Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σκληρή κριτική για το Δήμο Αργοστολίου από το Κόμμα για τα ζώα

Εικόνα: Jerry Apostolatos

Το τελευταίο καιρό η κατάσταση στο Δήμο Αργοστολίου θυμίζει εικόνες από το παρελθόν όπου μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων κατέκλυζε τους δρόμους της πόλης με κίνδυνο, όχι μόνο της δικής τους ζωής, αλλά και των συμπολιτών μας. Σήμερα σε κάθε γωνιά της πόλης θα αντικρύσουμε κι ένα ζώο εγκαταλελειμμένο. Για πολλούς τα ζώα αυτά προφανώς δεν  είναι ορατά, εφόσον οι περισσότεροι κινούνται απορροφημένοι κι απερίσπαστοι  προς       τις κοινωνικές συνεστιάσεις  και διασκεδάσεις τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ακόμη και τις δύσκολες ημέρες με τις ακραίες  καιρικές συνθήκες δεν εξασφαλίστηκε ένα μέρος, ένα απάγκιο για τα αδέσποτα που βρίσκονται δίπλα μας. Κι ας μη μιλήσουμε για τα ανύπαρκτα δοχεία τροφής.

Η πενταμελής επιτροπή επιφορτισμένη  με  τη διαχείριση των ζώων έχει παραμείνει ανενεργή  για περισσότερο από διετία με ευθύνη του προέδρου της και του δήμου.

Ο νέος  νόμος  4830/2021 που αφορά στην ευζωία των ζώων  και τις υποχρεώσεις του δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων, ίσως είναι ψιλά γράμματα, γι αυτό και προφανώς δυσανάγνωστος. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει τους υπευθύνους  από το να μη είναι υπόλογοι  της  αδιαφορίας τους.

Ακόμα αναμένουμε την κατασκευή του δημοτικού κυνοκομείου, που υποσχεθήκατε. Κατά πόσο ετοιμάστηκε  η σωστή μελέτη, κατά πόσο αυτή εγκρίθηκε ή απερρίφθη, δεν υπάρχει ενημέρωση.

Στο Κούταβο όπου διαβιώνει ένας αριθμός πτηνών σε άθλιες συνθήκες  δεν υπάρχει ούτε στοιχειώδης μέριμνα  για μια κατασκευή μικρών οικίσκων για τη προστασία τους από τις καιρικές συνθήκες. Κι εδώ δεν μιλάμε για την πολυτέλεια να έχουν τα στοιχειώδη, τροφή και νερό.

Μετά λύπης συνειδητοποιούμε ότι στα τέσσερα χρόνια τη θητείας του Δήμου δεν βρέθηκε ο χρόνος πραγματοποίησης μιας επίσκεψης στο πρόχειρο καταφύγιο, αντίθετα αυτό έγινε μόνο προεκλογικά με υποσχέσεις και φωτογραφίες. 

Ζητάμε να υιοθετήσετε ακόμη και τώρα μια υπεύθυνη στάση απέναντι στα ζώα  όπως αρμόζει σε ένα τόπο με φιλόζωους κατοίκους, οι οποίοι  δεν μπορούν να παραβλέπουν, αλλά παρατηρούν και οργίζονται. Αλλά δεν είναι επίσης ούτε ηθικό, ούτε σωστό να στήνουμε μόνο για τα καλοκαίρια ένα προορισμό βιτρίνα του «ωραίου περιβάλλοντος»  – που κι αυτό είναι δανεικό και δωρεάν απλόχερα από τη Φύση – κι από την άλλη ένα κολαστήριο αργού θανάτου για όσα ζώα μας περιστοιχίζουν και μοιράζονται τη ζωή τους με τη δική μας.

Κανένας σεβασμός προς τα ζώα, ακόμα και τώρα προς τα ζώα εκείνα που συνέτρεξαν στην έκκληση ανθρώπινης βοήθειας  στη φονική καταστροφή. Ζώα που κράτη σέβονται και εκτιμούν για την σημαντικότητα  της αρμονικής συνύπαρξης μαζί τους. Στα ζώα αυτά απενεμήθησαν  τιμές αρχηγών κρατών, για την αμέριστη αφοσίωση και αυτοθυσία τους. Ίσως τα κράτη αυτά να έχουν σε καλύτερη εκτίμηση την ανθρώπινη ζωή γι αυτό και φροντίζουν ιδιαίτερα τα ζώα που την προασπίζονται.

Κι εμείς συνεχίζουμε να μιλάμε για πολιτισμό, προσποιούμαστε τους κοσμογυρισμένους, υποτιμάμε την νοημοσύνη των επισκεπτών, τους δείχνουμε το Μύρτο για να μη δουν τις πάπιες του Κουτάβου, τα δηλητηριασμένα αδέσποτα – γάτες και σκύλους – τις τραυματισμένες χελώνες, τα δελφίνια που ξεβράζονται αθόρυβα στις παραλίες, τα άγρια άλογα του Αίνου που λιμοκτονούν περιμένοντας αυτόν που θα τα σημαδέψει για να τα αποτελειώσει, γιατί τόλμησαν και μπήκαν στο χωράφι του.

Τα ανεπτυγμένα κράτη έχουν προ πολλού συνειδητοποιήσει και αναγνωρίσει  τα Ζώα ως τα σημαντικότερα δώρα της Φύσης προς τον Άνθρωπο.

 Εμείς εδώ τελικά πρέπει να αποδεχθούμε ότι τα Ζώα δεν μας αξίζουν !!

Κόμμα για τα Ζώα – Περιφέρεια Ιονίου
στη συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ