Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
20.9 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ακάλυπτος κι από τα δεξιά ο Δήμαρχος Αργοστολίου | Ο Παύλος Παπαδάτος βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

Είναι γνωστό ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου, εκλέχτηκε στις εκλογές του 2019 στηριζόμενη κυρίως σε κεντροαριστερές δυνάμεις. Για να τεκμηριώσει κανείς αυτήν την πρόταση αρκεί να ρίξει μία ματιά στα έδρανα της συμπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου…

Τα στελέχτη της Δημοτική Παράταξης του κ. Μιχαλάτου προέρχονται κυρίως από την κεντροαριστερά. Στην εικόνα βλέπουμε Δημοτικούς Συμβούλους και αξιωματούχους της Δημοτικής Αρχής που είχαν επίσης υπηρετήσει επί χρόνια τις Δημοτικές Αρχές που υποστήριζε το ΠΑΣΟΚ.

Οι περισσότεροι απ’ τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίοι είχαν στηρίξει τη Δημοτική Παράταξη του κ. Φόρτε, βοήθησαν τη 2η Κυριακή τον κ. Μιχαλάτο να επικρατήσει έναντι της συντηρητικής υποψηφιότητας του κ. Παρίση. Ωστόσο, ο κ. Μιχαλάτος τους “γύρισε την πλάτη” αφότου εκλέχτηκε Δήμαρχος και φρόντισε να καλύψει τα “δεξιά νώτα” του δημιουργώντας μία ένθερμη συνεργασία με το συντηρητικό βουλευτή της ΝΔ κ. Παναγή Καππάτο. Αυτή η στρατηγική επιλογή φαίνεται να πέφτει στο κενό μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του πολιτευτή της ΝΔ και κομμένου απ’ το γαλάζιο εθνικό ψηφοδέλτιο του 2019, κ. Παύλου Παπαδάτου.

Τα γαλάζια στελέχη της τοπικής ΝΔ, ακόμη κι αυτά που είναι πολύ κοντά στον εν ενεργεία Βουλευτή, διατηρούν άριστες σχέσεις με τον κ. Παπαδάτο. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι στις εκλογές και στην περίπτωση που υπάρξει τελικά υποψηφιότητά του δε θα τον υποστηρίξουν έναντι του κ. Μιχαλάτου;

Μέχρι σήμερα ο κ. Μιχαλάτος δε συναντούσε σοβαρές αντιστάσεις καθώς η “Ισχυρή Κεφαλονιά” έχει κατακερματιστεί, ενω η “Επόμενη Μέρα” προσχώρησε, οι δύο από τους τρεις, στη Δημοτική Αρχή. Δεν υπήρχε ένα αντίπαλο δέος που να τον “απειλούσε” με αξιώσεις από τον πολιτικό χώρο της δεξιάς. Η διαφαινόμενη υποψηφιότητα του κ. Παύλου Παπαδάτου, εφόσον ευδοκιμήσει, αλλάζει το τοπίο και τους συσχετισμούς.

Τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ακόμη ανοίξει τα χαρτιά τους, η δεξιά φαίνεται να συγκεντρώνει ισχυρά ονόματα που θα θελήσουν να συγκρουστούν με τη Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου καθώς, πέρα από την περίπτωση Παπαδάτου, κυκλοφορούν πολλές φήμες για ενδεχόμενη κάθοδο του πρόσφατα παραιτημένου από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, κ. Σωτήρη Κουρή!

Αν η δεξιά παράταξη καταφέρει και συσπειρώσει σε ένα ψηφοδέλτιο τους κυρίους Παρίση, Κουρή, Παπαδάτο και Ανουσάκη, η πρότασή της θα είναι δυνατή και θα έχει αξιώσεις να βάψει γαλάζιο το Αργοστόλι.

Αν οι διεκδικητές δε συμφωνήσουν κάτω από μία κοινή ηγεσία και κατακερματιστούν σε περισσότερες Δημοτικές Παρατάξεις, τότε εξαφανίζεται αυτομάτως το όνειρο της “1ης Κυριακής” ενώ δημιουργείται πεδίο δόξης λαμπρόν για τις κεντροαριστερές δυνάμεις προκειμένου να συμμαχήσουν με τα υγιή κύτταρα της κοινωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου, και να πραγματοποιήσουν τη μεγάλη ανατροπή στο Δήμο Αργοστολίου.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι υγιείς παρατάξεις, με συγκεκριμένα προγράμματα, με ανθρώπους της προσφοράς και με διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας πριν και μετά τις εκλογές υπέρ του κοινού καλού.

ΥΓ: Οι απειλές και τα υπονοούμενα που αφήνουν κορυφαία στελέχη της Δημοτικής Αρχής στα καφενεία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βλάπτουν ανεπανόρθωτα το προφίλ της και αν ο Δήμαρχος δε φροντίσει να αποσοβήσει αυτά τα νοσηρά φαινόμενα, η 2η Κυριακή θα τον τιμωρήσει όποιον κι αν έχει απέναντί του…

Δείτε την ανοικτή επιστολή του Παύλου Παπαδάτου που δίνει ουσιαστικά το εναρκτήριο λάκτισμα για την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτώβρη του 2023:


Παύλος Παπαδάτος
Άγιος Κωνσταντίνος Δαυγάτων Αργοστολίου
Τηλέφωνα: 6932261267@2671084610 emaιi: p.papadatos@sense.gr
Άγιος Κωνσταντίνος 15/9/2022

Προς: Δημότες Αργοστολίου και όχι μόνο!

Φίλες και φίλοι,

Πολλοί από εσάς με παροτρύνετε να θέσω υποψηφιότητα δημάρχου για τον δήμο του Αργοστολίου μας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα να αφιερωθώ αποκλειστικά στην ανάδειξη και στην ανάπτυξη των μοναδικών αλλά δυστυχώς ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων του δήμου μας. Και τονίζω τη λέξη «αποκλειστικά», γιατί  θεωρώ τουλάχιστον άδικο για τον δήμο μας να κάνει κάποιος συγχρόνως και τον δήμαρχο και τον επιχειρηματία ή να ασκεί  συγχρόνως και κάποιο άλλο επάγγελμα, πόσο μάλλον αν χρησιμοποιεί επιπλέον τον δήμο ως εργαλείο επέκτασης των επιχειρηματικών ή επαγγελματικών του δραστηριοτήτων. Καταβάλλοντας μάλιστα προσπάθεια  να ελέγχει ποικιλοτρόπως όλα τα επικοινωνιακά μέσα, ώστε να φιμώνει, αντί να ενθαρρύνει, κάθε καλοπροαίρετη κριτική.

Σε γενικές γραμμές είναι απολύτως αναγκαίο, αυτός που θα αναλάβει την τύχη του δήμου μας να έχει αποδείξει ότι διαθέτει τις γνώσεις, την εμπειρία, την επιστημονική κατάρτιση και την ικανότητα να εκπονήσει ένα αναπτυξιακό στρατηγικό πρόγραμμα που θα συμβάλει στην ανάδειξη και στην αποτελμάτωση  του δήμου μας, και όχι να σκοπεύει να αναδειχθεί ή να βιοποριστεί ο ίδιος μέσω του δήμου. Περιττό να ειπωθεί ότι ο υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει να διακρίνεται για την ικανότητά του να διατηρεί αγαστή συνεργασία με την περιφερειακή αρχή, αλλά και με τους υπόλοιπους δύο δήμους του νησιού μας, αποσκοπώντας στην οικονομία κλίμακας, και φυσικά να έχει τις αναγκαίες προσβάσεις στην κεντρική κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος υποψήφιος δήμαρχος για τον τόπο μας, δεν το αποφασίζω ούτε εγώ, ούτε τα πολιτικά κόμματα. Αυτό ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δημοτών, οι οποίοι γνωρίζουν την κοινωνική και επιτυχημένη ή όχι επαγγελματική διαδρομή, τις ικανότητες, αλλά και τους λόγους που ωθούν κάποιον να διεκδικήσει την δημοτική μας αρχή. (Αν κάποιος έχει αποτύχει στην δική του επαγγελματική ζωή, είναι δυνατό να του εμπιστευτούμε τις τύχες του δήμου μας);

Φίλες και φίλοι, έχω ακούσει τις ενθουσιώδεις εισηγήσεις και παροτρύνσεις στενών συνεργατών, φίλων, αλλά και πολλών συνδημοτών, να θέσω υποψηφιότητα για το δημαρχιακό αξίωμα και τους ευχαριστώ όλους. Την τελική μου όμως απόφαση θα την πάρω τις  επόμενες ημέρες, καθότι θα ήθελα  να είμαι σίγουρος ότι όλα τα πρόσωπα που θα ανακοινώσω και θα στελεχώσουν  την «υποψήφια» δημοτική μας παράταξη θα διακρίνονται, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, για τη λαϊκή αποδοχή τους, και την κατάρτισή τους, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υψηλές δημοτικές απαιτήσεις. Τα πρόσωπα αυτά θα είναι συγχρόνως ικανά να υλοποιήσουν το όραμα, και το πρόγραμμα που θέλουμε να εκπονήσουμε για την ανάπτυξη του δήμου μας, από τον εγκαταλελειμμένο πρωτογενή τομέα μέχρι έργα υποδομής και ανάπλασης, όχι μόνο του Αργοστολίου αλλά και των χωριών του δήμου μας, που δυστυχώς καθημερινά φθίνουν.  Στην αντίθετη περίπτωση,  είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε απλούς  διαχειριστές της καθημερινής δημοτικής μιζέριας και με έναν δήμο χωρίς όνειρα και χωρίς ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Από όλους εσάς εξαρτάται – όχι  να ονειρευόμαστε – αλλά να έχουμε ένα καλύτερο δήμο και να είμαστε υπερήφανοι και για τον δήμαρχό μας που να μπορεί να ανταποκριθεί στην ιστορία, στην πολιτιστική κουλτούρα, αλλά και στις αναπτυξιακές ανάγκες του δήμου μας.  

Το αξίζουμε εμείς.
Το αξίζουν τα χωριά μας.
Το αξίζει το Αργοστόλι μας.

Πάντα φίλος

Παύλος Παπαδάτος

Υ.Γ: Φίλες και φίλοι, θα περιμένω εσάς που συμφωνείτε με τις απόψεις μας,  χωρίς εσάς δεν αλλάζει τίποτα, να επικοινωνήσετε μαζί μας. Αν το κρίνετε σκόπιμο,  στείλτε  και σε άλλες φίλες και φίλους αυτή την επιστολή. Και μην ξεχνάτε ότι η φράση που ακούγεται από πολλούς έντιμους και ικανούς: «Που να πάω να μπλέξω…» Είναι ακριβώς αυτή η φράση που  θέλουν να ακούν και κάποιοι άλλοι! Φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ που διαβάσατε την επιστολή μου.  Περιμένω να επικοινωνήσετε μαζί μου. (Αν κάποιοι δεν με γνωρίζετε, απλά, πληκτρολογήστε το όνομα μου στο Google).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται