Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
29 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο βουλευτής ενημερώνει

Παρέμβασή μου στην Επιτροπή Περιφερειών κατά την Ενημέρωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Χθες 16 Μαρτίου, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής συνεδρίασε με θέμα τις «Πολιτικές και δράσεις πρόληψης φυσικών καταστροφών και αντιμετώπισης θεομηνιών».

Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελος Τουρνάς

Μεταξύ άλλων, τα μέλη της επιτροπής ενημερωθήκαμε για:

  • Τη δημιουργία σώματος «δασοκομάντος» με προσωπικό 500 ατόμων.
  • Την προετοιμασία του Υπουργείου σχετικά με τον αριθμό των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Το Υπουργείο επίλυσε το ζήτημα του χρέους από το 2011 προς την NSPA, την αρμόδια Υπηρεσία του ΝΑΤΟ, μέσω της οποίας εξασφαλίζει η χώρα την ενοικίαση των αναγκαίων πτητικών μέσων για την αντιπυρική προστασία.
  • Το Εθνικό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ», το οποίο είναι μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί ποτέ για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας, με χρηματοδότηση 1,7 δισ. ευρώ.
  • Τη συνεργασία του Υπουργείου με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις Εθελοντικές Ομάδες.

Στην παρέμβασή μου αναφέρθηκα στην ιδιαιτερότητα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που πλήττονται κατά καιρούς από φυσικές καταστροφές κάθε είδους, όπως σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις.

Τόνισα τη σημασία της δημιουργίας από την Κυβέρνηση τόσο Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, όσο και Υφυπουργείου με αρμοδιότητα την κρατική αρωγή.

Η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, χάρη και στις προσπάθειες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εξασφαλίζει σημαντικούς πόρους για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Πολιτική Προστασία στην Ελλάδα.

Η αντιμετώπιση της επικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και η βελτίωση της συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι βασικές προϋποθέσεις για την βελτίωση του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά και την Ιθάκη τις επόμενες εβδομάδες.

Κείμενο και Βίντεο της ομιλίας μου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/3KPgZQr

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Παρέμβαση στην Ολομέλεια τηςΒουλήςγια το Νομοσχέδιο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Πικραμμένουκαι τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Ψηφίστηκε τη Τρίτη 15/03  το Σχέδιο Νόμου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης  κ. Παναγιώτη Πικραμμένουμε τίτλο «Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων» με το οποίο ενοποιούνταιη Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) και η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ).

Πρόκειται για παρέμβασηεξορθολογισμούτης λειτουργίας της Αρχής που διορθώνει φαινόμενα κατακερματισμού τόσο στις εργασίες των δύο θεσμών με κοινό αντικείμενο όσο και στην εθνική μας πολιτικήγια τις δημόσιες συμβάσεις.

Την ίδια στιγμή, η λειτουργία της νέας Ενιαίας Αρχής αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στις αυξημένες απαιτήσεις του ελέγχου της νομιμότητας των διαδικασιών που συνδέονται με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα έργα που πρόκειται να ενταχθούν προς χρηματοδότηση.

Πιο αναλυτικά, μπορείτε να βρείτε τη παρέμβασή μου στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

https://bit.ly/3N7dNll

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3,714ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,393ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
85ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται