Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
20.5 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο πλατύς γιαλός “λαβωμένος” απ’ την κακοκαιρία

Εικόνα άρθρου: Μέρος της μάντρας του πρασίνου που περιστοιχίζει την παραλία αποκολλημένο και μεταφερμένο στο κέντρο της αμμοδιάς.

Πρωτοφανείς οι καταστροφές που σημειώθηκαν στον πλατύ γιαλό μετά την αποχώρηση του προηγούμενου κύματος της κακοκαιρίας που περάσαμε.

Ολόκληρα ή μερικά τμήματα από τις μάντρες με τους χώρους πρασίνου αποκολλήθηκαν από το πάνω μέρος της παραλίας και μεταφέρθηκαν στο κέντρο της αμμουδιάς. Οι λαμαρίνες που κλείνουν τα ανοίγματα της καντίνας λύγισαν από τη μανία των μεγάλων κυμάτων που σφυροκοπούσαν την παραλία μέρα και νύχτα. Τεράστιοι όγκοι από βράχους μεταφέρθηκαν στο βόρειο τμήμα της παραλίας. Αμέτρητα ξύλα και σπουπίδια ξεβράστηκαν από τη θάλασσα. Τα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν ήδη αρχίσει και θάβουν πολλές από τις ζημιές.

Πολλές από τις σκάλες πρόσβασης της παραλίας καταστράφηκαν και έχουν καταστεί επικίνδυνες στη χρήση τους. Δυστυχώς η ανάπαυλα της κακοκαιρίας τις δύο προηγούμενες μέρες δεν αδράχτηκε από τις αρχές προκειμένου να επιχειρήσουν μία πρώτη παρέμβαση…

Θα γίνει άραγε κάποια αποκατάσταση μόλις ο καιρός το επιτρέψει ή η αγαπημένη παραλία του Αργοστολίου θα αφεθεί στην τύχη της; Ευχή κι ελπίδα μας είναι να γίνουν άμεσα οι αποκαταστάσεις που χρειάζονται και, γιατί όχι, με την ευκαιρία αυτή μπορούν να γίνουν και πολλές αναβαθμίσεις.

Φωτογραφίες: Νίκη Κοσμάτου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται