Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
14 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στην ‘Υδρα τα ζώα ακόμη υποφέρουν. Του Ιωάννη Κοσμάτου

Γιατί θα πρέπει η δική μας ανάπαυση και γαλήνη να έχει σαν οδυνηρή συνέπεια  το άχθος και το άλγος για ένα άλλο πλάσμα;

Ιωάννης Κοσμάτος

Περπατώντας στο λιμάνι της Υδρας θα δούμε γαϊδουράκια και μουλάρια να περιμένουν τους πελάτες κάτω από τον καυτό ήλιο, σε θερμοκρασίες 35-40 βαθμούς Κελσίου, από τις 8 το πρώι μέχρι αργά το απόγευμα. Δεν γνωρίζουμε εάν ποτίζονται και ταΐζονται σύμφωνα με την εγκύκλιο για την ευζωία, τη διαβίωση και την εργασία των ιπποειδών, αλλά κοινό μυστικό είναι ότι  δεν τους χορηγείται επαρκές νερό και τροφή για να μη λερώνουν τους δρόμους… Αυτό επιβεβαιώνεται απ’ το γεγονός ότι δε συναντούμε περιττώματα στους δρόμους. 

Μετά από πολύχρονες πιέσεις ζωοφιλικών οργανώσεων ο Δήμος αποφάσισε να τοποθετήσει στέγαστρο για την προτσασία των ζώων κατά την αναμονή. Την υλοποίηση αυτής της απόφασης εμπόδισε η Αρχαιολογία με το επιχείρημα ότι αυτό θα κατέστρεφε τη γραφικότητα της πόλης.

Μετά  αποφασίστηκε η τοποθέτηση ομπρελών οι οποίες θα είναι ανοικτές μόνο κατά την αναμονή του ζώου και μετά θα κλείνουν.

Στις σημερινές φωτογραφίες βλέπουμε ότι οι ομπρέλες είναι λιγοστές, μάλλον για τα προσχήματα, και το φορτίο αρκετά βαρύ. Ζήσαμε τη σκηνή κατά την οποία ‘Αγγλος τουρίστας που πλησίασε να εκφράσει τις ενστάσεις του αντιμέτωπισε τη σιωπή του ιδιοκτήτη του τετράποδου, ενώ απομακρυνόμενος εκστόμισε κάτι σαν το ‘Νο speak English’.

Kι αυτή η σιωπή όλων μας ανησυχεί.

Ιωάννης Κοσμάτος
Εκπαιδευτικός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ