Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
14.8 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αλ.Αυλωνίτης : Η ακρίβεια καταβροχθίζει το εισόδημα των πολιτών

Η αλήθεια κ. Μητσοτάκη δεν κρύβεται και τη μαρτυρούν τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού στο 7μηνο.

Από τη μία τα εξωφρενικά τιμολόγια ρεύματος, οι τεράστιες ανατιμήσεις σε καύσιμα, τρόφιμα και άλλα αγαθά και από την άλλη τα φορολογικά υπερέσοδα εξαιτίας των ίδιων ακραίων υπεραυξήσεων. Τα φορολογικά έσοδα είναι αυξημένα κατά 5,8 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι και τα έσοδα από ΦΠΑ είναι αυξημένα κατά 2,4 δισ. ευρώ.

Μπορεί να τα αμφισβητήσει αυτά η κυβέρνηση;

Έχει το ηθικό σθένος να αναγνωρίσει ότι έτσι βρίσκει το δημοσιονομικό χώρο που διατυμπανίζει διαρκώς αλλά και ότι έτσι μετατρέπει τις δήθεν ενισχύσεις του καθενός σε επιδοτήσεις του καρτέλ της ενέργειας;

Μιλήστε κ. Μητσοτάκη, σε εκλογές οδεύουμε.

Ταυτόχρονα αρνούνται την επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου, τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οι θέσεις αυτές είναι βασικές προτεραιότητες για τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Πως αλλιώς, θα δει ο κόσμος της εργασίας και της επιχειρηματικότητας πραγματικές μειώσεις!

Όσο κι αν προσπαθεί η ΝΔ εν όψει εκλογών δεν θα ξεφύγει από τη μόνη αλήθεια πως η ακρίβεια Μητσοτάκη και τα φορολογικά υπερέσοδα καταπίνουν το εισόδημα των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου για να τροφοδοτείται καθημερινά η αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη των ολιγοπωλίων.

Και σε αυτή την πικρή αλήθεια που γονατίζει τους Έλληνες απαντά το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, προτείνοντας την ετήσια αναπροσαρμογή των εισοδημάτων σύμφωνα με την εξέλιξη του πληθωρισμού και των γενικών τιμών.

Γιατί, οι Έλληνες και οι Ελληνίδεε μας ενδιαφέρουν, ΟΧΙ τα ΚΑΡΤΕΛ καταλήστευσης του λαού μας.

Πως αλλιώς να μείνουν αγοραστικά ικανοί οι πολίτες, όταν όλα ανεβαίνουν στη ζωή τους και η βασική πηγή εσόδων τους μειώνεται δραστικά!

Όσο το εισόδημα των πολιτών εξανεμίζεται από τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα προς ικανοποίηση ολιγοπωλίων και των φίλων της ΝΔ, τόσο η πολιτική αλλαγή γίνεται πιο επιτακτική για την καθημερινότητα του λαού μας. Τόσο και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα ακουμπά σε ότι έχουν ανάγκη οι πολίτες για να υπάρξει Δικαιοσύνη Παντού!

Γραφείο Τύπου Αλέξανδρου – Χρήστου Αυλωνίτη
Βουλευτή Ν. Κέρκυρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ