Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023
24 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΒΕΚΙ προς Υπουργούς Οικονομικών & Ανάπτυξης : να δοθεί λύση για τα ενοίκια των καταστημάτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ                                             Αργοστόλι, 21/08/2020                                                                                                  Προς:

                                                        Υπουργό Οικονομικών, κ.Χρήστο Σταϊκούρα

Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Κοιν: Πρόεδρο ΚΕΕΕ, κ. Κων. Μίχαλο

ΘΕΜΑ: Να δοθεί άμεση λύση για τα ενοίκια των εμπορικών καταστημάτων

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Σε συνέχεια της 489/14-07-2020 επιστολή μας, επανατονίζουμε την επιτακτική ανάγκη να δοθεί άμεση λύση στην αδυναμία του εμπορικού κόσμου να καταβάλλει τα ενοίκια στους ιδιοκτήτες  ακινήτων.

Στην εν λόγω επιστολή μας, σας εκθέσαμε το πρόβλημα αναλυτικά αναδεικνύοντας ότι η αδυναμία καταβολής των μισθωμάτων δεν οφείλεται παρά στη δραματική πτώση των τζίρων. Ειδικά στις τουριστικές περιοχές, η μη προσέλευση ξένων επισκεπτών έχει καταφέρει τεράστιο πλήγμα στα καταστήματα. Ειδικά το μήνα Αύγουστο η πτώση του τζίρου εκτιμάται από 60 έως 80% σε κάποιες περιοχές.

Στις μέχρι τώρα αποφάσεις σας, δεν έχουν τύχει ευνοϊκών μέτρων τα καταστήματα εμπορίου ειδικά μετά τον Ιούνιο. Ζητάμε άμεσα να συμπεριληφθούν στο μέτρο της μείωσης του ενοικίου κατά 40% και τα εμπορικά καταστήματα.

Η μείωση θα πρέπει να συνδυάζεται με τις σχετικές φορολογικές ελαφρύνσεις των ιδιοκτητών των ακινήτων, όπως ισχύει για όσες επιχειρήσεις έχουν ΚΑΔ που εντάσσονται στο μέτρο.

Ως Επιμελητήριο έχουμε προτείνει ακόμη και την επιδότηση μέρους των ενοικίων επαγγελματικής μίσθωσης, ως μέτρο κυρίως κοινωνικής πολιτικής, όπως αντίστοιχα έχει υπάρξει η επιδότηση ενοικίου κατοικίας στο παρελθόν.

Εάν δεν στηριχθούν οι επιχειρήσεις θα έχουμε αλλεπάλληλες αρνητικές συνέπειες στο άμεσο μέλλον, διότι και οι επιχειρήσεις θα κλείσουν αλλά και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα στερηθούν με αυτό τον τρόπο τη βασική πηγή τους εισοδήματος.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες και άμεσα τη σχετική πρόβλεψη για μείωση του ενοικίου και για τα εμπορικά καταστήματα.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος,
Σταύρος Σπαθής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται