Κυριακή 14 Απριλίου 2024
25 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ένα “ύπουλο” σημείο του Αργοστολίου που βάζει ζωές σε κίνδυνο (εικόνες)

Υπάρχει ένα σημείο στο οδικό δίκτυο του Αργοστολίου που είναι πολύ επικίνδυνο, ειδικά για όσους δεν το γνωρίζουν, και μπορεί να προκαλέσει δυστύχημα. Χθες υπήρξε ένα ατύχημα σε αυτό το σημείο με τον οδηγό του αυτοκινήτου ευτυχώς να βγαίνει αλώβητος από την περιπέτειά του…

Πρόκειται για μία απότομη υψομετρική διαφορά επί της οδού Γερμανού Καλλιγά στο ύψος της συμβολής της με την οδό Σουηδίας. Κατεβαίνοντας τον συγκεκριμένο δρόμο προς το Αργοστόλι, υπάρχει στα δεξιά ένα τοιχίο αντιστήριξης που δημιουργεί μία μεγάλη υψομετρική διαφορά για τους πεζούς και τα οχήματα.

Κατ’ αρχάς να σημειώσουμε την παντελή έλλειψη πεζοδρομίου στο συγκεκριμένο σημείο(sic!). Μας έχει τύχει πολλές φορές ως διαβάτες να συναντήσουμε αυτοκίνητο και να μην έχουμε που να σταθούμε!

Ο οδηγός που δε γνωρίζει την ιδιαιτερότητα του σημείου, μπορεί εύκολα να κάνει στην άκρη για να διευκολύνει την κίνηση με τα οχήματα που ανεβαίνουν, με κίνδυνο να προκαλέσει την ανατροπή του οχήματός του στη μικρή πάροδο που υπάρχει εκεί και να πέσει σε κατοικίες.

Αυτό έγινε χθες με το αυτοκίνητο ευτυχώς να ισορροπεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κι ενώ κρεμόταν στο κενό!

Από τύχη δεν έγινε πλήρης ανατροπή του οχήματος και δεν προσέκρουσε στις κατοικίες που βρίσκονται εκεί ή, ω μη γένοιτο, πάνω σε κάποιον διερχόμενο πολίτη…

Με τη βοήθεια ενός… τσιμεντόλιθου το όχημα ισορρόπησε για μερικές στιγμές μέχρι ο οδηγός να φέρει βοήθεια και να το τραβήξει πίσω στο ρεύμα κυκλοφορίας.

Τέλος καλό όλα καλά, γι’ αυτήν τη φορά, αλλά το σημείο πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί με τη δημιουργία αφενός κάποιου πεζοδρομίου και, αφετέρου, την τοποθέτηση κιγκλιδώματος για τη διασφάλιση της μη ανατροπής κάποιου άλλου οχήματος σε ανάλογη περίσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ