Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Καλοκαιρινά Αναγνώσματα

Χρόνια τώρα με θυμάμαι να φτιάχνω την τσάντα της παραλίας. Πετσέτα, αντηλιακό, τσιγάρα, λεφτά για ξαπλώστρα – ομπρέλα – καφέ κι ένα βιβλίο! Κατά καιρούς (και λόγω συνθηκών) η τσάντα μετατρέπεται στο τσαντάκι του Σπορτ Μπίλι, με έξτρα παιχνίδια θαλάσσης, φουσκωτά, μπρατσάκια, φτυάρια, τσουγκράνες, κουβαδάκια (τάπερ μόνο δεν κουβαλάω – δεν θα γίνω σαν τη μάνα μου ΕΓΩ!), αλλά το βιβλίο είναι πάντα εκεί.

Κι ενώ κατά καιρούς έχω κάνει διάφορες, απίθανες επιλογές – μέχρι το Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ του Σολζενίτσιν έχω βρεθεί να διαβάζω Αύγουστο μήνα σε μπιτσόμπαρο στο Ρέθεμνος, με τα χρόνια κατάλαβα πως υπάρχει μια πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή κατηγορία βιβλίων που οι σελίδες τους θαρρείς δε μυρίζουν φρεσκοτυπωμένο μελάνι αλλά λάδι καρύδας! Ανάλαφρα, ευκολοδιάβαστα, με χιούμορ, δράση, περιπέτεια και το απαραίτητο love story, βιβλία που μπορεί να μη διεκδικούν το Νόμπελ Λογοτέχνιας, σίγουρα όμως είναι καλογραμμένα και θα σου κρατήσουν συντροφιά χωρίς να ρίξουν την ψυχολογία σου στα τάρτατα.

Αυτό το Σαββατοκύριακο (κλέβοντας λίγο γιατί τα είχα ήδη διαβασμένα στα αγγλικά) διάβασα δύο και σας τα προτείνω:

SOPHIE KINSELLA – ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ ΧΑΡΗ.
Η Φίξι Φαρ έχει μεγαλώσει με το μότο του πατέρα της “Πάνω απ’ όλα η οικογένεια”. Αλλά από τότε που εκείνος πέθανε, τρέχει για όλα μόνη της στην οικογενειακή επιχείρηση, ενώ τα αδέλφια της τεμπελιάζουν. Μια μέρα, σ’ ένα καφέ, ένας άγνωστος της ζητά να έχει για μια στιγμή τον νου της στο λάπτοπ του, κι εκείνη όχι μόνο το προσέχει, αλλά το σώζει από βέβαιη καταστροφή. Ο Σεμπ, όπως συστήνεται, για να δείξει την ευγνωμοσύνη του, της υπογράφει μια δήλωση ότι της χρωστάει χάρη. Η Φιξι το παίρνει στ’ αστεία∙ άλλωστε ποτέ δε θα του ζητούσε τίποτα. Κάποια στιγμή, όμως, ξαναμπαίνει στη ζωή της ο παιδικός της έρωτας, ο Ράιαν, που έχει μείνει άνεργος. Τότε η Φίξι, που δεν ήθελε τίποτα για τον εαυτό της, ζητάει από τον Σεμπ να του δώσει μια δουλειά. Τώρα, λοιπόν, είναι πάτσι, αλλά σε λίγο πάλι κάτι συμβαίνει κι ο ένας χρωστάει χάρη στον άλλο, και πάει λέγοντας. Πώς θα τελειώσει, άραγε, όλο αυτό; Μια απολαυστική ιστορία για μια περίπλοκη οικογένεια, για έναν άντρα που ίσως να είναι ο ιδανικός και για ένα κορίτσι που έχει μανία να διορθώνει τα πάντα αλλά… δυσκολεύεται να διορθώσει τη δική της ζωή.

LUCINDA RILEY – Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
Για όλο τον υπόλοιπο κόσµο η Ηλέκτρα Ντ’ Απλειάζ είναι µια γυναίκα που έχει τα πάντα: είναι παγκοσµίου φήµης µοντέλο, όµορφη και πλούσια. Κι όµως, κάτω από τη λάµψη, κρύβεται µια γυναίκα µε εύθραυστη ψυχολογία που κλονίζεται από τον θάνατο του πατέρα της, του µυστηριώδους δισεκατοµµυριούχου Πα Σαλτ, ο οποίος έχει υιοθετήσει τις έξι κόρες του από τις τέσσερις γωνιές της γης. Δυσκολεύεται να διαχειριστεί τον χαµό του, γεγονός που την κάνει να στραφεί ακόµα περισσότερο στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά. Κι ενώ οι κοντινοί της άνθρωποι ανησυχούν για την υγεία της, εκείνη δέχεται ένα γράµµα από µια άγνωστη, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η γιαγιά της και µε την παρουσία της ίσως φέρει αναπάντεχες ανατροπές στη ζωή της… Η Κόρη του Ήλιου, η έκτη επική ιστορία της σειράς Οι Κόρες των Αστεριών µε πωλήσεις πολλών εκατοµµυρίων σε όλο τον κόσµο, µας ταξιδεύει από το Μανχάταν στις µαγευτικές αχανείς πεδιάδες της Αφρικής.

Κική Λεγάτου

Το βιβλίο της Sophie Kinsella – Σου χρωστάω χάρη κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός και το βιβλίο της Lucinda Riley – Η Κόρη του Ήλιου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Και τα δύο μπορείτε να τα αναζητήσετε στο Βιβλιοπωλείο Κύβος – Σιτεμπόρων 39 Αργοστόλι / Τηλ. 26710 26872

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ