Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
19.7 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η κακοκαιρία φανέρωσε τις καταστροφικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης και της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών του δημοσίου

Η κακοκαιρία φανέρωσε τις καταστροφικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης και της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών του δημοσίου

Για άλλη μία φορά τα εποχιακά καιρικά φαινόμενα έχουν καταστροφικές συνέπειες, αφού το κράτος είναι αδιάφορο και εχθρικό απέναντι στην κοινωνία και τις ανάγκες της.

Οι πολύωρες διακοπές κυκλοφορίας στην ιδιωτικοποιημένη και με πανάκριβα διόδια Εθνική Οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, οι διακοπές ηλεκτροδότησης από το υποβαθμισμένο δίκτυο της ΔΕΗ των πανάκριβων λογαριασμών σε περιοχές της Αττικής, όπως και σε χωριά και νησιά από άλλους 8 νομούς τουλάχιστον, έδειξαν τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες, αλλά και της υποστελέχωσης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των ελλείψεων σε υποδομές και εξοπλισμό των κοινωνικών υπηρεσιών του δημοσίου. Εκεί οδήγησαν οι αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και η αυστηρή εφαρμογή των μνημονιακών και άλλων δεσμεύσεων που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρατικός μηχανισμός, περιφέρειες και δήμοι αφήνουν στην τύχη τους την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους επαγγελματίες.

Η ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και της ΕΕ, την οποία ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, είναι αναγκαίος όρος για να μπορεί η κοινωνία να σταθεί απέναντι σε αυτά που η κυβερνητική προπαγάνδα βαφτίζει “ακραία φαινόμενα” προκειμένου να κρύψει τις ευθύνες της, αλλά και να αποφύγει το κόστος της αποκατάστασης των καταστροφών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ