Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
12.5 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: Μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας της μη πραγματοποίησης εξετάσεων απόκτησης άδειας. Ποια προοπτική υπάρχει;

ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: Μεγάλο το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα εξαιτίας της μη πραγματοποίησης (επί σειρά ετών) εξετάσεων για απόκτηση άδειας τεχνικών επαγγελμάτων. Ποια προοπτική υπάρχει;

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Παρουσιάζουμε στην επερώτηση αυτή ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με επαγγελματικές κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις. Πρόβλημα που η αντιμετώπιση και η λύση του καθυστερεί τουλάχιστον τα τέσσερα (4) τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για την μη λειτουργία επί σειρά ετών του εξεταστικού συστήματος για την απόκτηση αδείας τεχνικών επαγγελμάτων ( χειριστών μηχανημάτων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, κ.α.) με αποτέλεσμα πάνω από εκατό (100) αιτήσεις ενδιαφερομένων να βρίσκονται «στον αέρα» με όλες τις συνέπειες για μη νόμιμη εργασία που βαρύνουν και τον εργαζόμενο και τον εργοδότη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ως παράταξη, ο βασικός λόγος για την εμπλοκή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι δεν καταβάλλονται εκ μέρους της ΠΙΝ δεδουλευμένα και μισθώματα. Δεδουλευμένα στους εξωτερικούς συνεργάτες αλλά και στους υπαλλήλους της υπηρεσίας που συμμετέχουν. Και μισθώματα στον ιδιοκτήτη του χώρου που διατίθεται για την διενέργεια των εξετάσεων.

Επερωτάσθε:

  • Ποια είναι εικόνα των εκκρεμών αιτήσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα και ειδικότητα;
  • Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε το σοβαρό αυτό πρόβλημα;
  • Μπορείτε να παρουσιάσετε χρονοδιάγραμμα αποσυμφόρησης και ομαλοποίησης της κατάστασης;

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Αλέξανδρος Μιχαλάς

Διονύσιος Γιακουμέλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ