Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
33.2 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αχτσιόγλου / Η ΝΔ θέτει από σήμερα σε εφαρμογή την 6ήμερη εργασία υλοποιώντας ένα ακόμη μέτρο εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Η ΝΔ θέτει από σήμερα σε εφαρμογή την #6ήμερη#εργασία, υλοποιώντας ένα ακόμη μέτρο εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στη λίστα των αντεργατικών παρεμβάσεών της, μετά τη διάλυση του πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων, μετά τη θεσμοθέτηση της δεκάωρης δουλειάς χωρίς υπερωριακή αμοιβή, προστίθεται και η 6ήμερη εργασία.

Την ώρα που ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζουν ήδη πιλοτικά την 4ήμερη εργασία, στη χώρα μας αντί το ζητούμενο να είναι η μείωση του εργάσιμου χρόνου με αύξηση μισθών, η ΝΔ συνειδητά επιλέγει το καθεστώς δουλειά όποτε, όσο και όπως θέλει ο εργοδότης.

Η κυβέρνηση έτσι εκμεταλλεύεται το περιβάλλον χαμηλών και ανεπαρκών μισθών, που η ίδια έχει διαμορφώσει, για να επιβάλλει την 6ήμερη εργασία, με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στην #υγεία και στην #ασφάλεια των εργαζομένων, στην προσωπική και οικογενειακή τους #ζωή, ενώ εμποδίζει και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αυτές οι πολιτικές όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το brain drain και τις δυσκολίες δημιουργίας οικογένειας, αλλά εντείνουν τα προβλήματα .

Οι εργαζόμενοι χρειάζονται και διεκδικούν μείωση του εργάσιμου χρόνου, ουσιαστική αύξηση των μισθών, κάλυψη όλων με συλλογικές συμβάσεις, σταθερή δουλειά με προστασία και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ