Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μικρά καθημερινά τιπς για καλύτερη υγεία εν μέσω πανδημίας και lockdown

Γράφει ο Σπύρος Φωκάς

Personal Trainer & Sports Therapist

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

Κανείς από εμάς δεν θέλει να ακούει τις λέξεις καραντίνα και lockdown. Δυστυχώς δεν είναι στο χέρις μας να κάνουμε κάτι για αυτά, μπορούμε όμως να εκμεταλλευτούμε το χρόνο που περνάμε στο σπίτι για να δημιουργήσουμε πιο υγιεινές καθημερινές συνήθειες.

Αρχικά μπορείς να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι. Ναι, το ξέρω μπορεί να σου ακούγεται βαρετό, αλλά πραγματικά θα νιώθεις πολύ καλύτερα και με περισσότερη ενέργεια μετά την άσκηση. Αν δεν μπορείς να ακούσεις για τρέξιμο, μπορείς να επιλέξεις κάτι που σου αρέσει και σε γεμίζει περισσότερο. Το ποδήλατο είναι πολύ καλή γυμναστική, μια βόλτα με έντονο περπάτημα, σχοινάκι ή και γυμναστική στο σπίτι με ελάχιστο ή χωρίς καθόλου εξοπλισμό. Κίνηση να υπάρχει και λίγη θέληση και όλα γίνονται.

Επίσης είναι πολύ καλή ευκαιρία να μαγειρεύεις στο σπίτι υγιεινά. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα υγιεινό πρωινό, ένα φυσικό χυμό, μέλι, φρούτα, γιαούρτι και πολλά άλλα. Δε χρειάζεται να είναι κάτι βαρετό, αρκεί να μην έχει υποστεί μεγάλη επεξεργασία. Έπειτα, κάποια υγιεινά σνακ μέσα στη μέρα μπορεί να είναι φρούτα, λαχανικά σε στικς, σπιτικές μπάρες ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι. Για μεσημεριανό και βραδινό υπάρχουν τόσες επιλογές να κάνεις στο σπίτι χωρίς πολύ κόπο και πάντα υγιεινά.

Ακόμη, μπορείς να βρεις μία ασχολία να κάνεις. Στο internet θα βρεις πολλά δωρεάν σεμινάρια-μαθήματα για πολλά πράγματα. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό που να μην ξέρεις να κάνεις, γιατί εφόσον υπάρχει χρόνος να μην ασχοληθείς με κάτι ενδιαφέρον; Φτιάξε κάτι για τα χριστούγεννα ή μαγείρεψε με τα παιδιά σου, κάνετε βραδιές φαγητού με κουζίνες από όλο τον κόσμο ή κάντε γυμναστική όλοι μαζί. Μην ξεχνάμε ότι ο ποιοτικός χρόνος με δικούς μας ανθρώπους είναι που αξίζει.

Τέλος, για να μη μένει παραπονεμένο το σώμα από αρκετές ώρες στον καναπέ, πάρε ένα χαλάκι και κάνε 10-15 λεπτά διατάσεις να ξεμουδιάσει το σώμα και να κυκλοφορήσει το αίμα καλύτερα. Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και 10 λεπτά διατάσεων σε άτομα που έχουν καθιστική ζωή, βοηθούν σε πρόληψη από κάποιες νόσους, βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος, βοηθούν στην ενεργοποίηση κάποιων μυών που μένουν ανενεργοί κατά τη διάρκεια της ημέρας στην καρέκλα, βοηθούν στην καταπολέμηση χρόνιων πόνων όπως πόνοι στον αυχένα και στη μέση, και πολλά άλλα.

Δε χρειάζεται σε μία τόσο δύσκολη για όλους περίοδο να μένουμε ανενεργοί και απαθείς. Λύσεις υπάρχουν για όλα αρκεί να έχουμε λίγη θέληση να προσέχουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ