Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Θα κάμω give away !

Γράφει η Αντζελίνα Γιαννοπούλου

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

Φωτογραφία : Jerry Apostolatos

Το αποφάσισα και δεν με σταματάει κανείς. Θα κάμω give away! Με έμαθε η φίλη μου η Χ. τι είναι, αλλά δεν γράφω τ΄ όνομά της από φόβο μήπως μου κόψει την καλημέρα. Επειδή μπορεί να μην είστε γνώστες, θα σας εξηγήσω τι είναι αυτό το πράμα με το ξενικό όνομα. Είσαι λοιπόν κάποιος celebrity και αποφασίζεις να δώσεις στο κοινό σου ένα δωράκι, έτσι τους βάζεις να κάνουν σχόλια για να δεις σε ποιονε θα το δώσεις ή και καμιά φορά, άμα θες, τους κάνεις και μια ερώτηση να δεις ποιος θα την απαντήσει. Εγώ θα βάλω ερώτηση να δω ποιος ξέρει τι. Στο τέλος θα σας πω και τι κερδίζετε.

Όποιος σκέφτεται “κοίτα την “ανόητη”, ο κόσμος χάνεται και αυτή παίζει”, πρέπει να του πω ότι σε γενικές γραμμές έχει δίκιο, μα μην αγχώνεται, μαζί με τον κόσμο χάνομαι και εγώ. Κάνω λοιπόν μια προσπάθεια να βρω μέσα στην καταστροφή ό,τι μπορεί να δώσει ελπίδα για να πείσω πριν από όλους εμένα πως τα καλύτερα θα ΄ρθουν και να μην ανησυχώ.

Έτσι, κοιτάω την Αλβανία και εστιάζω στα χριστουγεννιάτικα δέντρα που καίγονται ζητώντας δικαιοσύνη και μια περίεργη σκέψη μου καρφώνεται στο νου, πως ήξερα και εγώ κάποια γιορτινά δεντράκια που κάηκαν για τους ίδιους λόγους. Και πλέον είμαι σίγουρη, μην με σταματάτε, θα το πω: “οι όμορφες διακοσμήσεις όμορφα καίγονται”. Το πα!

Νομίζετε έχω άδικο; Οι Γάλλοι συμφωνούν μαζί μου και ξέρουν αυτοί, Ευρωπαίοι γαρ. Αν καταφέρουμε να σηκώσουμε το βλέμμα από τα της χώρας, που ‘ναι είναι πολλά και βαριά αλλά δεν υπάρχουν και δεν συμβαίνουν ανεξάρτητα από όσα συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο, τότε θα δούμε την Γαλλία να είναι στις φλόγες, αλλά γιατί; Γιατί στην Ευρώπη της δημοκρατίας κάποιος θεώρησε καλή ιδέα, ν΄ απαγορεύσει τη βιντεοσκόπηση της αστυνομίας στις διαδηλώσεις. Θα πηγαίνουν βέβαια οι ρεπόρτερ στις διαδηλώσεις, δημοκρατία έχουμε, αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν ρεπορτάζ. Και τι πειράζει μωρέ; Ας τραβάνε όλο πόδια πόδια πόδια, λύσεις υπάρχουν (ξέρω ποιοι γελάσατε με αυτό και θα σας βρω)!

Δεν έχουν μυαλό οι Γάλλοι αστυνομικοί βέβαια, τουλάχιστον όχι όσο οι δικοί μας εδώ. Τι εννοώ; Στην Ελλάδα σε τραβάνε βίντεο και μπορείς να δείρεις όσο θες και να πεις με προκάλεσε. Άσε που έχεις πια και μια καμερούλα πάνω στο κράνος σου (κάτω από τα κράνη έχουν άλλα πράματα), με την οποία τραβάς τον κόσμο και μπορείς μετά να διαλέξεις ό,τι σου αρέσει εσένα πιο πολύ και αυτό να παρουσιάσεις. Κάτι σαν καλλιτεχνικός διευθυντής της διαδήλωσης ας πούμε. Προσοχή, όμως, όλα τα παραπάνω, έμαθα πρόσφατα, δεν πιάνουν αν βαράς ανθοδέσμη, ακόμα και αν αυτή σου επιτέθηκε πρώτη! Διαδώστε!!!!

Έχουμε απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό αυτή την εποχή γιατί, σε περίπτωση που δεν το προσέξατε, έχουμε πανδημία, για αυτό το λόγο όλοι αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Όλοι; Ε όχι βέβαια, είναι κάτι μπλε σα λεωφορεία, αλλά πιο άσκημα, που και το φορτίο τους άσκημο είναι και συνωστισμένο πολύ. Εμείς εδώ στο νησάκι κανονικά δεν έχουμε, αλλά τώρα τελευταία όλο και κάνουν την εμφάνισή τους, και προσπαθούν μάλλον να φτιάξουν φωλιά κατά Σάμη μεριά. Συμπεριφέρονται σα να είναι η τοπική κοινωνία παράνομη και φυλάνε κάτι άσπρα μακρινάρια, άσκημα και αυτά. Φυσικά δεν ήρθαν από μόνα τους και ξέρουμε καλά πως δεν θα φύγουν μόνα τους, είναι η ράτσα τους τέτοια, που άμα δεν τα διώξεις μοναχός σου μένουν επ΄ αόριστον. Υπάρχει και ο άλλος τρόπος, να διώξεις αυτούς που τα κάλεσαν, ξέρουμε και τα ονόματά τους και τα γραφεία τους, μην σας πω ξέρουμε και τι ψηφίζουν! Εγώ αν ήμουν στη θέση τους θα μου άρεσε η πανδημία, γιατί άμα βγούμε έξω, νομίζω θα είμαστε κάπως θυμωμένοι και ίσως, λέω ίσως, πάρει μερικούς συντοπίτες μας και τους σηκώσει, που το παίζουν έξυπνοι κρυμμένοι πίσω από την υγειονομική κρίση, δεν θα ξεχάσουμε πως πατούν επί πτωμάτων.

Τέλος πάντων, ήρθε η ώρα να κάμω το give away μου, πριν ξεχάσω και τι είναι. Έτοιμοι;
Πάμε λοιπόν στη μεγάλη ερώτηση:

“Τι κοινό έχουν η Αθήνα, το Παρίσι, τα Τίρανα και η Σάμη;”

Μην βιάζεστε να απαντήσετε, έχουν πολλά, πάρα πολλά, πιο πολλά από ό,τι μπορούμε ν΄ αντέξουμε πιθανότατα. Στο σωστό το give away πρέπει κάτι να κερδίζεις, και εγώ που θέλω να είμαι μέσα στο πνεύμα της εποχής θα ακολουθήσω τις οδηγίες:

Βρείτε τα κοινά των παραπάνω και κερδίστε την πιθανότητα να επιβιώσουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ