Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

«Partygate» | Άννα Καραπέτσα

Γράφει η Άννα Καραπέτσα

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

«Διότι δὲ πολιτικὸν ὁ ἄνθρωπος ζῷον..» :Φύσει και Θέσει κοινωνικό όν ο άνθρωπος σύμφωνα με τα Πολιτικά του Αριστοτέλη, κείμενο στο οποίο διαγωνίστηκαν χιλιάδες μαθητές της τρίτης λυκείου στις φετινές πανελλαδικές με την ελπίδα εισαγωγής και διεκδίκησης μιας πολυπόθητης θέσης σε δημόσιο Α.Ε.Ι..

 Την ίδια ώρα  με το άρθρο 67 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας  μπορεί  ο εκάστοτε Υπουργός να καθορίζει την έκταση της διαδικτυακής ή δια ζώσης» διδασκαλίας των μαθημάτων αφαιρώντας την εξουσία ρύθμισης του ακανθώδους θα μπορούσε να πεί κανείς  αυτού θέματος από  τον εσωτερικό Κανονισμό λειτουργίας του κάθε πανεπιστημίου.

 Η θετική διάσταση ωστόσο του εν λόγω σ/ν μπορεί να εντοπιστεί στο άρθρο 72 το οποίο ορίζει ότι ένας φοιτητής της Νομικής θα μπορεί να παρακολουθεί και ένα εξάμηνο σε σχολή της αρεσκείας του, πρόβλεψη με πολιτική υφή μάλλον ρηξικέλευθη, δεδομένου ότι ο κάθε φοιτητής δύναται να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες και να μην μένει περιχαρακωμένος στο δικό του γνωστικό πεδίο ούτε αγκυλωμένος στο γνωσιακό περιβάλλον το οποίο αυστηρά του προσφέρει η σχολή του.

Η προκείμενη δυνατότητα ωστόσο δεν αναιρεί  την ύπαρξη ουκ ολίγων εξουσιοδοτικών διατάξεων στο αυτό σ/ν  οι οποίες εξουσιοδοτούν τον εκάστοτε Υπουργό να παρεμβαίνει  αδιακρίτως όπου κρίνει σκόπιμο στην οργάνωση και λειτουργία των Α.Ε.Ι.

Ούτε οι μαθητές ούτε οι φοιτητές είναι οι καταραμένοι ποιητές και οι Ράθυμοι του Paul Verlaine..

Τι συμβαίνει όταν η -παθογενής- υπερκοινωνικότητα εκφράζεται με όρους κατάχρησης εξουσίας;

Όταν  η υπερκοινωνικότητα μετουσιώνεται σε επιτηδευμένη εξωστρέφεια  προκύπτουν σκάνδαλα τύπου «Partygate» με συνέπεια να εγείρονται αντιδράσεις, έκβαση των οποίων μπορεί να είναι και αυτή η πρόταση μομφής η οποία κατετέθη χθες το πρωί (6.6.2022) στο Βρεττανικό Κοινοβούλιο.

Aντιμέτωπος με αιτήματα να παραιτηθεί o Mπόρις Τζόνσον, και να λογοδοτήσει για τα «κορωνοπάρτι» εν μέσω lockdown στη Downing Street – . Σε περίπτωση που ο Τζόνσον χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης, θα αναγκαστεί να παραιτηθεί των καθηκόντων του ως πρωθυπουργός και θα τεθεί σε εφαρμογή η διαδικασία αντικατάστασής του.

Οι μαθητές της τρίτης λυκείου χθες κλήθηκαν να αντιπαραβάλουν το κείμενο του Επίκτητου με αυτό του Ε. Παπανούτσου ..: «μόνο στον άνθρωπο υπάρχει β ο ύ λ η σ η  γιατί μόνο στον άνθρωπο έχομε προαίρεση. Στο ζώο υπάρχει ό ρ ε ξ η, όχι βούληση, γιατί στο ζώο δεν έχομε ηθική προαίρεση…».

(Ε.Π. Παπανούτσος, Νόμος και Αρετή, εκδ. Δωδώνη, σελ. 35-36.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται