Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Fake news τα περί “ιεράς οργής” του Σεβ. Μητροπολίτη;

Το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκανε ένα δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας σύμφωνα με το οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, κ.κ. Δημήτριος, ενοχλήθηκε απ’ τον πανηγυρικό που εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Ηλίας Τουμασάτος στη Μητρόπολη. Το αποτέλεσμα της φερόμενης ενόχλησης ήταν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η απουσία του Σεβασμιώτατου απ’ την παρέλαση στην κεντρική πλατεία και από την καθιερωμένη δεξίωση στο Διοικητήριο.

Δε θα προχωρήσουμε στην εξέταση του αντικειμένου της υποτιθέμενης ενόχλησης διότι, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές κι ενώ η Ιερά Μητρόπολη δεν έχει πάρει θέση, αδυνατούμε να πειστούμε ότι οι παραπάνω αναφορές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας είναι μία μεγάλη πνευματική, μορφωμένη και ακαδημαϊκή προσωπικότητα. Έστω κι αν δεχθούμε ότι διαφώνησε με το περιεχόμενο του λόγου του κυρίου Τουμασάτου, ενός σημαντικού Κεφαλλήνα ιστοριοδίφη, μελετητή και εκπαιδευτικού, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι πήρε την απόφαση να μην παραστεί στην παρέλαση εξαιτίας της εν λόγω διαφωνίας. Διότι στην πλατεία Βαλλιάνου δεν παρέλαυνε ο κ. Τουμασάτος, αλλά η μαθητιώσσα νεολαία του τόπου μας, οι υποψήφιοι πλοίαρχοι κ.α. σημαντικά πολιτιστικά σωματεία. Οπότε δε θα έβγαινε κανένα απολύτως νόημα από μία τέτοια ενέργεια.

Ύστερα, ο Ηλίας Τουμασάτος δεν είναι ούτε κανένα “ορφανό του Στάλιν”, ούτε καμία από αυτές τις απαράδεκτες αμετροέπειες που ελέγχθηκαν για το πρόσωπό του. Είναι μία εξίσου μεγάλη πνευματική, μορφωμένη και αξιοσέβαστη προσωπικότητα των νησιών μας που εκπέμπει σεβασμό, αρχές και αξίες προς κάθε κατεύθυνση. Ο σεβασμός του Ηλία Τουμασάτου προς το Σεβασμιώτατο είναι δεδομένος μέσα από την οπτική μας. Όπως επίσης δεδομένος είναι ο σεβασμός προς την επιστήμη που υπηρετεί.

Επιπροσθέτως, γνωρίζουμε απ’ όσους βρέθηκαν στη δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη αλλά και στο Μνημείο των Ηρώων στον κήπο του Νάπιερ, ότι η φωνή του Σεβασμιώτατου ήταν κάπως “κλεισμένη” και μάλλον, απ’ ό,τι φαίνεται, περνά κάποιου είδους αδιαθεσία. Πεποίθησή μας λοιπόν είναι, μέχρι αποδείξεως του εναντίου, ότι κάποια ενδεχόμενη ίωση κράτησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας μακριά απ’ την παρακολούθηση της παρέλασης και της δεξίωσης που ακολούθησε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Γι’ αυτό το λόγο του ευχόμαστε από καρδιάς, εφόσον πράγματι ήταν λίγο αδιάθετος, γρήγορα περαστικά και γρήγορη επιστροφή στα πνευματικά του καθήκοντα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ