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Είμαστε κάθετα ενάντιοι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 Όχι στην κατάργηση του άρθρου 16  που πανηγυρικά διατυπώνει ότι η ανώτατη εκπαίδευση, παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Σε ένα κράτος  που δεν μπορεί να ελέγξει την τιμή του βρεφικού γάλακτος, αναρωτιόμαστε  πώς θα μπορέσει να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των κρατικών πανεπιστημίων;

Στο πλαίσιο της συζήτηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην χώρα πρέπει επιτέλους να τοποθετηθούμε και για την πορεία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο μας . Με ευθύνη του κεντρικού κράτους και των   εκπροσώπων του αλλά και της Δημοτικής Αρχής που παθητικά αποδέχθηκε το κλείσιμο των ΤΕΙ και που συνεχίζει μέχρι και σήμερα να αδιαφορεί πλήρως  όχι μόνο της αξιοποίησης των ιστορικών εγκαταστάσεων της ΒΕΣ αλλά και την ευημερία της τοπικής μας κοινωνίας.  Με ευθύνη των παραπάνω αλλά κυρίως της Δημοτικής Αρχής το Ληξούρι έχει υποστεί τεράστια οικονομική, πνευματική και πολιτιστική υποβάθμιση.   Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να παρθούν αποφάσεις για την επαναλειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ληξούρι και την αξιοποίηση όχι μόνο των εγκαταστάσεων της ΒΕΣ αλλά και του κτήματος Τυπάλδου.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή, για την εισαγωγή του θέματος προς συζήτηση, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ληξούρι 19-01-2024

Ο επικεφαλής της παράταξης, Πάλλης Ξεκίνημα,

Δημήτρης Μεσσάρης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ