Σάββατο 27 Απριλίου 2024
16.5 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

«Μάθε παιδί μου γράμματα» να γίνεις Γ. Παπαναστασάτος

Γράφει η Σοφία Αράβου - Παπαδάτου

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

Εικόνα: Οι μονομάχοι πρόεδροι  Δ.Σ.  Ν. Βαλλιανάτος, νυν… και  Γ. Παπαναστασάτος, τέως

Κρατάει απ΄τον καιρό της κυβέρνησηςτου ΣΥΡΙΖΑ, αυτού του «βδελυρού μορφώματος» όπως μας αποκαλεί σύσσωμους, σε κάθε κείμενό του ο καταξιωμένος δικηγόρος της Κεφαλονιάς και τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεράσιμος Παπαναστασάτος. Μπήκε ο Νικόλας Βαλλιανάτος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο σημερινός πρόεδρος Δ.Σ., τον πήρε κι αυτόν τον «αμόρφωτο» η μπάλα, μαζί με τον  Αλέξη Τσίπρα!

-Μη  στεναχωριέσαι καθόλου  Νικόλα, απόφοιτε του 1ου Δημοτικού Αργοστολίου!  Ολόκληρος πρόεδρος κόμματος, τ. πρωθυπουργός, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακά κλπ…κλπ… και είναι αμόρφωτος, κατά τους Βένετους της παράταξης του  κ. Παπαναστασάτου και τα υμέτερα τους  ΜΜΕ, εσύ θα γλύτωνες;

Αλλά μήπως και η ίδια του η παράταξη γλύτωσε απ΄τον μπόση;  Έτσι τον λένε όλοι,  γιατί  σκούζει με πυγμή, κάθε στιγμή!  Όχι… ισχυρίζεται ο ομογάλακτός τους… είναι απαράδεκτοι, ο νυν βουλευτής και ο αντιπεριφερειάρχης, αμφότεροι ΝΔ, να στέκονται κλαρίνο μπροστά στον ολιγάρχη δήμαρχο Μιχαλάτο και Συριζόφιλο Θεόφιλο!

Αξίζει κανείς να μην είναι  ταμπουρωμένος στο χώρο του;  Όχι, λέει ο Γεράσιμος, «να οργανωθούμε να κάνουμε  έργο μόνοι μας»! Μέχρι τότε – περίμενε λαέ –  μην τολμήσουν και συνεργαστούν  οι θεσμοί, τους έκαψε ο Παπαναστασάτος!

Βρε μήπως το παιδί του τίμιου κρεοπώλη,  όπως ο ίδιος γράφει, που επί δέκα χρόνια τεμάχιζε μαζί με τον πατέρα τα βόδια και τα πρόβατα,  πριν αγορεύσει…. και μπράβο του…. μήπως πρέπει να μετακομίσει μαζί με τη Λιάνα του αμερικάνικου κολλεγίου, να σκούζουνε παρέα;  Ατυχία, δεν έχει και μπαλκόνια προς τη θάλασσα το γυάλινο κτίριο, να βγει να μας τα ψάλλει με θέα το γεφύρι, όχι της Άρτας, το δικό μας του Κούταβου!

Αμ κι εκείνος ο άλλος,  από κει κάτω Σκάλα μεριά, ο συνάδελφός του, ο Γάιδαρος με τ΄όνομα, ο «Κεφαλονίτης όνος» Ζαπάντης, που γκαρίζει φιλικά σε Μη Ελάσσονα Μιχαλάτο καρακιτσαριό  και από Βλαχάτα  δήμαρχο; Ωραία λόγια ο  Avvocato! ……και συνεχίζει….  Άθλιος των αθλίων ο Γάιδαρος με υπογραφή,  που κουκουλώνει και τα κορωνοπάρτυ!

-Ονομάτισε εσύ καμαρωτέ μου Παπαναστασάτε! Να μάθουμε κι εμείς οι άσχετοι, των Ιταλών τα πάθη, στην Κόλαση του Δάντη!

-Ομολογώ το χρώσταγα, αν και το είχα ξεχάσει! Ρωτάς γιατί;  Άκου λοιπόν!

-Σε δοξολογία στη Μητρόπολη, συνόδευα τότε  2015 2016 (;), τη βουλευτίνα μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, άλλη άχρηστη κι αυτή, κατά το Παπαναστασάτον Ευαγγέλιο. Πανύψηλες κι οι δυό μας, 1.60 μ. πάνω-κάτω, στεκόμασταν προ των Ιερών Πυλών, οπότε μπαίνει μέσα στην εκκλησία ο Παπαναστασάτος συνοδεύοντας τον τότε δήμαρχο Παρίση!

Εικόνα: Ο Κολοσσός της  Ρόδου, ένα από τα επτά (7) θαύματα του κόσμου…και η ατάκα της γνωστής  Θεοπούλας  «Στο παρά πέντε».

Έρχεται και στέκεται ακριβώς μπροστά μου, τα πόδια σε διάσταση, ο Κολοσσός της Ρόδου-Παπαναστασάτος και με ελαφρά, αθέατα βηματάκια προς τα πίσω, με εκτοπίζει ολοσχερώς! Εξαφανίστηκα στον ίσκιο του ανδρός! Η Αφροδίτη, ως βουλευτίνα, διεσώθη!

-Μωρέ, αυτός μας  λατρεύει τις γυναίκες Συριζαίες, είπα, χαμένη στα πισώπλατά του!

-Πανύψηλος  όμως, κατά το λαό, θα κάνει καμαρωτά  γ@μ@σι@, αλλά η φράση έχει επικρατήσει μόνο για  ψηλές γυναίκες, οπότε την αποσύρω!

Πάντως για να τελειώνουμε και να σοβαρευτούμε αν μπορούμε, όλοι σήμερα λεγόμαστε  «Ειδικοί Αγράμματοι», μη καλλιεργημένοι μορφωμένοι δηλαδή1, δεν έχουμε ιδέα τι ποιεί η επιστημονική δεξιά μας, σε σχέση με την επιστημονική αριστερά μας. Ούτε τα χέρια μας τα ίδια, δεν θα συνεργάζονται σε λίγο μεταξύ τους, έτσι που κομματιάσαμε τις  ειδικότητες! Η διεπιστημονικότητα έστω  η διαθεματικότητα, αν ποτέ εφαρμοστούν, μπορεί και να μας σώσουν!

  • Ακούς Νικόλα;…. όλοι αμόρφωτοι, είμαστε τη σήμερον ημέρα!
  • Παπαναστασάτε μου, οφείλεις έμπρακτη συγνώμη στο Νικόλα Βαλλιανάτο, τώρα! Χρόνια στην πολιτική ο άνθρωπος και προς το τέλος του έργου του, όπως ο ίδιος λέει, είναι ντροπή!
  • Η ευγένεια δεν διδάσκεται, είναι έμφυτη, όλα όμως καλλιεργούνται! Όπως και η αληθινή Πολιτική δεν διδάσκεται, είναι  υπέρβαση και μεταφυσική! Πώς λέμε ψηφοθηρία; ….καμία σχέση!
  • Η Πολιτική είναι «ύφασμα» με σκληρά στημόνια και ευέλικτα υφάδια μαζί, για να αγκαλιάζει και να οδηγεί όλη την Πόλη, κατά τον«Πολιτικό»2  του Πλάτωνα. Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, έμποροι κλπ, είμαστε υποδεέστεροι του Πολιτικού2.
  • Αλλιώς μένεις  πάντα, όχι ο ποιμένας, αλλά  ο «σκύλος στο μαντρί»…. Χρήσιμος ενίοτε…. αν τόσο μπορείς….αλλά δεν το πιστεύω!
  • Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα ο σεβασμός θα μένει!

———————————————————

  1. Moscovici, S. (1999) αναφορά στο, Εισαγωγή στην Κοινωνική Ψυχολογία.Παπαστάμου, Σ. και συνεργάτες (2010). Αθήνα, εκδ. Πεδίο
  2. Πλάτων. (1993) Πολιτικός. Αθήνα, εκδ. Κάκτος

————————————————–

Ένα τραγούδι «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε…  Όλο νόμοι κι αστυνόμοι και σπανίως υπονόμοι…… Πέστε να ‘ρθουν σεισμολόγοι είναι σοβαροί οι λόγοι, γιατί μπήκες στην καρδιά μου θα συμβεί σεισμός βαθιά μου…….».                     
Μ.Ρασούλης… γνωστά!

Και ένα τρέιλερ ταινίας…. «Μάθε παιδί μου γράμματα»  του  81,  με τα φαιδρά της μεταπολίτευσης…..  Τσάκωνας…  γνωστά!

Enjoy, τι άλλο μας μένει;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ