Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13.8 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στα άκρα έχει οδηγηθεί η διαμάχη εκκλησίας και χωριανών στα Σπαρτιά

Είναι κρίμα σε μικρές κοινωνίες, όπως αυτές των χωριών μας, να μην μπορούν να πρυτανεύσουν η λογική και η ειρήνη!

Στα Σπαρτιά η διαμάχη για τη χρήση του προαύλιου του Ιερού Ενοριακού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου Κοιμήσεως έχει, δυστυχώς, φτάσει στα άκρα… Λόγω του ότι η κατάσταση έχει φτάσει να εκφράζεται πλέον μέσω νομικών εκφράσεων και εξωδίκων, το kefaloniastatus.gr αισθάνεται ότι οφείλει να κρατήσει στάση αμερόληπτη και να μην προκαταβάλει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Η εκκλησία από τη μια μεριά θεωρεί ότι μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε αν αυτός ο χώρος χρησιμοποιείται ανεξέλεγκτα, τόσο ως προς τη συντήρηση του χώρου όσο και για κάποιο ενδεχόμενο ατύχημα ανηλίκου. Στην τελευταία περίπτωση εκφράζει τις επιφυλάξεις της για το ποιος θα έχει την ευθύνη…

Οι κάτοικοι του χωριού απ’ την άλλη, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες πλέον “ανάσες” κοινόχρηστων χώρων γι’ αυτούς και τα παιδιά τους στο χωριό, και ότι αισθάνονται την ανάγκη να αποδοθεί αυτός ο χώρος μνήμης στους κατοίκους του χωριού προκειμένου να μη δημιουργείται μία “νεκρή ζώνη” στο άναρχο κέντρο του χωριού…

Το kefaloniastatus.gr εύχεται να υπάρξει γρήγορα μία λύση που να απηχεί στις αξίες και τη διδασκαλία του Χριστιανισμού και που να ικανοποιεί όλα τα μέρη.

Γι’ αυτό το λόγο κάνουμε έκκληση και προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, κ.κ. Δημήτριο, να σκύψει πάνω απ’ το πρόβλημα και, με την πλούσια πνευματικότητα που τον διακρίνει, ν’ ανοίξει το δρόμο προς την οριστική του επίλυση προκεμένου να ησυχάσουν τα πνεύματα στην κοινότητα και να σταματήσει η αντιπαλότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ