Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
19.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Θα είναι ο Αλέξανδρος Παρίσης ξανά υποψήφιος Βουλευτής;

Την ώρα που η συζήτηση στο πανελλήνιο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών βρίσκεται σε άνθηση, πυκνώνει και η φημολογία στα νησιά μας για το ενδεχόμενο ο πρώην Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, να διεκδικήσει εκ νέου τη μονοεδρική της Κεφαλονιάς.

Ο Αλέξανδρος Παρίσης ψηφίζει για τις εκλογές της ΠΕΔ-ΙΝ όπου και κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος.

Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον πρώην Δήμαρχο και πρώην Βουλευτή Κεφαλληνίας εκφράζουν την πεποίθηση ότι “στο “γνήσιο” δεν αρμόζουν θέσεις “ψυγείου” – όπως είναι αυτή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον πιο μικρό πλέον Δήμο Αργοστολίου, και ότι αν γίνουν σύντομα εθνικές εκλογές ο κ. Παρίσης είναι έτοιμος να διεκδικήσει μία θέση στο εθνικό ψηφοδέλτιο”.

Το ατού του κ. Παρίση, σύμφωνα πάντα με ανθρώπους του κύκλου του, είναι ότι κατέχει μία σημαντική θεσμική θέση, αυτή του προέδρου της ΠΕΔ-ΙΝ, καθώς και τα “κλειδιά” της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ. Η προχωρημένη ηλικία του δε φαίνεται ούτε να τον πτοεί ούτε να τον απασχολεί…

Οι “τάσεις”, ωστόσο, που επικρατούν στην τοπική ΝΔ ξεπερνούν κάθε προηγούμενο!

-Ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής ΝΔ είναι δυσαρεστημένο με την εκλογή Καππάτου και τις επιλογές του ως Βουλευτής (πχ για την επιλογή Διοικητή του Νοσοκομείου και για την κάτι παραπάνω από αγαστή συνεργασία με τη δημοτική παράταξη του κ. Μιχαλάτου…). Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν γαζάλια στελέχη “δεν είναι δυνατόν ο νυν βουλευτής να μη σέβεται τον πρώην Βουλευτή του κόμματός του και να τον αφήνει εκτός των σχεδιασμών του”.

-Ένα άλλο μέρος της ΝΔ είναι ακόμη απογοητευμένο από το “κόψιμο” του Παύλου Παπαδάτου απ’ το εθνικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ τον Ιούλη του 2019. Είναι άδικο, θεωρούν, να αδειαστεί έτσι ο Παύλος που στήριξε το χώρο στα “πέτρινα χρόνια” ενώ τη στιγμή της μεγάλης νίκης ήρθε απ’ το πουθενά κάποιος άλλος να κάνει περίπατο προς το κοινοβούλιο…

-Υπάρχει πάντα και ο παράγοντας Γιώργος Κοκκόλης ο οποίος αν και διορίστηκε σε κάποιο Δήμο της Αθήνας, ωστόσο παρακολουθεί από κοντά τις τοπικές εξελίξεις και βρίσκεται πολύ κοντά στο Πρωθυπουργικό περιβάλλον. Οπότε αν δεν “του κάτσει” κάτι καλό στην πρωτεύουσα, ενδεχομένως να ξαναπροσπαθήσει να είναι υποψήφιος βουλευτής των νησιών μας.

-Υπάρχουν βεβαίως και πολλοί νεοδημοκράτες που δεν ανήκουν σε κανένα απ’ αυτά τα μετερίζια. Θεωρούν απ’ τη μία ότι κανένας βουλευτής που υπηρέτησε στο παρελθόν δεν μπορεί να επανεκλεγεί – ούτε καν ο Πέτρος δεν το κατάφερε όπως αναφέρουν! – κι απ’ την άλλη αμφισβητούν έντονα και κριτικάρουν τον εν ενεργεία βουλευτή χωρίς να αποδέχονται ούτε την περίπτωση του κ. Κοκκόλη.

Κοντολογίς, όσο ο κ. Καππάτος δεν κυριαρχεί επί του κόμματός του σε τοπικό επίπεδο θα υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο να χάσει μέσα στο δικό του ψηφοδέλτιο και όχι μόνο απ’ του αντιπάλου. Η ιδιαιτερότητα του 2019 δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Τα Δελτία Τύπου και οι αθηναϊκές εμφανίσεις του κ. Καππάτου δεν μπορούν να καλύψουν τα “νώτα” του…

Απ’ την άλλη, ο κ. Παρίσης γνωρίζει καλά πως παίζεται το παιχνίδι καθώς απ’ το 2005, οπότε και πρωτοεμφανίστηκε στην Κεφαλονιά ως πολιτευτής της ΝΔ, έχει λάβει μέρος σε έξι εκλογικές διαδικασίες!

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιθυμούν να προωθηθεί ο κ. Παρίσης στη Βουλή προκειμένου να αφήσει ανοικτό το πεδίο για μάχιμη αντιπολίτευση ενάντια στο Θεόφιλο Μιχαλάτο και διεκδίκηση του Δήμου Αργοστολίου ή, όπως λένε οι κακές γλώσσες, του επανασυστημένου Δήμου Κεφαλονιάς το 2023…

Ένα είναι το σίγουρο, μέχρι το φθινόπωρο του 21, οπότε και κρίνεται το απώτατο όριο για τις πρόωρες εθνικές εκλογές, δε θα πλήξουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ