Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020
15.4 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Γεράσιμος Τιμοθεάτος στο Κόκκινο : Οι tour operators δεν πληρώνουν τους ξενοδόχους

Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος από την άρνηση μεγάλων τουριστικών γραφείων να πληρώσουν εγκαίρως για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στους πελάτες τους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Γεράσιμος Τιμοθεάτος.

«Αυτό είναι το ευχαριστώ που ανοίξαμε. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη γίνεται η κατάσταση. Κανείς από τους συναδέλφους που άνοιξαν το καλοκαίρι δεν περίμενε να βγάλει κέρδος, περίμενε τουλάχιστον να πάρει τα δεδουλευμένα του. Η απόφαση της ΤUI, που δεν είναι η μοναδική, είναι να μεταθέσει τις πληρωμές την επόμενη Άνοιξη και βλέπουμε. Στην Κεφαλονιά δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα, αλλά περιοχές όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Ζάκυνθος και άλλες, έχουν αρκετά μεγάλα ποσά να λάβουν», σημείωσε ο κ. Τιμοθεάτος.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει προκύψει στον κλάδο που καλείται να αντιμετωπίσει και την καταβολή του ΦΠΑ στα ανείσπρακτα τιμολόγια της Thomas Cook, λόγω των οποίων επιχειρήσεις δεν μπορούν να μπορούν ακόμη να λάβουν φορολογική ενημερότητα, ο κ. Τιμοθεάτος σημείωσε:

«Είναι δίκαιο το αίτημά μας να μην πληρωθεί ο ΦΠΑ από την στιγμή που δεν έχουν πληρωθεί τα τιμολόγια. Το κράτος δίνει μόνο αναστολή στον ΦΠΑ κι έτσι δεν μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα οι συνάδελφοι. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση, από την στιγμή που υπάρχει δεδικασμένο, στο τέλος πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι νόμιμο να το πληρώσουμε. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο καθυστερεί κι αναβάλει συνέχεια το θέμα αυτό φέρνοντας σε πιο δύσκολη θέση τους συναδέλφους».

Κάνοντας έναν απολογισμό της τουριστικής περιόδου υποστήριξε ότι η πληρότητα δεν ξεπέρασε το 35%, γεγονός που σε συνδυασμό με την ανυπαρξία κρατικών ενισχύσεων έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους ξενοδόχους.

Το Καλοκαίρι κίνησε όπως το περιμέναμε. Υπήρξαν κάποιες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, οι πληρότητες όμως ήταν γύρω στο 30% με 35%. Σε συνδυασμό με την καθυστέρηση των πληρωμών το πρόβλημα γίνεται πάρα πολύ δύσκολο. Υπάρχουν εκκρεμότητες προς προμηθευτές και το Δημόσιο που πιέζουν για να πληρωθούν και η ρευστότητα είναι στο κόκκινο, στο μηδέν. Κρατικές ενισχύσεις δεν έχουμε λάβει μέσω των δανείων ΤΕΠΙΧ κ.α. Πολεμάμε να τα φέρουμε βόλτα με ότι οικονομικό «λίπος», έχει ο καθένας μας», υποστήριξε.

Τέλος για το κατά πόσο είναι η δυνατή η προετοιμασία των επιχειρήσεων για το επόμενο Καλοκαίρι ο κ. Τιμοθεάτος σημείωσε:

Όλα είναι ρευστά αυτή την στιγμή. Από την εξίσωση λείπουν και οι προκαταβολές που λαμβάναμε συνήθως τέτοια εποχή από τις προκρατήσεις. Όλα αυτά σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το ξενοδόχο και η απόφαση για το κατά πόσο θα λειτουργήσει την επόμενη σεζόν ή όχι είναι πάρα πολλή δύσκολη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2,968ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,410ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται