Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μαριέτα Τοπολάι, υποκλινόμαστε στο ταλέντο σου και σε ευχαριστούμε!

Editorial

Ανάμεσα στη δύσκολη καθημερινότητα και στις διεθνείς ζοφερές συγκυρίες του πολέμου και της πανδημίας, υπάρχουν ευτυχώς κι εκείνες οι λίγες μα υπερήφανες στιγμές της υπεροχής που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει! Λειτουργούν ως άλλες «βαλβίδες ανακούφισης» και μας κάνουν να μετακινούμε το λογισμό μας, έστω για λίγο, απ’ τα απαισιόδοξα και τα δυσάρεστα… Γι’ αυτό το λόγο οφείλουμε τις ευχαριστίες μας και την αναγνώρισή μας προς την αθλήτρια Μαριέτα Τοπολάι που, μαζί με τις υπόλοιπες πρωταθλήτριες του ανσάμπλ και του ατομικού της Εθνικής μας ομάδας, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής στην Αθήνα!

Γιάννης Βαρούχας

Η κυρία Ευαγγελία Στραβάκου, προπονήτρια του ΑΓΣ Επτανήσων, διέκρινε το ταλέντο της Μαριέτας όταν αυτή ήταν μόλις 6 ετών! Της πρότεινε να ασχοληθεί με το άθλημα και κάπως έτσι ξεκίνησε η σημαντική αθλητική πορεία που έμελε να γνωρίσει σπουδαίες διακρίσεις. Μέσα στην αθλητική οικογένεια του ΑΓΣΕ η Μαριέτα δέθηκε ιδιαίτερα με τις προπονήτριες της, Μποζένα Μπαρτκόβσκα και Ελένη Δαρδαμάνη , οι οποίες της έδωσαν όλη τους τη φροντίδα και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τα μεγάλα σκαλοπάτια που ήταν μπροστά.

Η Μαριέτα είναι η 4η αθλήτρια του ΑΓΣ Επτανήσων που φόρεσε το εθνόσημο. Είχαν προηγηθεί οι Μαρία Αντύπα, Ελένη Δαρδαμάνη και η αξέχαστη Άννα Πολλάτου. Πρωτομάστορας των επιτυχιών αυτών είναι η Μποζένα Μπαρτκόβσκα.

Το 2020 ήταν το έτος καμπής για την εξέλιξη της νεαρής αθλήτριας που μεγάλωνε και πήγαινε σχολείο στο Αργοστόλι. Μετά από σχετική πρόσκληση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (ΕΓΟ), συμμετείχε σε διαδοχικά τεστ και δοκιμασίες μέχρι και τον Αύγουστο του 2020. Ας μην ξεχνάμε ότι την ίδια περίοδο είχε ξεκινήσει η περιπέτεια της πανδημίας που έκανε τα πάντα πιο δύσκολα για όλους και φυσικά και για τον πρωταθλητισμό. Ωστόσο, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2020 η ΕΓΟ ανακοίνωσε την ένταξη της Μαριέτας στην Εθνική Ομάδα ΡΓ Ensemble Νεανίδων μαζί με εννέα ακόμη αθλήτριες απ’ όλη τη χώρα!

Από τότε η Μαριέτα πήρε μεταγραφή σε σχολείο της Αθήνας όπου ζει και προπονείται με σκληρούς και εντατικούς ρυθμούς. Για δύο χρόνια ζούσε μακριά από την οικογένειά της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα παιδί, και σφυρηλατούσε τα όνειρά της. Η σκληρή αυτή δοκιμασία μας συγκινεί βαθύτατα και γι’ αυτό εκφράζουμε την πιο μεγάλη ικανοποίηση και χαρά για το γεγονός ότι σήμερα αυτή η επίπονη διαδικασία επιβραβεύεται με μία παγκόσμια διάκριση!

Οι στόχοι όμως της Εθνικής Ομάδας δεν εξαντλούνται στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά απλώνουν μπροστά το δύσκολο και σαγηνευτικό δρόμο προς την πρόκριση σε μία Ολυμπιάδα! Ευχόμαστε από καρδιάς αυτό το όνειρο-στόχος να γίνει πραγματικότητα!

Προς το παρόν οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά φιλοξενούν τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες της Εθνικής μας Ομάδας, οι οποίες συνεχίζουν τη σκληρή δουλειά και την εντατική προετοιμασία προκειμένου να συμμετέχουν σε όλα τα πρωταθλήματα.

Σε αυτό το σημείο όμως, θα θέλαμε να επισημάνουμε και μία ακόμη πραγματικότητα που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν και που είναι ανάγκη να επικοινωνηθεί προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η Μαριέτα δε ζούσε στην Αθήνα αλλά σε ένα νησί της επαρχίας. Συνεπώς δε θα είχε ποτέ την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο και τον ακέραιο χαρακτήρα της αν δεν υπήρχε ο ΑΓΣ Επτανήσων. Ο ΑΓΣΕ που εργάζεται ακατάπαυστα απ’ το 1988 έχει καταφέρει να κάνει ορισμένα πολύ σημαντικά επιτεύγματα να φαίνοντα ως εύκολα, αυτονόητα ή δεδομένα. Κάτι όμως που καθόλου δεν είναι έτσι…

Στον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Επτανήσων γίνεται συνεχής και στοχευμένη δουλειά εδώ και 34 χρόνια. Όλοι οι θιακοκεφαλονίτες γνωρίζουν πλέον τις πολλές διεθνείς συμμετοχές του σε φεστιβάλ και γυμναστράδες, την ένταξη τεσσάρων αθλητριών του στην Εθνική Ομάδα καθώς και την κλασική πια διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Γυμναστικής Για Όλους Άννα Πολλάτου.

Ωστόσο, η μοναδική και ανυπολόγιστη πολιτιστική και κοινωνική προσφορά αυτού του σωματείου χρειάζεται υποστήριξη και βοήθεια. Οι επιτυχίες δεν έρχονται από μόνες τους. Χρειάζονται υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και συμμετοχή. Οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να στηρίξουν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται με το κέφι και το δυναμισμό του ΑΓΣΕ διαθέτοντας οικονομικές χορηγίες για την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού, παροχής υπηρεσιών και, επιτέλους(!), για να εγκατασταθεί ένα ταπί ρυθμικής γυμναστικής υψηλών προδιαγραφών.

Είναι τουλάχιστον ντροπή το σωματείο να περιφέρεται από γραφείο σε γραφείο και από υπηρεσία σε υπηρεσία, προκειμένου να αντικατασταθεί το υπάρχον ταπί που έχει εξαντλήσει το χρόνο ζωής του ενώ έχει υποστεί και σοβαρές καταστροφές από πλημμυρικά φαινόμενα, κι αυτό να μη γίνεται! Αν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το εφαλτήριο που αποδεδειγμένα δίνει χρυσές ευκαιρίες στα παιδιά του τόπου μας προκειμένου να κάνουν μεγάλες αθλητικές σταδιοδρομίες, τότε θα πρέπει να το αποδείξουμε στην πράξη στηρίζοντάς το από χθες!

Κλείνοντας θέλουμε να συγχαρούμε την οικογένεια της Μαριέτας για την ουσιαστική υποστήριξη που παρείχαν στο παιδί τους χωρίς την οποία δε θα μπορούσε να γίνει απολύτως τίποτα. Μαζί με τη Μαριέτα δίνουν κι αυτοί το μεγάλο αγώνα τους. Σε μία εποχή που ένα απλό δελτίο ειδήσεων είναι ικανό να στρέψει και τον πιο αισιόδοξο χαρακτήρα στον πεσιμισμό,  έχουμε ανάγκη από χαρές σαν αυτή την οποία μας πρόσφερε η Μαριέτα. Γι΄αυτό την ευχαριστούμε πολύ και υποκλινόμαστε στο ταλέντο και τη μεγάλη της προσπάθεια.

Μαριέτα σου ευχόμαστε κάθε σου όνειρο να γίνεται μία ακόμη τεράστια επιτυχία!

Γιάννης Βαρούχας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ