Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στο Δημοτικό Γηροκομείο ο Αλεξ. Παντελειός

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κεφαλονιά, νησί για όλους», Αλέξανδρος Παντελειός, πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου. Τον δημοτικό σύμβουλο υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου, Κα. Άννα Ζαπάντη, η οποία τον ξενάγησε στους χώρους των νέων κτιρίων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή του Γηροκομείου, Κο. Διονύση Ραζή, όπου συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το ίδρυμα, με κυριότερα αυτά της υποστελέχωσης, της άδειας λειτουργίας και ζητήματα οικονομικής φύσεως.

Στο γηροκομείο υπηρετούν 16 μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ για την ορθή και πλήρη λειτουργία του απαιτούνται (και σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ.) συνολικά 42 άτομα, δηλαδή υπάρχει έλλειψη 26 θέσεων.

Με το υπάρχον μόνιμο προσωπικό και με τις κατά καιρούς προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου (8μηνα), καλύπτονται οριακά οι ανάγκες των 75 ηλικιωμένων που στεγάζονται σήμερα στο ίδρυμα. Με την κάλυψη των ανωτέρω ελλείψεων, η δυνατότητα στέγασης θα φτάσει τους 136 τρόφιμους.

Την επίσκεψη του Κου. Παντελειού στο γηροκομείο ακολούθησε συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης «Κεφαλονιά, νησί για όλους», κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μελών για τα ανωτέρω προβλήματα και συζητήθηκαν πιθανές λύσεις.

Θεωρούμε περισσότερο από αναγκαία τη στελέχωση του γηροκομείου με τον συνολικό απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων που ζητάει η διοίκηση, ώστε να επιτευχθεί η αύξηση της δυνατότητας φιλοξενίας ηλικιωμένων. Είναι γεγονός πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, πολλοί με σημαντικά προβλήματα υγείας, οι οποίοι περιμένουν μια θέση.

Κατανοούμε ότι υπάρχουν γραφειοκρατικά ζητήματα που δυσκολεύουν την υλοποίηση προσλήψεων, αυτό όμως δεν μπορεί να παραμένει δικαιολογία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο πολιτισμός ενός λαού κρίνεται από το πως φερόμαστε στις αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες και η πρόνοια για τους ηλικιωμένους είναι ένας χαρακτηριστικός δείκτης πολιτισμού.

Απαιτείται από τον Βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης να ασχοληθεί με το θέμα και να υπάρξει από την κυβέρνηση μια νομοθετική παρέμβαση που θα επιτρέψει στο γηροκομείο να προβεί στις απαιτούμενες προσλήψεις με το συντομότερο δυνατό τρόπο.

Πέραν όμως τούτου -και για να φτάσει να λειτουργήσει το γηροκομείο με τη μέγιστη δυνατότητα φιλοξενίας- χρειάζεται να γίνουν μια ακόμη σειρά ενεργειών:

1.         Να ελευθερωθούν όλοι οι χώροι του κτιρίου του Γηροκομείου από τις μη συμβατές χρήσεις. Είναι απαράδεκτο να καταλαμβάνουν υπηρεσίες ξένες προς τη λειτουργία του γηροκομείου ολόκληρη πτέρυγα μόνο και μόνο για να έχει καλές σχέσεις ο Δήμαρχος με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Όπως επίσης είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται δωμάτια φιλοξενίας ηλικιωμένων ως αποθηκευτικοί χώροι γλυπτών. Ας βρεθούν χώροι κατάλληλοι για κάθε μια από αυτές τις χρήσεις.

2.         Δεδομένης της υποστελέχωσης του ιδρύματος, οφείλει να συνδράμει ο Δήμος περισσότερο το Γηροκομείο στη συντήρηση του κτιρίου, του εξοπλισμού, του περιβάλλοντος χώρου κλπ.

3.         Είναι καιρός ο Δήμος να ξεκινήσει να στηρίζει το γηροκομείο και οικονομικά. Τα έξοδα του γηροκομείου έχουν αυξηθεί με την μετεγκατάστασή του σε ένα τόσο μεγάλο κτήριο, ενώ αν προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό, ο προϋπολογισμός του θα εκτιναχθεί. Απαιτείται να προβλεφθεί ένα ποσό στον προϋπολογισμό του Δήμου για την ενίσχυσή του.

Κλείνοντας, οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα σε όλο το προσωπικό του γηροκομείου γιατί κάθε ένας υπερβάλλει εαυτόν  προκειμένου να προσφέρονται αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους ηλικιωμένους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Πρόεδρο, Κα. Άννα Ζαπάντη για τη φιλοξενία της και στον Διευθυντή του γηροκομείου, κο. Διονύση Ραζή για την εξαιρετική ενημέρωση και συνεργασία.

Το γηροκομείο ανάγκη τη στήριξη όλων των δημοτικών συμβούλων, ανεξαρτήτως παράταξης -και όχι μόνο. Χρειάζεται τη στήριξη όλης της κοινωνίας μας. Ας αφήσουμε τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες , να σταθούμε όλοι μαζί δίπλα στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας και να νοιαστούμε για αυτούς.

Δημοτική παράταξη «Κεφαλονιά, νησί για όλους»

http://www.nisigiaolous.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ