Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών / Τα ποσά, οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις

Το ποσοστό επιδότησης για την αγορά καινούργιων ηλεκτρικών συσκευών θα είναι από 30% έως 50%

Μέσω της πλατφόρμας allazosyskevi.gov.gr, η οποία ανοίγει αύριο Τρίτη, θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών.

Το ποσοστό επιδότησης για την αγορά καινούργιων ηλεκτρικών συσκευών θα είναι από 30% έως 50%, που μεταφράζεται από 135 έως 710 ευρώ. Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα θα έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι 2 παλαιά κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή τη δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν ένα voucher που αντιστοιχεί σε μια συσκευή, άρα ο μέγιστος αριθμός κουπονιών που μπορούν να λάβουν είναι τρία.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι θα είναι όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος. Για την επιλογή των τελικών ωφελουμένων, θα γίνει συγκριτική αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια και μόρια. Οι ευάλωτες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές και οι οικογένειες με ΑΜΕΑ θα λάβουν επιπλέον μοριοδότηση.

Θα υπάρχουν τέσσερις εισοδηματικές κατηγορίες δικαιούχων και το ποσοστό επιδότησης και συγκεκριμένα:

-από 5.000 ευρώ και κάτω, ο ωφελούμενος δικαιούται 50% επιδότηση (1η εισοδηματική κατηγορία)

-πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται 45% επιδότηση (2η εισοδηματική κατηγορία)

-πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται 35% επιδότηση (3η εισοδηματική κατηγορία) και 

πάνω από 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται 30% επιδότηση (4η εισοδηματική κατηγορία)

Σημειώνεται ότι θα γίνεται μια αίτηση ανά κάθε κατοικία. Για παράδειγμα, για μια τετραμελή οικογένεια, οι δύο γονείς μπορούν να κάνουν δύο χωριστές αιτήσεις για διαφορετικές κατοικίες ο καθένας. Όσοι δεν επιλεγούν λόγω χαμηλής μοριοδότησης θα παραμένουν επιλαχόντες σε περίπτωση αύξησης της χρηματοδότησης του προγράμματος. Εφόσον η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λαμβάνει ηλεκτρονικά, στο κινητό τηλέφωνο, έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση που δικαιούται και θα αγοράζει τη συσκευή στη μειωμένη τιμή από το κατάστημα που επιθυμεί εφόσον συμμετέχει στο πρόγραμμα. Θα είναι υποχρεωμένος επίσης να παραδώσει την παλιά συσκευή για ανακύκλωση.

Σταδιακά η κατάθεση των αιτήσεων

Οι αιτήσεις θα γίνονται στην πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr και δεν χρειάζονται δικαιολογητικά παρά μόνο οι κωδικοί του taxisnet και ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της κατοικίας.
Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελικό ψηφίο του ΑΦΜ. Δηλαδή αύριο Τρίτη θα ανοίξει για τα ΑΦΜ που τελειώνουν σε 1 και 2, στις 22 Ιουνίου θα ανοίξει για τα ΑΦΜ σε 1, 2, 3 και 4 κ.ο.κ. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 5 Ιουλίου. Εντός τριών με τεσσάρων εβδομάδων από το κλείσιμο της πλατφόρμας, θα εκδοθούν τα vouchers του προγράμματος. Η αγορά της ηλεκτρικής συσκευής θα πρέπει να γίνει έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

ΠΗΓΗavgi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ