Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023
22 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Φτάσασμε στο σημείο να νοσούν υγειονομικοί και να κλείνουν νοσοκομεία αναφοράς…

“Κύριοι της κυβέρνησης με τη δημόσια υγεία και τις ζωές των συμπολιτών μας δεν παίζουμε! Η ευθύνη για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού και την ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας βαραίνει αποκλειστικά εσάς.

Δημιουργήσατε μια επίπλαστη εικόνα εφησυχασμού και με τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες σας κλονίσατε την εμπιστοσύνη των πολιτών και ακυρώσατε την πειθαρχία στα μέτρα.

Προχωρήσατε σε λήψεις αποφάσεων πολιτικών σκοπιμοτήτων και όχι επιστημονικών δεδομένων με τα αρνητικά αποτελέσματα, που επιβεβαιώνουν οι αριθμοί.

Αφήσατε τις δημόσιες δομές υγείας υποστελεχωμένες, ενώ είχατε χρονικό περιθώριο έξι μηνών, ώστε να στηρίξετε και να ενισχύσετε το ΕΣΥ. Τώρα φτάνουμε στο σημείο κατά το οποίο νοσούν υγειονομικοί και κλείνουν νοσοκομεία αναφοράς. Οι κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ, που λέτε ότι ανοίξατε, λειτουργούν με προσωπικό από άλλες δομές υγείας, κυρίως της πρωτοβάθμιας, τις οποίες αποψιλώσατε, ενώ έπρεπε να ενισχύσετε ώστε να έχουν ενεργό συμμετοχή.

Δεν μεριμνήσατε για την προμήθεια απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και τρέχετε να καλύψετε τα κενά αφήνοντας ακάλυπτα άλλα νοσοκομεία, κυρίως της περιφέρειας. Είναι εγκληματικό να μεταφέρετε το μοριακό αναλυτή από το νοσοκομείο της Σύρου στην Αθήνα, αφήνοντας ακάλυπτα τα νησιά των Κυκλάδων, που έχουν αυξημένα κρούσματα κορονοϊού.

Σκοπίμως αποκρύψατε την αύξηση των κρουσμάτων σε τουριστικούς προορισμούς και φέρετε την αποκλειστική ευθύνη για την έλλειψη ενημέρωσης και θωράκισης της υγείας των κατοίκων, των παραθεριστών και των οικείων τους.

Χωρίς ενσυναίσθηση ο Υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας εμφανίζεται σε κανάλι και δηλώνει με βεβαιότητα ότι το Δεκέμβρη θα έχουμε χιλιάδες δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού για να έρθει άμεσα η ηχηρή διάψευση από την κομισιόν, δια μέσου της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δήλωσε ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Κύριοι της κυβέρνησης η δημόσια υγεία δεν είναι επικοινωνιακό παιχνίδι. Μη μας κουνάτε το δάχτυλο, μη μας εμπαίζετε και μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όσο κι αν σας «προστατεύουν» τα ΜΜΕ δεν μπορούν πλέον να κρύψουν την ανικανότητα, την ανεπάρκειά σας και ότι δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης.

Σταματήστε να ενοχοποιείτε την κοινωνία και να στοχοποιείτε τους νέους. Επιτέλους, αναλάβετε τις ευθύνες σας και φροντίστε έστω και τώρα να ενισχύσετε και να στηρίξετε το δημόσιο σύστημα υγείας που θα σηκώσει ξανά όλο το βάρος της πανδημίας.

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται