Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Βουλευτής & Α/περιφερειάρχης αλληλοσυγχαίρονται ενώ έχουν αφήσει το νησί ανοχύρωτο

«Βουλευτής & Α/περιφερειάρχης αλληλοσυγχαίρονται ενώ έχουν αφήσει το νησί ανοχύρωτο»

Μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο που δημιουργεί για τους πολίτες το νέο lockdown, ο βουλευτής και ο αντιπεριφερειάρχης αλληλοσυγχαίρονται που τα νησιά μας παραμένουν ακόμα στο πράσινο όσον αφορά τον κορωνοϊό, αλλά δε λαμβάνουν κανένα μέτρο για να παραμείνουμε έτσι και στην συνέχεια.

Την Παρασκευή το βράδυ χιλιάδες άνθρωποι απ’ τα μεγάλα αστικά κέντρα κατευθύνθηκαν προς την επαρχία. Ομοίως για τα νησιά μας που με το τελευταίο καράβι της ίδιας ημέρας έφτασαν και στο νησί μας πάρα πολλοί συμπατριώτες μας.

Ο κόσμος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μετακινείται εκεί που νοιώθει πιο ασφαλής αλλά η πολιτεία είναι εκείνη που διασφαλίζει ότι ντόπιοι και επισκέπτες θα επηρεαστούν όσο το δυνατόν λιγότερο απ’ αυτήν τη μετακίνηση.

Ποια μέτρα προφύλαξης έλαβε ο βουλευτής και ο αντιπεριφερειάρχης ώστε να παραμείνει το νησί καθαρό, τη στιγμή που δεν έγινε ο παραμικρός έλεγχος στο μετακινούμενο πληθυσμό;

Γνώριζαν για το κλείσιμο πολύ νωρίτερα απ’ τους πολίτες. Γιατί λοιπόν δεν ενεργοποίησαν τις υπηρεσίες του  ΕΟΔΥ και με  rapid tests στα λιμάνια και το αεροδρόμιο να γίνει ανίχνευση του κορωνοϊού σε όλους τους ταξιδιώτες προς το νησί μας και να γίνει καταγραφή στοιχείων για να επιβληθεί η προβλεπόμενη καραντίνα;

Πείτε μας κύριοι που έχετε το θράσος να μιλάτε για ατομική ευθύνη, τι ακριβώς κάνατε εσείς για την προστασία του πληθυσμού εκτός του να αποδυναμώσετε το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς;

Ένας χρόνος με την κυβέρνηση της ΝΔ στην εξουσία και έφυγαν περισσότεροι γιατροί από ποτέ ενώ δεν ήρθε κανένας. Επιπροσθέτως, ο διορισμένος Διοικητής της επιλογής σας παραιτήθηκε(ή τον ωθήσατε στην παραίτηση μέσω της αρνητικής αξιολόγησης που του καταλόγισαν οι πολιτικοί συνεργάτες σας) στη χειρότερη φάση της πανδημίας και το νοσοκομείο παραμένει «ακέφαλο».

Μας ενημερώνει ο βουλευτής ότι «δια ενεργειών» του(σε ποια πολιτισμένη χώρα του κόσμου εξακολουθεί η λειτουργία του κράτους να βασίζεται στο «διά ενεργειών» του εκάστοτε βουλευτή;;;;), στελεχώθηκε το νοσοκομείο πετώντας νούμερα για εντυπωσιασμό αλλά τόσο οι γιατροί όσο και οι νοσηλευτές τον διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Γιατρός δεν ήρθε κανένας, αντιθέτως έφυγαν κακήν κακώς και όσοι ήταν εδώ.

Εδώ και πολύ καιρό ο μοριακός ανιχνευτής του κορωνοϊού δε λειτουργεί στο νοσοκομείο και τα περισσότερα δείγματα στέλνονται στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να καθυστερεί πολύ η απάντηση ενώ  δε δόθηκε ποτέ στην δημοσιότητα ο συνολικός και  ακριβής αριθμός των θετικών κρουσμάτων που βρέθηκαν μέχρι σήμερα στα νησιά μας.

Σας ρωτάμε λοιπόν με την ευκαιρία προκειμένου να ενημερωθεί ο θιακοκεφαλονίτικος λαός : Πόσα τεστ έχουν γίνει στα νησιά μας; Ποια ήταν τα αποτελέσματά τους;

Κι επειδή θα μας πουν ότι τα αντιδραστήρια για την εξέταση κοστίζουν πολύ, γιατί κύριοι δεν εκμεταλλευτήκατε χρήματα της περιφέρειας μέσω του ΕΣΠΑ ή από τον κρατικό μηχανισμό την ώρα που η κυβέρνηση σας χαρίζει εκατομμύρια προς κάθε κατεύθυνση εκτός από εκεί που πραγματικά χρειάζονται;

Η περιβόητη κλινική COVID που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε, δεν είναι τίποτα άλλο από μερικά κρεβάτια που τοποθετήθηκαν στην παλιά μαιευτική κλινική που βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Η στελέχωση και λειτουργία της ΜΕΘ δεν έγινε ποτέ ενώ ήταν η μεγάλη μας ευκαιρία να το απαιτήσουμε και να υλοποιηθεί κάτω απ’ τις συνθήκες της πανδημίας που αντιμετωπίζουμε.

Επιπλέον κύριε Βουλευτή, αντί να κάνετε τακτικά και πολλά τεστ ανίχνευσης του ιού στον ντόπιο πληθυσμό, μιλάτε για μηδενικά κρούσματα τη στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι όταν δεν κάνεις τεστ δεν έχεις και κρούσματα. «Δια ενεργειών σας» οφείλατε να κινητοποιήσετε τις υπηρεσίες και να φροντίσετε να συνεχίσουν τα νησιά μας να είναι καθαρά ή με ελάχιστα κρούσματα.

Τα συγχαρητήρια προς τον απερχόμενο διοικητή και το «λιβάνισμα» προκαλεί ένα κόσμο που αντιμετωπίζει την ωμή πραγματικότητα σε καθημερινή βάση. Όποιος ζει και λειτουργεί ανάμεσά μας, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί το θυμό και τις διαθέσεις των πολιτών γι’ αυτή τη νέα περιπέτεια στην οποία τον οδηγήσατε. Ένας απλός περίπατος στην πόλη μας μπορεί να πείσει και τον πιο κακόπιστο…

Τέλος, περιμένουμε ακόμα τη δημόσια συγγνώμη σας κύριε Καππάτε για τα αισχρά ψέματα που είπατε σχετικά με την ψηφοφορία στη Βουλή που αφορούσε τους πληγέντες συμπολίτες μας από τον «Ιανό».

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ