Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τριτοκοσμικές συνθήκες στην παιδιατρική κλινική | Έκκληση για άμεση βοήθεια!

Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν διαβάζαμε το καταγγελτικό μήνυμα που λάβαμε από γονέα παιδιού που αναγκαστικά έκανε εισαγωγή στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι… Μας γράφουν χαρακτηριστικά : “Το μεσημέρι έκανα εισαγωγή στον 3χρονο γιο μου στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου καθώς έχρηζε ενδοφλέβιας αντιβίωσης. Με τρόμο διαπίστωσα πως μόνο στην παιδιατρική δεν υπάρχει κλιματισμός!!! Με αυτές τις θερμοκρασίες, νοσηλεύονται παιδακια έτσι… Το προσωπικό της κλινικής είναι μια χαρά, αλλά η διοίκηση που είναι;; Το παιδί μου δεν μπορεί να κοιμηθεί στάζει από τον ιδρώτα, παράθυρο δεν μπορεί να μείνει ανοιχτό τη νύχτα καθώς είναι στο ισόγειο και εγώ με τρόμο σκέφτομαι την αυριανή μέρα…

Αμέσως επικοινωνήσαμε με στελέχη του ΓΝΚ για να διασταυρώσουμε ότι η πραγματικότητα είναι χειρότερη απ’ ό,τι την περιμέναμε… Τρία χρόνια υπάρχει πρόβλημα με τον κλιματισμό της παιδιατρική κλινικής και από πέρυσι δε λειτουργεί καθόλου!

Σύμφωνα με έμπειρες πηγές του νοσοκομείου μας, η παιδιατρική κλινική χρειάζεται άμεσα τη διάθεση επτά κλιμαστικών μονάδων για τα δωμάτια, την αίθουσα εξέτασης και την αίθουσα των νεογνών. Ακόμη και το χειμώνα όμως που υπάρχει κεντρική θέρμανση, τα εν λόγω κλιματιστικά είναι άκρως απαραίτητα καθώς δε γίνεται να υπάρχουν μεταβολές στις θερμοκρασίες στα δωμάτια που φιλοξενούνται ή εξετάζονται παιδιά όλων των ηλικιών-ειδικά όταν έξω επικρατεί παγετός ή καύσωνας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τους σεισμούς του 2014 και μετά δεν έχει γίνει το παραμικρό για τη βελτίωση των συνθηκών της παιδιατρικής κλινικής του ΓΝΚ! Η παιδιατρική κλινική είναι “όρθια” αυτήν τη στιγμή αποκλειστικά και μόνο λόγω των γονιών που προσφέρουν ό,τι μπορούν για την εύρυθμη λειτουργία της. Στην τωρινή κρίση, ενημερωνόμαστε, ότι γίνεται πάλι εθελοντική προσπάθεια για την προμήθεια δύο κλιματιστικών πάλι από το υστέρημα των γονέων… ντροπή επιτέλους!!!

Η Διοίκηση είναι έκθετη και αδικαιολόγητη γι’ αυτήν την τριτοκοσμική κατάσταση που ένας γονιός πάνω σε ξέσπασμά του την ονόμασε Τανζανία!

Απ’ ό,τι φαίνεται η παιδιατρική κλινική είναι κυριολεκτικά συντηρούμενη από την τοπική κοινωνία οπότε, αφού οι πολιτικοί προϊστάμενοι είναι ανίκανοι να σκύψουν πάνω απ’ τη δημόσια υγεία των παιδιών μας και να την προστατέψουν, κάνουμε έκκληση στην ιδιωτική πρωτοβουλία να προσφέρει άμεσα επτά κλιματιστικές μονάδες για την κλινική που αφορά τα παιδιά μας και άρα όλους μας!

Είναι πραγματικά ζήτημα έκτακτης ανάγκης.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου. Αργοστολίου παρείχε επί δεκαετίες και συνεχίζει να παρέχει αρίστης ποιότητας υπηρεσίες υγείας στο παιδικό πληθυσμό των νησιών μας. Τέτοιες δημοσιεύσεις αποτελούν άδικη προσβολή και υποτίμηση της εν γένει λειτουργίας της κλινικής ακόμη και αν ευσταθούν τα περί κλιματισμού γιατί για τα υπόλοιπα θεωρώ ότι είναι ωμά ψέμματα. Αντιλαμβάνομαι και τις αντιπολιτευτικες προθέσεις του site σας ωστόσο ορισμένα θέματα στίς μικρές κοινωνίες χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής και σεβασμού (και μακριά από μένα η οποιαδήποτε προθεση υπεράσπισης της σημερινής διοίκησης).

    • Κύριε Γεωργάτε, κανείς δεν υποβάθμισε ή απαξίωσε τις υπηρεσίες της παιδιατρικής κλινικής του παρελθόντος ή του σήμερα. Απεναντίας, το παρόν άρθρο έρχεται να τις υπερασπίσει καθώς εκτός από τα μηνύματα που λάβαμε από τους γονείς, ήρθαμε σε επικοινωνία πριν δημοσιεύσουμε το οτιδήποτε και με τους συναδέλφους σας για τη διασταύρωση των στοιχείων που μας καταμαρτυρούσαν. Μία απλή επικοινωνία με τους συνεργάτες σας στο ΓΝΚ θα σας πείσει ότι το άρθρο δε διέπεται από αντιπολιτευτικές προθέσεις, αλλά από υπαρκτές ανάγκες.
      Με εκτίμηση,
      Η Συντακτική Επιτροπή του Kefaloniastatus.gr

  2. Σε κάθε περίπτωση τον υποτιμητικό τίτλο του δημοσιεύματος δεν τον έβαλαν οι συνάδελφοι μου της Παιδιατρίκης κλινικής. Τριτοκοσμικές θα ήταν οι συνθήκες αν δεν υπήρχαν ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό ή φάρμακα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ