Σάββατο 27 Απριλίου 2024
13 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι μεγάλες αντιφάσεις | Συνέντευξη του Γ. Βαρούχα στο Σ. Βούτο (ηχητικό)

Στην εκπομπή “Το βήμα του πολίτη” από το νησί 93,9 και με οικοδεσπότη το Σάκη Βούτο φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Βαρούχας την περασμένη Δευτέρα σε μία συνέντευξη που ανέδειξε τις μεγάλες αντιφάσεις της εποχής μας.

Η πρώτη μεγάλη αντίφαση που βιώνουμε αυτό το διάστημα είναι η εφαρμογή ορισμένων μέτρων ενάντια στο συνωστισμό που τελικά καταλήγουν να τον εντείνουν! Όπως για παράδειγμα η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6.00μμ η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα σημεία κοινού ενδιαφέροντος, όπως τα σούπερ μάρκετ, λόγω του ότι λειτουργούν πλέον λιγότερες ώρες να παρουσιάζουν συνεχή συνωστισμό και ουρές πελατών στα πεζοδρόμια έξω απ’ τις εισόδους τους…

Μια άλλη αντίφαση είναι τα σχολεία που διατηρούνται ανοικτά χωρίς κανένα επιπρόσθετο προστατευτικό και προληπτικό μέτρο. Εδώ θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι : είμαστε υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας των σχολείων αλλά με την παράλληλη λήψη μέτρων όπως την αραίωση των τμημάτων, τη συνεχή διεξαγωγή τεστ στη μαθητική κοινότητα, την ασφαλή μαζική μεταφορά των παιδιών χωρίς συνωστισμό καθώς και την πρόσληψη περισσότερων εκπαιδευτικών και περισσότερων καθαριστών για τις σχολικές μονάδες. Δεδομένου ότι δεν έχει συμβεί τίποτα απ’ όλα αυτά, οι γονείς δε στέλνουν τα παιδιά στα σχολεία – ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει; – με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή πολλά σχολεία να λειτουργούν με πληρότητες χαμηλότερες του 50%… και φυσικά με διευρυμένες ανισότητες.

Ίσως η δυσμενέστερη συνέπεια όλων αυτών να είναι η απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τα μέτρα της κυβέρνησης και η κάθετη πτώση της αξιοπιστίας και του κύρους τους. Μια συνέπεια που υποθηκεύει τη μάχη ενάντια στην πανδημία…

Στη συζήτηση τέθηκε επίσης το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Αγίας Πελαγίας απ’ τη Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου. Εδώ εντοπίστηκε η ανακολουθία μεταξύ της προεκλογικής δέσμευσης της παράταξης του κ. Μιχαλάτου και της απόφασης που προωθεί σήμερα ως Δημοτική Αρχή, καθώς στο προεκλογικό πρόγραμμα αναφέρεται η αξιοποίηση και η λειτουργία του λιμανιού ως τουριστικού καταφυγίου αλλά δεν αναφέρεται πουθενά η παραχώρησή του σε ιδιώτη.

Αργότερα ο κ. Δήμαρχος μίλησε στην ίδια εκπομπή και στήριξε την απόφασή του στο γεγονός ότι από το 2010 που έγινε η παραλαβή του λιμανιού απ’ τον ίδιο ως Δήμαρχο, τότε, Λειβαθούς, η εν λόγω υποδομή δε συντηρήθηκε σωστά και έχει πλέον διαλύσει δίνοντας μία εικόνα αποσύνθεσης για όποιον την επισκέπτεται. Επιτέθηκε παράλληλα στο Γιάννη Βαρούχα επιρρίπτοντάς του ευθύνες για τη μη χρηματοδότηση και τη μη ανάδειξη του τουριστικού καταφυγίου της Αγίας Πελαγίας απ’ τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη Βουλευτή την οποία κατείχε.

Σχετικά με την επίθεση του κ. Μιχαλάτου, ο Γιάννης Βαρούχας τοποθετείται ως εξής :
Με λυπεί το γεγονός ότι αντί ο Δήμαρχος Αργοστολίου να εκλαμβάνει την κριτική και την ανάδειξη αυτού του μεγάλου ζητήματος εκ μέρους μας ως μία ευκαιρία προκειμένου να βελτιωθεί η παραγωγικότητα της Δημοτικής Αρχής, την εκλαμβάνει ως εχθροπραξία και δείχνει να μην επιδέχεται εποικοδομητικής κριτικής. Η πρότασή μας να αναλάβουν τη διαχείριση της Αγίας Πελαγίας οι αλιείς σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο, θεωρούμε ότι είναι μία λύση που προωθεί το κοινό καλό και όχι τα συμφέροντα κάποιου ιδιώτη που θα λειτουργεί το λιμάνι κατά το δοκούν. Τέλος, θέλω να θυμίσω στον κ. Δήμαρχο ότι οι επιστημονικοί συνεργάτες των Βουλευτών δε διαθέτουν κονδύλια προκειμένου να προχωρούν σε χρηματοδοτήσεις αλλά ούτε λογίζονται ως πολιτικοί προϊστάμενοι. Όσο για την ανάδειξη του θέματος, όλοι οι δημότες θυμούνται ή μπορούν να ανατρέξουν στην παρέμβασή μου πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019 με τις προτάσεις μου για το λιμάνι της Αγίας Πελαγίας. Αυτός που ελέγχεται όμως για τις πράξεις του, είναι αυτός που είναι στη διοίκηση και που ψηφίστηκε απ’ τους πολίτες για να εφαρμόσει το πρόγραμμα που τους υποσχέθηκε και όχι οι ενεργοί πολίτες“.

Τέλος, έγινε αναφορά για τη Δημόσια Υγεία των νησιών μας, όπου τα δύο νοσοκομεία μας εξακολουθούν να είναι ακέφαλα και το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό απροστάτευτο απένταντι στα ανερχόμενα κρούσματα που γεμίζουν την κλινική covid του ΓΝΚ. Σχετικά με τις επιλογές των διοικητών ο Γ. Βαρούχας είπε : “Όταν διεξάγεις διαγωνισμό για την πλήρωση μιας θέσης – όπως έγινε με τους Βιβλάκη-Δημουλιό – τα στελέχη κρίνονται απ’ το παραγώμενο έργο. Όταν όμως δε διεξάγεται διαγωνισμός αλλά γίνονται προσωπικές επιλογές – όπως για παράδειγμα αυτή του κ. Λιγνάδη – τότε αυτός που κάνει την επιλογή “λούζεται” τις συνέπειές της…“.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Βαρούχα στο Σάκη Βούτο :

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ