Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
19.9 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δήμος Σάμης / Πεζοπορία στα Μουζακάτα το Σάββατο 20 Απριλίου

Στις 23 Απριλίου 1944 οι Γερμανικές Κατοχικές Δυνάμεις έκαψαν ολοσχερώς τα Μουζακάτα που ως γνωστόν ήταν κέντρο της Εθνικής Αντίστασης. Μάλιστα, τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 80 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Μουζακάτων. Έτσι, για ακόμη μία χρονιά ο Δήμος Σάμης με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, διοργανώνει πεζοπορία (κατά μήκος τμήματος της πεζοπορικής διαδρομής του Δήμου) το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 προς το Μαρτυρικό Χωριό. Στη φετινή πεζοπορία θα συμμετέχει με απόφαση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Θα ξεκινήσουμε στις 10 π.μ. από τα Κουλουράτα (περιοχή Βαρκά) με κατεύθυνση τα Μουζακάτα και οδηγό τον Γιώργο Ποταμιάνο (από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού OutdoorKefalonia). Η διαδρομή είναι περίπου 50’. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με τον Γιώργο Ποταμιάνο (6979987611) ή με τον Δήμο Σάμης (6973895940).

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να ακολουθήσει τη μεγαλύτερη διαδρομή, η ομάδα με οδηγό τον κ. Ποταμιάνο θα έχει ξεκινήσει νωρίτερα (8.45 π.μ.) από το γεφύρι πλησίον του Εργοταξίου Παπαδημάτου, ακολουθώντας την πεζοπορική διαδρομή του Δήμου Σάμης πέτρινο γεφύρι – Κουλουράτα – Μουζακάτα και κυκλική επιστροφή. Συνολικός χρόνος πεζοπορίας 3,5 ώρες.

Τομέας Πολιτισμού Δήμου Σάμης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ