Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Φωτιές άναψε η ανάρτηση του Σπύρου Αρσένη σύμφωνα με την οποία ζητούνται παραστατικά εργασιών για τις αποζημιώσεις του ΙΑΝΟΥ

Μεγάλες αντιδράσεις και συζητήσεις προκάλεσε η ανάρτηση του πρώην Δήμαρχου Ιθάκης, κ. Σπύρου Αρσένη, σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΙΑΝΟΥ και του ΜΠΑΛΟΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Αρσένη πολλοί συμπολίτες μας έχουν λάβει ειδοποιήσεις προκειμένου να προσκομίσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τιμολόγια εργασιών, φωτογραφίες των ζημιών και άλλα αποδεικτικά προκειμένου να αποδείξουν ότι εισέπραξαν τις ενισχύσεις για αληθινό λόγο. Διαφορετικά, αυτοί που δεν μπορούν να αποδείξουν τις ζημιές, θα αναγκαστούν να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν στο ελληνικό δημόσιο πολλαπλασιασμένα επί το 4. Για παράδειγμα αν κάποιος πήρε 5.000€ και δεν έχει τα απαραίτητα παραστατικά, θα πρέπει να επιστρέψει στο κράτος το ποσό των 20.000€!

Παρέμβαση στην ανάρτηστη του Σπύρου Αρσένη έκανε ο πρώην πρόεδρος τη ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς, κ. Λουκέρης, ο οποίος έγραψε ότι : “οι έλεγχοι είναι δειγματολογικοι για να μπουν αρχείο…και όπου δεν υπάρχουν τιμολόγια προσκομίσουν φωτογραφίες και αυτοψία…”.

Πολλοί πολίτες ήταν αυτοί που ζήτησαν να τιμωρηθούν οι “μαϊμού” αποζημιώσεις ενώ άλλοι απέδωσαν την ανάρτηση του κ. Αρσένη σε προεκλογική σπέκουλα. Είναι όμως έτσι;

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τη ΔΑΕΦΚ στα Μέγαρα, απ’ την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της σχετικής πλατφόρμας, είχαμε ενημερωθεί απ’ τους υπαλλήλους της ότι θα γίνουν έλεγχοι για το πού πήγαν τα χρήματα και θα ζητηθούν παραστατικά. Απλώς λόγω του μεγάλου όγκου των αιτήσεων και των δικαιούχων όλες οι διαδικασίες αργούν. Πρώτες ελέγχθηκαν, σύμφωνα με τη ΔΑΕΦΚ Μεγάρων, οι αιτήσεις που είχαν απορριφθεί και επανακατατέθηκαν.

Παρέμβαση για το ζήτημα στη σχετική ανάρτηση του κ. Αρσένη έκανε και ο Γιάννης Βαρούχας ο οποίος έγραψε:

“Δήμαρχε βλέπω ότι με την ανάρτησή σου ορισμένα φυλλοκάρδια τρέμουν… γιατί άραγε;

Γιατί να φοβόμαστε τον έλεγχο αντί να τον απαιτούμε;

Δεν έχω αυταπάτες όμως… το γαλάζιο πλιάτσικο που έγινε θα μείνει ατιμώρητο και, λόγω της μαζικής έκτασης που πήρε, στο απυρόβλητο.

Αφήνω μόνο ένα παράθυρο σε περίπτωση που τα χρήματα ήταν κοινοτικά, να κινηθεί η διαδικασία ελέγχου απ’ τους εταίρους μας… και νομίζω κοινοτικό ήταν το κονδύλι που ξεκοκκάλισαν…

Στο παρελθόν είχε γίνει ανάλογο πλιάτσικο με τις πυρκαγιές στη Σκάλα… πήγαινε ο κόσμος και σήκωνε χρήματα απ’ την τράπεζα χωρίς τίποτα στα χέρια του!!!

Ντρέπομαι γιατί στον αντίποδα αυτής της κατάντιας υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που ενώ δικαιούνται κάποια επιδόματα δεν τα αιτούνται για να υποστηρίξουν την πατρίδα τους…”

Η εν λόγω ανάρτηση:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται