Κυριακή 28 Απριλίου 2024
16.5 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αργοστόλι / Θερμό επεισόδιο σε αστυνομικό έλεγχο με φραστικές επιθέσεις στα όργανα της τάξης

Ένα απίστευτο επεισόδιο έλαβε χώρα σήμερα το πρωί σε κεντρικό δρόμο του Αργοστολίου όταν η τροχαία σταμάτησε διερχόμενο ΙΧ για να βεβαιώσει παράβαση.

Η παράβαση είχε να κάνει με το ότι ένα ανήλικο τέκνο καθόταν στο μπροστινό κάθισμα, στην αγκαλιά της μητέρας του(!) και όχι στο πίσω μέρος και στο ενδεδειγμένο κάθισμα για παιδιά κάτω των 140 εκατοστών ύψος.

Η εικόνα του να μεταφέρονται ανήλια τέκνα στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου και στην αγκαλιά του γονέα τους μας μεταφέρει πολλές δεκαετίες πίσω… τότε που τα πρώτα αυτοκίνητα έκαναν την εμφάνισή τους στην Κεφαλονιά και που δεν υπήρχε συνείδηση οδικής ασφάλειας.

Στην προσπάθειά τους τα αστυνομικά όργανα να βεβαιώσουν την παράβαση, άκουσαν τα εξ αμάξης… κυριολεκτικά και μεταφορικά! Οι αιτιάσεις είχαν να κάνουν με το ότι το παιδί δε δέχεται να κάθεται στο πίσω κάθισμα μακριά από τον πατέρα του που οδηγούσε…

Οι αστυνομικές δυνάμεις θέλησαν να προστατεύσουν το ανήλικο τέκνο εκτελώντας το καθήκον τους αλλά οι γονείς τους αντιμετώπισαν σαν τους κακούς ανθρώπους που πολεμούν ενάντια στο συμφέρον τους. Είναι η άγνοια κινδύνου που δεν αντιμετωπίζεται με πρόστιμα και κατασταλτικά μέτρα.

Εμείς θα παραθέσουμε μόνο μερικά αποσπάσματα από την ενημέρωση του Ιαβέρη, Τάσος Μαρκουΐζος, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια το Σεπτέμβριο του 2019:

«Το αυτοκίνητο είναι παγκοσμίως, το πιο φονικό όπλο. Είναι τετραπλάσιοι οι αριθμοί θυμάτων από ατυχήματα στους δρόμους σε σχέση με τους πολέμους […] Στους δρόμους της Ελλάδος συντελείται η μεγαλύτερη γενοκτονία με τα περισσότερα θύματα να είναι ηλικίας 15-30 ετών»

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε περίπου 250 θανάτους από σεισμούς, και άλλους τόσους από πυρκαγιές. Όμως, η πιο ‘ακίνδυνη’ καθημερινή συνήθεια, αυτή της οδήγησης, έχει 130.000 χιλιάδες νεκρούς, 350,000 ανάπηρους και 2 εκατομμύρια τραυματίες. Είμαστε ο πιο επικίνδυνος λαός της Ευρώπης και με βούλα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γιούροστατ, η Ελλάδα είναι πρώτη στα ατυχήματα. Το 87% από αυτά, γίνονται με χαμηλές ταχύτητες, μέχρι 40 χιλιόμετρα και τα περισσότερα γίνονται μέσα στη πόλη»

«Δεν είναι θέμα οδήγησης αλλά θέμα συνείδησης. Δεν είναι θέμα διπλώματος, γιατί αυτό είναι μια τυπική διαδικασία αλλά θέμα κουλτούρας οδικής συμπεριφοράς. Και θέλει πολύ δουλειά, να αλλάξει η παιδεία μας. Δυστυχώς, ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει»

«Τρέμουν οι Έλληνες καθημερινά πως θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, ΔΕΗ, ανησυχούν μην αδειάσει το πορτοφόλι τους. Όμως, δεν ανησυχούν για την απώλεια μιας αγκαλιάς. Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσουμε όλοι. Πόσο σημαντικότερο είναι για τη ζωή μας, η απώλεια αγκαλιάς του παιδιού μας, του συγγενή μας, ενός αγαπημένου μας ανθρώπου»

Πηγή αναφορών Ιαβέρη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ