Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ξεσήκωσε όλη τη Σάμη (και όχι μόνο) ο Νικόλας Φαραντούρης | Πήρε την παράσταση νίκης

Το αδιαχώρητο προκλήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμης! Η εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών Σάμης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με κεντρικό ομιλητή το Νικόλα Φαραντούρη, ξεπέρασε κάθε προσδοκία…

Το πολιτικό γεγονός των ημερών είναι αναμφίβολα η πολιτική συγκέντρωση που έγινε χθες στη Σάμη αφού η συμμετοχή του κόσμου μας πήγε πίσω στο χρόνο και στις δεκαετίες των μεγάλων πολιτικών εκδηλώσεων! Η μαζική προσέλευση του κόσμου όχι απλά δεν έχει ξαναγίνει στη Σάμη, αλλά ανταγωνίζεται ευθέως ανάλογες συγκεντρώσεις των μεγάλων αστικών κέντρων!

Εικόνα: Ο χώρος πολύ σύντομα ξεπέρασε τις δυνατότητες φιλοξενίας του με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να στέκονται όρθιοι στη στοά έξω από τις πόρτες… Παρά το γεγονός ότι δε βρήκαν κάθισμα όμως, έκατσαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση μέχρι τέλους!

Ο Νικόλας Φαραντούρης είχε φτάσει από νωρίς στο σημείο με… το ποδήλατό του! Δίνοντας έτσι ένα ωραίο και χρήσιμο μήνυμα. Πάντα κεφάτος και εξωστρεφής, συνομίλησε με όλους τους πολίτες, αντάλλαξε σκέψεις και αναγκάστηκε να ξεκινήσει την εκδήλωση μισή ώρα μετά την προκαθορισμένη ώρα καθώς όλοι ήθελαν να μοιραστούν κάτι μαζί του.

Μετά από πρωτοβουλία του Νικόλα Φαραντούρη, στο τραπέζι των ομιλητών δεν κάθισε μόνο αυτός και ο συντονιστής της ΟΜ Σάμης, αλλά πλαισιώθηκε από όλα τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση. Θεωρούμε ότι ήταν μία εύστοχη σημειολογικά και επί της ουσίας κίνηση, καθώς η ομάδα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά!

Χαράλαμπος Βασιλάτος, Νίκος Σινόπουλος, Γιάννης Βαρούχας, Γιώργος Ζαπάντης, Νικόλας Φαραντούρης, Διονυσία Πολλάτου και Γιώργος Τροντής.

Υποδειγματικός οικοδεσπότης ο γραμματέας της ΟΜ Σάμης, Γιώργος Τροντής, ο οποίος με άμεσο και οικείο λόγο καλωσόρισε τον κόσμο, έδωσε πολιτικό στίγμα και παρέδωσε το βήμα στον ομιλητή. Η ομιλία του Νικόλα Φαραντούρη αφορούσε τα θέματα της επικαιρότητας που καίνε και ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία. Ακρίβεια, ενέργεια, κόστος ζωής. Στηλίτευσε την επιδοματική πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι αφενός τα βοηθήματα που δίνονται δεν αρκούν για να βοηθήσουν ουσιαστικά τον κόσμο, καθώς η ακρίβεια τα ξεπερνά κατά πολύ, κι αφετέρου είναι υποκριτικά αφού οι αιτίες της ακρίβειας ξεκινούν από την ίδια την πολιτική που παράγει η κυβέρνηση ενώ ανατροφοδοτούν την αισχροκέρδεια. Αναφέρθηκε στο χρηματιστήριο της ενέργειας που ήρθε στη χώρα με κοινοτική οδηγία το 2019 αλλά και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα χρηματιστήρια. Εξήγησε τις τακτικές χειραγώγησης ενώ θύμισε με νόημα την περίπτωση ενός άλλου χρηματιστηρίου, αυτού της Σοφοκλέους, που πριν από μερικές δεκαετίες στοίχισε πολύ ακριβά σε πολλές Ελληνίδες και σε πολλούς Έλληνες και μάλιστα με κυβερνητικές παροτρύνσεις…

Οι πανάκριβοι λογαρισμοί του ηλεκτρικού ρεύματος οφείλονται στο γεγονός ότι λίγοι “παίκτες” καρπώνονται τη διαχείριση της ενέργειας ενώ αν υπήρχε κάποιος που να χαμήλωνε τις τιμές, αυτομάτως θα το έκαναν και οι άλλοι διότι σε άλλη περίπτωση θα έχαναν τους πελάτες τους… Δεν το κάνουν όμως, και η κυρίως η ΔΕΗ, διότι υπάρχει συνεννόηση υπέρ της δικής τους κερδοφορίας και αδιαφορώντας για τα δυσβάσταχτα κόστη που σηκώνουν οι πολίτες. Η κυβέρνηση όχι απλώς παρακολουθεί αυτήν την άθλια κατάσταση, αλλά επιπροσθέτως την πριμοδοτεί!

Ο Νικόλας Φαραντούρης μεταξύ των χαρισμάτων που διαθέτει έχει κι αυτό που μπορεί να χειρίζεται με τη γλώσσα του πολύπλοκα ζητήματα, να τα εκλαϊκεύει και να τα κάνει άμεσα κατανοητά και σαφή στο ακροατήριό του. Δεν είναι από εκείνους τους καθηγητές Πανεπιστημίου που νομίζουν ότι όσο πιο ακατάληπτη είναι η γλώσσα τους, τόσο πιο σπουδαίοι είναι! Είναι άμεσος, οικείος, προσιτός, και δοτικός. Οι πολίτες εκτιμούν αυτά τα στοιχεία και ανταποκρίνονται στις προσπάθειές του.

Ανάμεσα στο ακροατήριο είδαμε ανθρώπους από όλα τα πολιτικά και κομματικά φάσματα. Είδαμε συμπολίτες μας που παραδοσιακά στήριζαν τον κεντροδεξιό χώρο, είδαμε ανθρώπους που κάποτε υπηρετούσαν το χώρο του ΠΑΣΟΚ, είδαμε ανθρώπους από αριστερούς σχηματισμούς πέραν του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ακόμη και υποστηρικτές του ΚΚΕ. Αυτό το ανθρώπινο μωσαϊκό δεν το έχουμε ξαναδεί σε επίσημη πολιτική συγκέντρωση κάποιου πολιτικού κόμματος και το πιστώνουμε, το δίχως άλλο, στην προσωπικότητα του Νικόλα Φαραντούρη.

Εικόνα: Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κόσμος δεν έφευγε! Η στοά γέμισε από πηγαδάκια κόσμου με ενδιαφέρουσες συζητήσεις τις οποίες πλαισίωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι μοναδικοί οίνοι του οινοποιού Νικόλα Φαραντούρη!

Η αναγνωρισιμότητα του Νικόλα Φαραντούρη από τις συνεχείς παρουσίες του σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας είναι ένα μεγάλο προνόμιο που του δίνει πόντους και προβάδισμα. Το γεγονός ότι η ειδικότητά του έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον προωθεί νομοτελειακά. Η ιδιότητά του ως στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα τον καθιστά αδιαμφισβήτητο μέσα στο κόμμα του. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά…

Ο Νικόλας Φαραντούρης ζει “έξω απ’ τη γυάλα”. Γνωρίζει την “πιάτσα”, τις επαγγελματικές και οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, τη δύσκολη καθημερινότητα και τις αδυναμίες που παρουσιάζει το κράτος στους κρίσιμους τομείς της υγείας και της παιδείας. Μέσα από την επιστημονική του κατάρτιση αλλά και την ανθρωπιά που τον διακρίνει, μπορεί να επικοινωνεί αδιαμεσολάβητα με όλους και να δίνει λύσεις. Από τον έφηβο μέχρι τον συνταξιούχο! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που χθες στο στη Σάμη είδαμε πολλά νέα παιδιά να στέκονται όρθια στις πόρτες και να παρακολουθούν αλλά και συνταξιούχους που αργότερα πήραν το λόγο και κατέθεσαν τις απόψεις τους…

Η χθεσινή εκδήλωση έδωσε, το δίχως άλλο, την παράσταση νίκης στο Νικόλα Φαραντούρη! Οδεύοντας λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές, το μόνο γεγονός που μπορεί να του την αφαιρέσει είναι η κάθοδός του σε άλλη εκλογική περιφέρεια ή στο επικρατείας… ενδεχόμενα που ο ίδιος τα αποκλείει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ