Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σε κλίμα φόρτισης η εκδήλωση στα Διλινάτα για τον Ανδρογιάννη Σουπιωνά(pics+video)

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης και τιμής από την κοινότητα των Διλινάτων και το Δήμο Αργοστολίου για τον αδικοχαμένο πρόεδρο του χωριού απ’ τους ΝΑΖΙ, Ανδρογιάννη Σουπιωνά.

Η ελληνική σημαία κάλυπτε το νέο όνομα που θα έχει πλέον ο κεντρικός δρόμος των Διλινάτων.

Από τώρα και στο εξής ο κεντρικός δρόμος των Διλινάτων θα ονομάζεται οδός Προέδρου Ανδρογιάννη Σ. Σουπιωνά! Πρόκειται για το δρόμο ΕΟ Ε29 από τον Άγιο Βλάση έως τη διασταύρωση της Λάμιας.

Η πινακίδα με την ονομασία όπως αποκαλύφθηκε.

Εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος και ψυχή της διοργάνωσης, Τάσος Τζωρτζάτος, αναφέρθηκε σε όλους όσους βοήθησαν να γίνει αυτή η διοργάνωση, ενώ δεν έκρυψε και τη δυσαρέσκειά του για κάποια ανώνυμα δημοσιεύματα που θέλησαν να αμαυρώσουν την εκδήλωση…

Ο πρόεδρος των Διλινάτων, Τάσος Τζωρτζάτος εμφανώς συγκινημένος κατά την ομιλία του.

Είπε χαρακτηριστικά προς τους ανώνυμους αρθρογράφους να βγάλους τις κουκούλες, και συνειρμικά το μυαλό μας πήγε στον καταδότη που υπέδειξε στους Γερμανούς τον Ανδρογιάννη Σουπιωνά για να τον κρεμάσουν στην αυλή του φλεγόμενου σπιτιού του ο οποίος φορούσε επίσης κουκούλα όταν βγήκε απ’ το γερμανικό αυτοκίνητο…

Ο Δήμαρχος απεύθυνε έκκληση για ενότητα στο χαιρετισμό του ενώ ο βουλευτής Κεφαλληνίας – για τον οποίο η εκδήλωση άργησε πάνω από μισή ώρα να ξεκινήσει καθώς οι διοργανωτές περίμεναν την προσέλευσή του – αρχικά απήυθυνε ένα γενικό χαιρετισμό και στο τέλος, αφού είχαν πραγματοποιηθεί οι ομιλίες, ζήτησε εκ νέου το λόγο για να πει λίγα περισσότερα για τον αγώνα που δόθηκε και παράλληλα υποστήριξε ότι η λέξη ελευθερία βγαίνει από τους Έλληνες.

Ζήτησαν να τοποθετηθούν επίσης οι κύριοι Σκλάβος και Μπατιστάτος απ’ το ΚΙΝΑΛ και το ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα.

Μεταξύ του κόσμου που συγκεντρώθηκε παρόντες στην εκδήλωση ήταν και ο βουλευτής Κεφαλληνίας, κ. Καππάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, κ. Μιχαλάτος, οι Αντιδήμαρχοι Αργοστολίου κκ Μινέτος, Τσιλιμιδός και Σαμούρης, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Βαλλιανάτος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Πεφάνης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ κ. Σπαθής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Η Κράνη κ. Νιφοράτος καθώς και ο γραμματέας της ΟΜ Κρανιάς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρούχας.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από το Δήμαρχο Αργοστολίου και τον πρόεδρο των Διλινάτων :

Τα αποκαλυπτήρια της οδού και η τιμητική διάκριση της κ. Σουπιωνά.

Ιδιαίτερα κατατοπιστικός και ενημερωτικός ήταν ο λόγος της κ. Βαρτελάτου ο οποίος προκάλεσε μεγάλη φόρτιση στους παριστάμενους ενώ δεν ήταν λίγοι οι χωριανοί που γέμισαν τα μάτια τους… ιδιαίτερα αυτοί που ήταν μεγάλοι σε ηλικία.

Τεκμηριωμένη η ομιλία της κ. Βαρτελάτου με ιστορικά στοιχεία και πολλά συμπεράσματα…

Τέλος την παράσταση έκλεψε το ποίημα του κ. Πεφάνη καθώς και η νύφη του Ανδρογιάννη Σουπιωνά η οποία βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα από το βουλευτή και ευχαρίστησε απ’ την καρδιά της όλο τον κόσμο που βρέθηκε στην τελετή ονοματοδοσίας της κεντρικής Λεωφόρου των Διλινάτων.

Η νύφη και η εγγονή του προέδρου Ανδρογιάννη Σουπιωνά.

Στην οικογένεια του Ανδρογιάννη Σουπιωνά ευχόμαστε να είναι πάντα δυνατοί και υγιείς για να θυμούνται και να τιμούν τη μνήμη του και σε όλο τον κόσμο να παραδειγματίζεται από τη σκληρή ιστορία των προγόνων μας που δε μας χωρίζουν παρά μόνο μερικές δεκαετίες απ’ αυτήν…
Ποτέ ξανά φασισμός, ποτέ ξανά όπλα στο άδικο, ποτέ ξανά αδικοχαμένες ζωές σαν τη αδικοχαμένη ζωή του προέδρου Ανδρογιάννη Σπ. Σουπιωνά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ