Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
29 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς : ουδεμία πρόσληψη μόνιμου Παθολόγου θα γίνει άμεσα!

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Είναι γνωστό πλέον, ότι μετά την παραίτηση του Παθολόγου – Επιμελητή Α’ του Νοσοκομείου μας, Γιώργου Χριστοδουλάκη της οποίας επίκειται η δημοσίευση στο ΦΕΚ, η Παθολογική Κλινική μένει εν μέσω πανδημίας δίχως μόνιμο Παθολόγο. Παρά τις προφορικές υποσχέσεις και τις δημόσιες δηλώσεις περί άμεσης κάλυψης της θέσης, ας γνωρίζει ο λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης τι επισήμως και εγγράφως μας απαντά ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλειος Κοντοζαμάνης στις 1/12/2020. 

Συγκεκριμένα, στις 23/6/2020 ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος καταθέτει την με αρ. πρωτ. 7631 Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα την κατάσταση υγειονομικής περίθαλψης στον Νομό μας, όπου μεταξύ άλλων ο Υπουργός ερωτάται ποσό εφικτή είναι η λειτουργία νοσοκομειακών ιδρυμάτων με το 25% του απαιτούμενου προσωπικού, ποιες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού) στα υπολειτουργούντα τμήματα προτίθεται να κάνει και εάν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Ο Υφυπουργός Υγείας, απαντά στην ανωτέρω Ερώτηση σχεδόν 6 μήνες αργότερα (!!!), με το με αρ. πρωτ. 39612/1-12-2020 Απαντητικό του Έγγραφο. Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται ότι στο Γ.Ν.Κ. έχουν ολοκληρωθεί οι διορισμοί ιατρών -όχι όμως στη θέση Παθολογίας – ότι εκκρεμεί στο αρμόδιο Συμβούλιο Κρίσης, μία θέση Επιμελητή Β’ Εσωτερικής Παθολογίας, ότι έχει εγκριθεί η προκήρυξη θέσεων Διευθυντού Εσωτερικής Παθολογίας και Επιμελητή Β’.  Καθίσταται επομένως σαφές, ότι ουδεμία πρόσληψη μόνιμου Παθολόγου θα γίνει άμεσα! Όπως άλλωστε μνημονεύεται στην Απάντηση του Υφυπουργού, οι προκηρύξεις των ετών 2018 – 2020 στην ειδικότητα της Παθολογίας κηρύχθηκαν άγονες…

Ο Γιώργος Γεννηματάς είχε πει: «Όταν πρόκειται για το υπέρτατο αγαθό, την υγεία του ανθρώπου, δεν αρκούν οι συγκρίσεις, οι βελτιώσεις και τα άλματα που έγιναν σ’ αυτό το χώρο για να κερδίσεις μια μάχη στη Βουλή. Απαιτείται με αίσθημα ευθύνης να δώσουμε τις προοπτικές, να εντοπίσουμε τα προβλήματα, να προδιαγράψουμε τις βελτιώσεις που θα κατοχυρώσουν την ολοκλήρωση και πλήρη ανάπτυξη του Ε.Σ.Υ.». Δυστυχώς, τα λόγια αυτά τα αγνοεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη… Αντιθέτως, ο Πρωθυπουργός προσβάλλει μέλη του κοινοβουλίου και την ίδια την κοινωνία, μιλώντας για ευπαθείς ομάδες που δεν φορούν σωστά τη μάσκα και ψεκασμένους πολίτες, την ίδια στιγμή που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας ρεμβάζει τη θέα στο Σούνιο…

Το Κίνημα Αλλαγής, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, σεβόμενο την ιστορική του παρακαταθήκη μίλησε για την ανάγκη θωράκισης του Ε.Σ.Υ.,  κατέθεσε τροπολογία για την υπαγωγή των εργαζομένων του Ε.Σ.Υ. στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και την χορήγηση επιδόματος εκτάκτων συνθηκών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σήμερα ζητά από την Κυβέρνηση την καταβολή δώρου στο υγειονομικό προσωπικό χωρίς εξαιρέσεις, όταν ο Υπουργός Υγείας χωρίς αιδώ δηλώνει ότι «οι γιατροί επιβραβεύτηκαν ηθικά και συναισθηματικά…».

Εάν δεν αναθεωρηθεί η Πολιτική για την Υγεία, εάν η Κυβέρνηση συνεχίσει να αγνοεί τις φωνές των υγειονομικών, κατασπαταλώντας δημόσιο χρήμα για την αυτοπροβολή της στα Μ.Μ.Ε., αντί να προβεί σε προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών και σε αυξήσεις των τακτικών τους αποδοχών, τότε εν μέσω πανδημίας παραμένουμε ανοχύρωτοι και απροστάτευτοι στα νησιά μας και σε όλη τη χώρα, με ατομική ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού!

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΛΟΒΕΡΔΟΥ-ΓΙΑ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ-ΥΓΕΙΑΣ-01.12.2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ