Τρίτη 30 Απριλίου 2024
17.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι τρεις μέρες του συνεδρίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης

Η ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

         Την Κυριακή το βράδυ, 14 Απριλίου, έπεσε η αυλαία για το Επιστημονικό Συνέδριο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, το οποίο διήρκησε τρεις ημέρες (12, 13 και 14 Απριλίου) και πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του Μουσείου Ληξουρίου.

        Οι ανακοινώσεις της Κυριακής παρουσίασαν σημαντικά τεκμήρια από το αρχειακό υλικό της Βιβλιοθήκης, ενώ ενδιαφέρουσες ήταν οι ανακοινώσεις για τη συντήρηση, την ανάδειξη και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Συνολικά, εκφωνήθηκαν – ζωντανά και διαδικτυακά – έντεκα ανακοινώσεις με μικρές αλλαγές  

Και η απογευματινή συνεδρία έκλεισε με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Γύρω στις 8.30 μ.μ., έξι ζευγάρια χορευτών/τριών του Χορευτικού Σχήματος «Φιοριτούρα» του Δήμου Ληξουρίου χόρεψαν αστικούς χορούς με τη συνοδεία βιολιού από τον Λαμπρογιάννη Πεφάνη και κιθάρας από τον Παντελή Σκιαδαρέση.

                                                ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                             ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ


Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

►          Και η δεύτερη ημέρα του Επιστημονικού Συνεδρίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης,  13 Απριλίου, κύλησε ομαλά με ανακοινώσεις σχετικές με την Οικογένεια Τυπάλδων Ιακωβάτων και με θέματα ιστορίας της Τέχνης

 Εκφωνήθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους οι προγραμματισμένες ανακοινώσεις εκτός από 2-3 αλλαγές. Συνολικά, εκφωνήθηκαν – ζωντανά και διαδικτυακά – 11 ανακοινώσεις.

Και η απογευματινή συνεδρία έκλεισε με καντάδες από την Παρέα των Κανταδόρων της Λειβαθούς με μαέστρο τον Βασίλη Καλογηρά.

► Την Κυριακή θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικές με το αρχειακό υλικό της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης και σχετικές με θέματα συντήρησης, ανάδειξης και εφαρμογής νέων τεχνολογιών.

→ Την Κυριακή το βράδυ, μόλις τελειώσει η συνεδρία, γύρω στις 8.30 μ.μ., έξι ζευγάρια χορευτών/τριών του Χορευτικού Σχήματος «Φιοριτούρα» του Δήμου Ληξουρίου θα χορέψουν αστικούς χορούς με τη συνοδεία βιολιού από τον Λαμπρογιάννη Πεφάνη και κιθάρας από τον Παντελή Σκιαδαρέση.

                                          ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                            ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ


ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

►          Την Παρασκευή, 12 Απριλίου, το πρωί, ξεκίνησε το Επιστημονικό Συνέδριο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, στην κεντρική αίθουσα του Μουσείου Ληξουρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή το βράδυ.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου έγιναν δυο σύντομες εισαγωγικές ομιλίες αντίστοιχα από τη Δώρα Ζαφειράτου, Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης («Κάτε Τυπάλδου Ιακωβάτου Τουλ», στη μνήμη της οποίας είναι αφιερωμένο το Συνέδριο) και τον Πέτρο Πετράτο, Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης («Ιακωβάτειος: Βιβλιοθήκη και Μουσείο»), χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ληξουρίου και διαβάστηκε επιστολής της Μαρίας Τουλ, εγγονής της Κάτες Τυπάλδου Ιακωβάτου Τουλ

Στις δύο πρωινές συνεδρίες και στην απογευματινή ακούστηκαν συνολικά 14 ανακοινώσεις, που αναφέρονταν σε σημαντικά – κάποια και μοναδικά – βιβλία και σε αρχαιολογικά εκθέματα της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, ενώ και η συζήτηση που ακολούθησε, ήταν ενδιαφέρουσα.

► Το Σάββατο θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικές με την Οικογένεια Τυπάλδων Ιακωβάτων και με θέματα ιστορίας της Τέχνης

→ το Σάββατο το βράδυ, μόλις τελειώσει η συνεδρία, γύρω στις 8.30 μ.μ., η Παρέα των Κανταδόρων από τη Λειβαθώ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Καλογηρά θα τραγουδήσει όμορφες καντάδες,

                                                                   ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                               ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ