Σάββατο 27 Απριλίου 2024
16.5 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ Ιθάκης: Σε κακή κατάσταση το οδικό δίκτυο της Ιθάκης-Ζητάμε την επίσπευση των αποκαταστάσεων

Εικόνα αρχείου.

ΠΕΡΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Μετράμε ήδη ενάμιση χρόνο από την καταστροφική κακοκαιρία ΙΑΝΟΣ και οι πληγές που άνοιξαν στο νησί δεν έχουν επουλωθεί πλήρως.

Οι επαρχιακοί δρόμοι όχι μόνο δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και χρόνια αλλά τα σημεία του Μπροστά Αετού και Φρίκες Κιόνι είναι εντελώς προβληματικά.

Το κομμάτι του Μπροστά Αετού δεν έχει επιδιορθωθεί σε όλα του τα σημεία και το μπαζωμένο τμήμα του δρόμου που είχε πέσει πέρυσι και τσιμεντώθηκε προσωρινά για να δοθεί ο δρόμος άμεσα σε κυκλοφορία έχει μείνει ως έχει.

Περιμένουμε να δούμε πότε θα προχωρήσει το κανονικό έργο για την πλήρη αποκατάσταση του δρόμου.

Από την άλλη ,ο δρόμος Φρίκες Κιόνι είναι σε τραγική κατάσταση.Πολλά τμήματα του δρόμου έχουν καταρρεύσει από τον Ιανό και το μόνο που έχει γίνει τόσους μήνες μετά είναι η τοποθέτηση πλαστικών πλεγμάτων γύρω από μπετόβεργες για να προειδοποιούν τους οδηγούς και να αποφεύγονται οι πιθανές πτώσεις στο κενό.

Τα πλέγματα αυτά έχουν πλέον διαλυθεί από τους ανέμους. Ακόμη κι όταν υπήρχαν όμως αποδείχτηκαν επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς με αποτέλεσμα μικροατυχήματα και μικροτραυματισμούς που όλοι ξέρουμε ότι συνέβησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ειδικά για το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου είχαμε μιλήσει από τον περσινό Μάιο με τον Έπαρχο κ. Λιβιτσάνη ο οποίος μας είχε δηλώσει ότι υπάρχει καθυστέρηση από τις Τεχν.Υπηρεσίες της Περιφέρειας κι ότι σύντομα θα λυθεί το θέμα και θα αποκατασταθεί ο δρόμος. Έχουν περάσει ήδη 10 μήνες και δεν έχει γίνει καμιά επισκευή.

Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο ότι και στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει το Σταυρό με τον Πλατρειθιά ένα τμήμα στην περιοχή Ρομάντσα έχει υποστεί καθίζηση κι έχουν τοποθετηθεί απλά κώνοι.

Από τους δρόμους αυτούς εκτός από Ι.Χ. μικρά αυτοκίνητα περνούν καθημερινά βαρέα οχήματα μεταφοράς υλικών,οχήματα τροφοδοσίας,το λεωφορείο του ΚΤΕΛ με μαθητές και κατοίκους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το οδόστρωμα και να υπάρχει επικινδυνότητα.

Ήδη βρισκόμαστε στην αρχή της νέας τουριστικής περιόδου μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά λόγω πανδημίας και λόγω της ανεξέλεγκτης αύξησης σε ενέργεια,καύσιμα και είδη διατροφής.Πώς θα προσελκύσουμε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και πώς θα κυκλοφορήσουν τα μεγάλα τουριστικά λεωφορεία αν το οδικό δίκτυο είναι σε αυτή την κατάσταση;

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς κάθε υπεύθυνο.

Απαιτούμε από την Περιφερειακή αρχή να ολοκληρώσει τις μελέτες για όλα τα έργα που είναι απαραίτητα για την ασφαλή διέλευση κατοίκων και επισκεπτών.

Ζητάμε να προχώρήσει άμεσα η χρηματοδότηση των έργων και η αποκατάσταση των δρόμων.

‘Αλλωστε η κ. Περιφερειάρχης σε κάθε της επίσκεψη στο νησί δίνει αρκετές υποσχέσεις για όλα αυτά.

Περιμένουμε λοιπόν να τις τηρήσει κιόλας όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ