Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023
26 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εμπρηστικές επιθέσεις εντοπίζει ο Δήμαρχος. Ναι, αλλά τι κάνουμε;;;

Με Δελτίο Τύπου του Δημάρχου ενημερωνόμαστε ότι βρισκόμαστε στον κλοιό επιθέσεων εμπρηστών! Αυτό που ήταν κοινό μυστικό και που κανένας δεν τολμούσε να διατυπώσει δημοσίως, ελλείψει στοιχείων, λέγεται πια από τα πλέον επίσημα χείλη…

Το ερώτημα είναι τι κάνουμε;

Για πόσο ακόμη θα είμαστε θύματα αυτής της τρέλας;

Πως είναι δυνατόν να έχουμε τόσα πολλά περιστατικά και κανείς να μην οδηγείται στις αίθουσες των δικαστηρίων;

Θα διαφωνήσουμε λοιπόν! Δεν είναι “άσχημες” οι καιρικές συνθήκες – πρόκειται απλώς γαι τα συνηθισμένα αεράκια του Σεπτέμβρη – αυτό που είναι άσχημο είναι η “βασιλεία της ατιμωρησίας” που τόσα χρόνια τώρα έχει αποθρασύνει μερικούς που θέλουν να καταστρέψουν το φυσικό μας πλούτο και να προωθήσουν τα σκοτεινά σχέδιά τους.

Ενδεικτικά σημειώνουμε τη συμπεριφορά του κράτους στην περίπτωση της τραγωδίας στο Μάτι, όπου οι υπεύθυνοι τη μία μέρα(της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) ξηλώθηκαν, και την άλλη μέρα(της κυβέρνησης ΝΔ) βρέθηκαν σε υψηλά ιστάμενες θέσεις… Με αυτές τις πρακτικές από τη μεριά του κράτους τι ζητάμε και από ποιον;;;

Το kefaloniastatus.gr είχε ανοίξει εγκαίρως και πολύ πριν τα πρόσφατα εγκλήματα το φάκελο των δασικών πυρκαγιών. Στο δημόσιο αυτό διάλογο που ανοίξαμε δεν τοποθετήθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ αρμόδιος φορέας. Οι μόνοι που έλαβαν θέση με το θάρρος της γνώμης τους ήταν οι πολίτες! Κι αυτοί με φόβο μήπως τα λεγόμενά τους, τους εκθέσουν σε κίνδυνο…

Ο κρατικός μηχανισμός, στο σύνολο της έκφρασής του, οφείλει ΤΩΡΑ να προστατεύσει τους πολίτες, τη φύση μας, το στελεχιακό δυναμικό της Πυροσβεστικής, της Πολεμικής Αεροπορίας και των Εθελοντικών Ομάδων που παίζουν σε κάθε πυρκαγιά τις ζωές του κορώνα-γράμματα… αυτή η τρέλα δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο πια!

Στο επόμενο δελτίο τύπου που θα λάβουμε επιθυμούμε να ενημερωθούμε για την απόδοση ευθυνών στους εγκληματίες που, αλίμονο, έχουν γίνει πια αδίστακτοι…

Δείτε το δελτίο τύπου από το γραφείο του κ. Μιχαλάτου :

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου ενημερώνει

Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου μας να είναι σε επιφυλακή διότι έχουμε γίνει αποδέκτες πολλαπλών εμπρηστικών επιθέσεων.

Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις άσχημες καιρικές συνθήκες  και να κάψουν τις περιουσίες και τα σπίτια μας.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επιφυλακή και ενημερώνουμε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

Όλοι μας είμαστε στους δρόμους και προστατεύουμε τις  περιουσίες μας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Στο μεταξύ μέσα στη νύχτα το γραφείο του Δημάρχου εξέδωσε νέα ανακοίνωση για επείγουσα και άμεση εκκένωση της περιοχής Καπανδρίτι καθώς και τη σχετική απόφαση. Ωστόσο, μετά από δύο ώρες με νέα ανακοίνωση μας ενημέρωσε για άρση της απόφασης για την ανάγκη εκκένωσης στο Καπανδρίτι.

Δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ

ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Λόγω της μεγάλης έντασης και έκτασης της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την 04/09/2020, ημέρα Παρασκευή, στον οικισμό Καπανδρίτι

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ

να απομακρυνθούν όλα τα άτομα που βρίσκονται στην περιοχή, που ορίζεται:  Καπανδρίτι

για λόγους προστασίας της ζωή και της υγεία τους.

Τα ανωτέρω άτομα που δεν έχουν δικά τους μέσα καλούνται να προσέλθουν άμεσα  στον Αη Γιώργη.

Εκεί θα σας δοθούν οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει.  

έχοντας μαζί τους βρεγμένη πετσέτα, ένα μικρό δοχείο με νερό, φάρμακα, τα βασικά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο, τιμαλφή και ότι άλλο μικρού μεγέθους αντικείμενο (π.χ. μάσκα, φακός), καθώς και τα μικρά κατοικίδιά τους (σε κλουβιά – εφόσον είναι εφικτό).

Στο τόπο καταφυγής θα γίνει καταγραφή και θα προσφερθεί σε πρώτη φάση νερό και ξηρά τροφή. Επίσης θα υπάρχουν στελέχη από το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου για επί πλέον υποστήριξη, του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ για παροχή πρώτων βοηθειών.

Προσοχή: Πριν απομακρυνθείτε (εφόσον υπάρχει χρόνος), ασφαλίζετε την κατοικία σας και διακόπτετε την λειτουργία των εγκαταστάσεων ρεύματος και νερού.

Σε περίπτωση που παραμείνετε στην κατοικία σας, έχετε την ευθύνη, και σας συνιστούμε να λάβετε όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως περιγράφονται στις σχετικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947620712, 6944602492

Αργοστόλι, 04/09/2020, 11:55μμ
Ο Δήμαρχος Αργοστολίου
Θεόφιλος Μιχαλάτος

Συμπληρωματικές οδηγίες
Αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι μας

 • Διατηρούμε την ψυχραιμία μας.
 • Μεταφέρουμε όλα τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του κτιρίου σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.
 • Κλείνουμε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες κ.λπ.) έτσι ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.
 • Κλείνουμε τις παροχές φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων μέσα και έξω από το σπίτι.
 • Μαζεύουμε τις τέντες στα μπαλκόνια και στα παράθυρα.
 • Διευκολύνουμε την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων ανοίγοντας την πόρτα του κήπου.
 • Τοποθετούμε σκάλα στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού, αντίθετα από την κατεύθυνση της πυρκαγιάς ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στη στέγη.
 • Συνδέουμε τους σωλήνες ποτίσματος και τους απλώνουμε ώστε να καλύπτεται η περίμετρος του σπιτιού.
 • Αν η ορατότητα είναι μειωμένη, ανάβουμε τα εσωτερικά και τα εξωτερικά φώτα του για να γίνεται ορατό μέσα από τους καπνούς.
 • Μόλις περάσει μια πυρκαγιά Βγαίνουμε από το σπίτι και σβήνουμε τις μικροεστίες που απομένουν. Ελέγχουμε για τουλάχιστον 48 ώρες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, την περίμετρο και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Αν η πυρκαγιά έχει φτάσει στο σπίτι μας

 • Δεν εγκαταλείπουμε το κτίριο εκτός αν η διαφυγή μας είναι πλήρως εξασφαλισμένη.
 • Δεν μπαίνουμε μέσα σε αυτοκίνητο. Η πιθανότητα επιβίωσης σε ένα σπίτι κατασκευασμένο από άφλεκτα υλικά είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη σε ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται σε καπνούς και φλόγες.

Αν παραμείνουμε στο σπίτι:

 • Κλείνουμε καλά τις πόρτες και τα παράθυρα.
 • Φράζουμε τις χαραμάδες με βρεγμένα πανιά για να μην μπει μέσα ο καπνός.
 • Απομακρύνουμε τις κουρτίνες από τα παράθυρα.
 • Μεταφέρουμε στο εσωτερικό των δωματίων τα έπιπλα που βρίσκονται κοντά στα παράθυρα και τις εξωτερικές πόρτες.
 • Κλείνουμε τις ενδιάμεσες πόρτες για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της πυρκαγιάς.
 • Γεμίζουμε την μπανιέρα, τους νιπτήρες και τους κουβάδες με εφεδρικό νερό.
 • Συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο.
 • Φροντίζουμε να υπάρχει φακός και εφεδρικές μπαταρίες μαζί μας σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Αν το σπίτι μας είναι ξύλινο αναζητάμε καταφύγιο σε κτιστό σπίτι.
 • Αν διαταχθεί εκκένωση της περιοχής ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των Αρχών και τις διαδρομές που θα μας δοθούν.

Μόλις περάσει μια πυρκαγιά

 • Βγαίνουμε από το σπίτι και σβήνουμε τις μικροεστίες που απομένουν.
 • Ελέγχουμε για τουλάχιστον 48 ώρες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, την περίμετρο και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Αργοστόλι, 04-09-2020, 11:55μμ
Νομός Κεφαλληνίας                                          
Δήμος Αργοστολίου                                           Αριθμ. Απόφασης: 503  
Γραφείο Δημάρχου                                                      
Ταχ. Δ/νση : Π. Βαλλιάνου
T.Κ : 28100 Αργοστόλι
Τηλ: 2671360259-2671360161
Φαξ: 2671022572

e-mail: dimarxos_argostoliou@argostoli.gov.gr

Α  Π  Ο  Φ  Α  Σ  Η

(για την Οργανωμένη Απομάκρυνση Πολιτών)

       Ο  Δήμαρχος  Aργοστολίου

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 και την παρ.1 του άρθρου 282, του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
 2. Τις διατάξεις των άρθρων 1 και 13 του Ν. 3013/02 «Περί αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ102, Α΄)
 3. Την αριθ. 1299/2003 (ΦΕΚ 423 B’ / 10-04-2003) Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης με θέμα: Έγκριση του από 7-4-03 Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης».
 4. Το αριθ. 3515/28-6-2013 3η Έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξ αιτίας Δασικών Πυρκαγιών, στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής προστασίας με τη συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης». 
 5. Το αριθ 2934/06-05-2015 (ΑΔΑ:6ΛΗ8465ΦΘΕ-ΝΜΙ) έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα: “Κατευθυντήριες οδηγίες για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών”.
 6. Το Εδικό Σχέδιο Δράσης για την οργανωμένη  απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών, του Δήμου Αργοστολίου όπως μέχρι σήμερα έχει εγκριθεί και ισχύει.
 7. Την προφορική εισήγηση του Επικεφαλής Αξιωματικού του Πυροσβεστικού Έργου κ. Αναστασίου Βασιλείου για την ανάγκη υλοποίησης της Ο.Α.Π., στην περιοχή Καπανδρίτι

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

την οργανωμένη  απομάκρυνση όλου του πληθυσμού που βρίσκεται στη περιοχή Καπανδρίτι  για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται σε αυτήν από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.                                                     

  Ο Δήμαρχος  Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Αργοστολι, 05_09_20, 2:47πμ
Σε συνεχεια της υπ’ αριθμ 503/2020 αποφασης Δημαρχου περι οργσνωμενης απομακρυνσης κατοικων απο το Καπανδριτι, θα θελαμε να σας ενημερωσουμε οτι γινεται αρση αυτης και να σας παρακαλεσουμε για την αμεση ενημερωση των αναγνωστων σας.
Ευχαριστουμε εκ τω προτερων
Εκ του Γραφειου Δημαρχου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται