Κυριακή 28 Απριλίου 2024
17.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Υπήρξαν “μαϊμού” αποζημιώσεις λόγω Ιανού; Καταγγελία με επώνυμη επιστολή στη ΔΑΕΦΚ

Εικόνα άρθρου : Παναγής Σταθάτος

Γνωστή συμπολίτισσά μας από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) διαμαρτυρούμενη για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται οι αποζημιώσεις από το Μεσογειακό Κυκλώνα “Ιανό”.

Η ταλαντούχα και αξιόλογη συμπολίτισσά μας, Ελευθερία Έντουαρντς, επώνυμα καταγγέλει στη ΔΑΕΦΚ ότι αφενός τα ποσά των αποζημιώσεων τις περισσότερες φορές δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ζημιές, και αφετέρου ότι η γραφειοκρατική ολιγωρία διευκόλυνε ασυνείδητους συμπολίτες μας να καρπωθούν χρήματα που οι ίδιοι δεν τα είχαν ανάγκη και που προορίζονταν για το κοινό καλό

Ελευθερία Έντουαρντς

Επιπροσθέτως ζητείται μέσω της επιστολής να υπάρξει ένας ελεγκτικός μηχανισμός που να διαπιστώσει ποιοι πραγματικά είχαν ανάγκη λόγω του Ιανού, προκειμένου να ανακληθούν τα ποσά που τυχόν δόθηκαν χωρίς πραγματική ανάγκη και να χρησιμοποιηθούν εκεί όπου πραγματικά χρειάζονται.

Μέχρι στιγμής η ΔΑΕΦΚ δεν έχει απαντήσει στην επιστολή της κας Έντουαρτς αλλά το kefaloniastatus.gr δεσμεύεται να παρακολουθεί το θέμα και να το αναδείξει σε πανελλαδικό επίπεδο σε περίπωση που τα αντανακλαστικά των τοπικών αρχών ή της ΔΑΕΦΚ δεν είναι τα πρέποντα.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της Ελευθερίας Έντουαρντς :

Διαμαρτυρία για αποζημιώσεις Ιανού

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες,
Με μεγάλη μας θλίψη σε καθημερινή βάση αντικρίζουμε στις λίστες των αποζημιωθέντων ονόματα και επιχειρήσεις που όχι μόνο δεν επλήγησαν από τον Ιανό, αλλά την ώρα που εμείς βρισκόμασταν να καθαρίζουμε ό,τι σωζόταν και να πετάμε ό,τι είχε καταστραφεί ολοσχερώς, εκείνοι λειτουργούσαν κανονικά τις επιχειρήσεις τους και ζούσαν κανονικά τις ζωές τους.

Τις δύσκολες στιγμές που ζήσαμε πρωτόγνωρη για εμάς κούραση ψυχική και σωματική μια μικρή ανακούφιση προερχόταν και από το γεγονός ότι είχαμε πληροφορηθεί ότι θα υπάρξουν κάποιου είδους αποζημιώσεις. Αντ’αυτού, βρεθήκαμε ως πλημμυροπαθείς αντιμέτωποι με μια γραφειοκρατική ολιγωρία, η οποία όμως διευκόλυνε ασυνείδητους συμπολίτες μας να καρπωθούν χρήματα που προορίζονταν για έναν κοινό καλό σκοπό.

Αν θεωρείτε ότι η αποζημίωση 8000 ευρώ είναι αρκετή για επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιά 30.000-40.000 ευρώ, τότε πείτε μας ποια είναι η πρέπουσα αποζημίωση για την ηθική ζημιά και βλάβη που υφιστάμεθα με το να βλέπουμε ότι τα ίδια χρήματα δίνονται σε ανθρώπους που κάθε άλλο παρά επλήγησαν και που δεν έχουν την ευθιξία να μην αιτηθούν για κάτι που δεν δικαιούνται.

Ζητάμε από εσάς πλέον το αυτονόητο : να υπάρξει ελεγκτικός μηχανισμός διαφανής και άμεσος που θα φέρει την ανάκληση αυτών των ποσών από τους μη δικαιούχους και την αναδιανομή αυτών σε όσους πραγματικά επλήγησαν, ώστε η ενίσχυση/βοήθεια να είναι κάπως μεγαλύτερη.

Ένας τρόπος να γίνει ο έλεγχος αυτός θα ήταν ίσως η διασταύρωση στοιχείων με την Περιφέρεια. Είναι κάπως παράδοξο κάποιος να έχει αιτηθεί για τα 8000 ή 5000 ευρώ και να μην έχει κάνει την αντίστοιχη αίτηση για τον εξοπλισμό στην τοπική Περιφέρεια. Στην Περιφέρεια μάλιστα προσκομίζονται και παραστατικά αποδείξεων, φωτογραφίες κ.λπ.

Φτάνει πια.
Γνωρίζουμε πάντα ότι υπάρχουν συμπολίτες μας με μηδαμινή αίσθηση και ευαισθησία προς το συνάνθρωπο και υπερφίαλη ανάγκη για εξύψωση εαυτού, αλλά αυτό πλέον εξόφθαλμα ξεπερνά τα όρια.

Είναι ντροπή να αναγκάζεται ο πολίτης να επισημαίνει αυτές τις χασμωδίες και να του προσάπτουν τη ρετσινιά του “σπιούνου” ή του “χαφιέ” αυτοί που πραγματικά παρανομούν.

Είναι ντροπή επίσης να δίνεται αβίαστα η δυνατότητα στον μη έντιμο να προχωρά ανεμπόδιστα τα σχέδιά του χωρίς επίγνωση των ευθυνών ή ίσως και με την ασφάλεια που παρέχουν οι “πλάτες” οποιασδήποτε μορφής.

Ζητούμε άμεσα να λάβετε δράση και να ελέγξετε όλα τα στοιχεία για να ανατραπεί η αδικία που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή. Μπορεί να ξεπλένουμε σιγά σιγά τις λάσπες από τις περιουσίες μας, αλλά η λάσπη από την απρέπεια των συμπολιτών μας είναι κάτι που θα μας στιγματίζει για πάντα.

Με εκτίμηση,
Ελευθερία Έντουαρντς
(Αγία Ευφημία Κεφαλονιάς)

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΜΗΝΕΣ ΠΗΡΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΠΗΡΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    • Αν θέλετε μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα, το οποίο ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας, με ένα κείμενό σας που μπορείτε να στείλετε στο kefaloniastatus@gmail.com
      Ευχαριστούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ